Last news in Fakti

14 Март, 2016 08:11 1 296 0

Ердоган: Терорът няма да ни пречупи

  • анкара-
  • ердоган-
  • терор-
  • взрив

Турция отново ограничи достъпа до социалните медии. Рестриктивната мярка беше наложена от съд в Анкара

Ердоган: Терорът няма да ни пречупи - 1
Снимка: АП/БТА

Терорът няма да ни пречупи. Атентати като неделното нападение с кола - бомба в Анкара само ще засилят решителността на Турция да се бори с тероризма.

Това заяви в специално обръщение президентът Реджеп Тайип Ердоган. Той беше в Истанбул по време на кървавото нападение, но по спешност се върна в столицата. .

Турската полиция смята, че кюрдската Работническа парти (ПКК) стой зад неделното нападение в Анкара. При него загинаха 34 са убити, а други 125 са ранени. По 20 души се намират в критично състояние.

Властите уточниха, че двама от загиналите са самите атентатори. Единият от тях е жена – камикадзе.

Турция никога няма да се откаже от правото си да се защитава, заяви Реджеп Тайип Ердоган.

Турският президент смята, че родината му е станала обект на нападения заради нестабилната обстановка в региона.

Нападенията са заплаха за единството и сплотеността на народа и ето защо властите са решими да продължат борбата с тероризма, каза Ердоган.

Турция отново ограничи достъпа до социалните медии, защото те станаха поле за споделяне на снимки и информации от атентата в Анкара.

Посланикът на Австралия в Турция Джеймс Ларсен е станал свидетел на атентата в Анкара, съобщи АП.

Той е бил на двайсетина метра от епицентъра на взрива. Той е чакал на червен светофар на кръстовище, когато избухнала бомбата.

На 11 март посолството на САЩ в Анкара е разпространило предупреждение до американските граждани за евентуална заплаха от атентат в района на правителствения комплекс Бахчелиерлер в столицата.

За целта американците

Съветваме гражданите на САЩ да преразгледат своите лични планове за сигурност, да следят местните новинарски медии и да спазват инструкциите на местните власти.

Русия няма информация за пострадали нейни граждани в терористичния акт в Анкара, съобщава руското МВнР.

Терористичното нападение беше осъдено от руския президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, първия дипломат на ЕС Федерика Могерини, генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и държавния департамент. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: