Last news in Fakti

14 Февруари, 2016 21:42 2 980 16

Давутоглу към Меркел: Ще продължим атаките срещу кюрдите

  • ахмет давутоглу-
  • ангела меркел-
  • турция-
  • сирия-
  • кюрди-
  • атаки

Давутоглу заяви, че кюрдите се стремят към етническо прочистване

Давутоглу към Меркел: Ще продължим атаките срещу кюрдите - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу е заявил на германския канцлер Ангела Меркел, че турските сили ще продължат атаките си срещу кюрдите, съобщи „Дейли Сабах”.

В телефонен разговор турският премиер е заявил, че армията му ще осъществи отговор на агресията на партията „Демократичен съюз” (PYD) в северната част на Сирия.

Втори ден Анкара обстрелва позиции на кюрдите. Ударите са ответна реакция на стрелба по турски военни позиции на границата от страна на сирийските кюрди и армията на Башар Асад.

Давутоглу заяви, че PYD се стреми към етническо прочистване на арабите и туркмените в региона и заяви, че групировката трябва незабавно да напусне Азаз и околностите му.

Турският премиер заяви, че Турция ще отговори на всяка опасност, застрашаваща националната сигурност на южната ни съседка и нейните граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 2 Отговор
    Абе голямо клане ще падне още докато се кротнат нещата в тоя район. Обаче турците ще го ядат големия, и сами са си виновни за тая работа.
  • 2 Ханс

    3 0 Отговор
    Ех Меркел, Меркел... Защо му се подложи на тоя?
  • 3 Иван

    5 0 Отговор
    Ааа прочиствали значи.А вие като прочистихте милион и половина арменци?А колко българи избихте. Кюрдите си искат земята време е да се махате от там и да спирате да си мечтаете за империя.
  • 4 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    както казах в друг пост ,този проблем ще остане и за след асад.турците имат проблем с кюрдите по две основни причини едната е ,че кюрдите искат самоуправление в етническата си зона и втората е ,че се размножават в пъти по-бързо от турците и непрекъснато заемат нови територии .тези процеси обединиха турците около ердоган и той сега няма да отстъпи ни пред европа ,ни пред сащ макар ,че ще лъже и маже като го натиснат.поне за сега не се вижда общо решение на проблема с кюрдите и турците.сирийските кюрди са основната бойна ударна групировка на сащ в сирия ,а и са приемани и от руснаците в последно време ,макар да ги побомбандираха в началото ,а иракските кюрди пък са най-сериозния съюзник на сащ в ирак,така че ситуацията е много заплетена!

    Коментиран от #8

  • 5 Истината

    2 2 Отговор
    ТУРЦИТЕ СА ПРАВИ -- това са ПКК-марксисти-терористи!

    Това там -- заГнездило се в Северна Сирия и теРоризирашо населението едно 10% пекакисти -- НЕ СА нормалните кюрди като в Ирак с техните сили, наречени ПЕШМЕРГЕ, с които турците си сътрудничат и ги обучават, КОИТО кюрди от ИРАКската кюрдска автономия (КРАИ) СЪЩО НЕ ОБИЧАТ ПКК-марксисти, които са терористи и наистина под предлог че уж бият идилци, завземат територии и прочистват всички, несъгласни с тях, вкл. и кюрди.
    Насилствено ги мобилизират, прогонват, убиват, който не иска да се бие за тях.

    Коментиран от #7

  • 6 georgi

    1 0 Отговор
    Докогато този паток и Ердоганчо определят политиката на Турция, тя ще е в голяма опсност от рападане и заличаване.
  • 7 999

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Магаре ли си кон ли си не знам.Името си смени но с това по умен не можеш да станеш. Против това което дрънкаш са и самите Американците, и едно нещо разбрах, заплатата си взимаш от Турското посолство а не от Американското.
  • 8 честно

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Стоянчо пиле шарено стига точи ЛОКУМИ АМИ КАЖИ на ИСТИНАТА истината за АРМЕНЦИТЕ КАК ГИ ИЗтрепаха като кучета щот бяха терористи ли марксисти ли Кажи за Агресивния ислям МОНОКОЛТУРА нетърпяща други Вероизповедания и други езикови общности Несподелящи Правата Вяра

    Коментиран от #12

  • 9 Дани

    3 0 Отговор
    Това нещо ми прилича на ГЕНОЦИД!!! Какво прави турската армия в СУВЕРЕННА дъжава ? Какво им пречи утре да влязат в България? Кипърските гърци най-добре знаят.На тия фесове трябва да им се сложи четала.
  • 10 bau

    0 1 Отговор
    Национални интереси се защитават с премислени действия,това правят турците ,няма кой и защо да слага чатала,просто не сте достатъчно информирани и промитите ви соц.мозачета няма как да усмислят положението на стратегическите игри...

    Коментиран от #16

  • 11 Козяк 16

    1 1 Отговор
    Ви уведомява, че след продължителна и трудна операция, Десислава Димитрова стана Стоян Георгиев. Също така Ви се извиняваме, че нашия сътрудник е пуснал един и същ пост в различни теми. Повече няма да се повтаря. желаем и, ъъъ...му щастливо тролене.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "честно":

    ами тогава да проверим и римляните изклали картаген кви са сега ?или любимите ти рашки дето изклаха маса народи като почнеш от българи и стигнеш до буряти,татари,чеченци,поляци...турция е нападана всекидневно от кюрдите и тя няма как да не отвърне.ердоган е силов и недемократичен играч като путин и определено не го харесвам ,но няма как да остане безучастен и да приеме кюрдска държава до границите си която има претенции за половин турция.подобно бе и положението на руснаците в кавказ,те сега защитават кюрдите ,но реваха като мечки когато чеченците бягаха в турция за лечение и почивка.ердоган не е направил и 1% от това което направиха руснаците в собствената си страна при подобен проблем в кавказ,така че преди да хвърляте камъни погледнете от кои двор ги събирате!

    Коментиран от #15

  • 13 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Козяк 16":

    може да ни изпееш и една песен ,руска за предпочитане или стихотворение ,посветено на мен и борбата на комсомолците срещу такива елементи!
  • 14 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Козяк 16":

    Не, бе! Взех да му правя много често намеци за Десислава и Левислава и взе, че се жегна нещо горкия трол, та си направи нова регистрация. Ся трябва да трупа точки на ново, ама като гледам няма да му е трудно.
  • 15 jp power

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Дидона (на латински: Dido) е митична царица и основателка на град Картаген. Дъщеря е на финикийския цар на Тир и вдовица на жреца на Мелкарт (Херкулес) Акербас/Ацерба или Сихей, който бил убит от брат ѝ Пигмалион, заради богатството му което искал да присвои. След смъртта на мъжа си бяга към Магреб в Северна Африка с много съкровища и спътници. Там купува от берберския цар Ярба земя. Според условията на сделката тя получила правото на толкова земя, колкото заеме една волска кожа. Съобразителната Дидона нарязала кожата на тънки ивици и така оградила много земя

    ПИЧ, ОГРАНИЧИ ПИСАНИЯТА СИ ДО ДВЕ -ТРИ ДУМИ. За повече нямаш капацитет. турция запада още преди повече от 200г. и благодарение на Франция, Австро-Унгария не е смазана по-рано. През 1917т.турция е в колапс, и евреите извършват преврат в русия, и така турция оцелява. По-късно е поддържана от Германия и сащ, която има бази в турция. турция НЯМА ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ СЪС СЪСЕДИТЕ СИ. ако и дръпнат инхалатора, братята ти ще бъдат изклани и наврени в задника на ония с коня. ердоган се помисли за султан и ако сбърка, край с османлиите. М/У другото, Ахил, царя на мирмидонците е прадядо на Александър Велики., а я виж кои са мирмидоните.
  • 16 Дани

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "bau":

    Кажи ми, приятелю, с не промитото си не соц. мозъче.......как осмисли положението на игрите.Защо сърбите не можаха да защитят интересите си в собствената държава, а трябва да приемем за нормално ИНВАЗИЯ И ГЕНОЦИД?!?!?
    Колко ти платиха?
Новини по държави: