Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 10:10 1 350 0

„Нормандската четворка“ проведе среща в Мюнхен

  • нормандска четворка-
  • мюнхен-
  • среща-
  • украйна-
  • русия-
  • германия-
  • франция

Тема на разговорите бе конфликтът в Украйна

„Нормандската четворка“ проведе среща в Мюнхен - 1
Снимка: БТА/ AP

Представители на т.нар. „Нормандска четворка“ - Русия, Украйна, Германия и Франция – проведоха среща на високо ниво в Мюнхен, съобщи ТАСС.

Тема на разговор бе ситуацията в Източна Украйна и прекратяване огъня в Донбас, както и продължаване на изпълнението на Минските споразумения.

Русия бе представена от външния министър Сергей Лаворв, Германия – от колегата му Франк-Валтер Щайнмайер, Украйна – от външния министър Павел Климкин, а Франция – от Никола дьо Ривиер, дипломат на френското външно министерство.

Факти.бг припомня, че Лоран Фабиюс напусна поста си на външен министър на Франция.

По време на срещата дипломатите обсъдиха работата на международните наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Представителите на „Нормандската четворка“ са се съгласили, че трябва да се осигури безопасността на наблюдателите и достъпът им до Донбас.

Външният министър на Украйна заяви, че не са постигнати „конкретни резултати“, а това е била среща, която да подготви почвата за бъдеща сесия на „Нормандската четворка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: