Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 12:52, обновена 12 Февруари, 2016 17:31 1 608 2

Сълзотворен газ срещу фермери в Атина

  • фермери-
  • атина-
  • гърция-
  • протест-
  • газ

При възможност да се избягват и да не се предприемат рискови пътувания, съветват от външното ни министерство

Сълзотворен газ срещу фермери в Атина - 1
Снимка: АП/БТА

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи в гръцката столица фермери, съобщава в. „Та Неа“.

Полицейските части, които охраняват министерството на аграрното развитие, бяха принудени да се оттеглят от протестиращите фермери. Земеделците не бяха допуснати да се срещнат с министъра и да му предадат списъка с исканията си.

По последна информация постоянно пристигат земеделци от цяла Гърция за масовите демонстрации тази вечер. Стотици са автобусите и с работещи в други сектори, които се включиха в призива на синдикатите за участие в демонстрациите.

Гръцките фермери готвят обсада на Атина за петък и събота. За днес е насрочен земеделски митинг, в който ще участват работещи от почти всички сектори. Митинги пред различни министерства са планирали още лекари, адвокати и други свободни професии. Продължава и фермерската блокада по границите и основните пътни артерии.

Властите на Атина не разрешиха на фермерите да вкарат тракторите в града. Това не попречи на близо 800 земеделски производители от остров Крит да се съберат пред сградата на земеделското министерство и да я замерят с камъни. Очевидци съобщават за избити стъкла.

Фермерите са недоволни срещу намеренията на правителството на Сириза да им вдигне данъците и социалните осигуровки.

От Министерството на външните работи отново препоръчват на българите, пътуващи в Гърция, да се съобразяват с пътно - транспортната обстановка и усложненията в трафика. Да избягват и места с масови обществени прояви.

От МВнР посочват, че не се очаква облекчаване на пътната обстановка и в дните след 12 февруари, когато гръцката столица ще бъде обхваната от нова обща стачка, блокада на пътища и протести. Препоръчва се на транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили да следят актуалната обстановка. При възможност да се избягват и да не се предприемат рискови пътувания, съветват от външното ни министерство.

При възникване на инциденти трябва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда, а при необходимост съдействие може да бъде потърсено от посолството в Атина и консулството ни в Солун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    1 0 Отговор
    Значи за Атина имате сила и воля , пък за Българската граница няма ?
  • 2 аааааааа

    1 0 Отговор
    виждате ли български трактористи и комбайнери - така се прави.
    а не на маса с вино и мезе.
Новини по държави: