Last news in Fakti

2 Май, 2016 10:21 1 911 8

НАТО не иска нова Студена война с Русия

  • нато-
  • русия-
  • студена война-
  • конфликт-
  • ядрени оръжия

Докато съществуват ядрени оръжив в света, НАТО ще остане ядрен алианс

НАТО не иска нова Студена война с Русия - 1

НАТО не търси конфликт с Русия, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от германското издание "Велт".

Според Столтенберг военният блок не иска "нова Студена война или надпревара във въоръжаването".

"Сега ние сме по-далеч от всякога от използването на ядрени оръжия, но докато те съществуват в света, НАТО ще остане ядрен алианс", заяви Столтенберг, в отговор на въпрос дали трябва да се преразгледа ядрената стратегия на блока по отношение на Русия.

„Това, което правим в Прибалтика и Полша, в никакъв случай не представлява голямо увеличение на военните сили“, каза още той и подчерта, че не вижда у Русия „намерение за нападение срещу която и да е страна от НАТО“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    Ми като не искат нова студена, а и каквато и да било друга война да се разкарат от пограничните райони на Русия и да престанат с опитите си постоянно да нанесат някаква вреда на руснаците.
  • 2 инж

    3 2 Отговор
    Ти да не пишеш от Русия в момента, щото от тая страна нещата изглеждат по друг начин, а именно,че Русия трупа сили на пограничните райони на НАТО и спретва ежедневни учения и провокации. На мен нещата ми изглеждат по-различно от на теб.

    Коментиран от #6

  • 3 БУМ БАМ

    1 3 Отговор
    ТОЧНО ТАКА.ИСКАТ ИСТИНСКА ВОЙНА?!:;!
  • 4 Kcaniba

    2 2 Отговор
    ФАЩ са изгубили това, което са имали!!!
    Те са завладяни от сили, които се прикриват с логотипа "демокрация" и доминират, и се опитват да запазят доминантните си мощности!!
    Т.е. злото е ФАЩ, злото , което обвинява всички други!!!
    НАТО е един от инструментите на това сло!!!
  • 5 karly

    2 0 Отговор
    НАТО, няма да се разкара от границите на Русия, докато не изядат дървото, лошото е ,че ние също ще загазим и то много зле. В нашите авио- бази и в Румъния се дислоцират по линия на Новата Желязна Завеса- " от Прибалтика до България от движението на американските ядрени оръжия в рамките на съвместните ядрени мисии- т. е. политиката на САЩ и НАТО е разполагане на ядрено оръжие в неядрени държави на НАТО. Американските ядрени бомби В-61 , са разположени - 20 бр. Брогел, Белгия, 50 бр. в Бюхел-Германи, 50 бр. Авиано -Италия, 20 бр. Геди Торе- Италия,20 бр. Фогел-Холандия, 50- 85 бр. Инжирлик- Турция.
    От геополитическа и военна гледна точка ядрената война вече е започнала. Укриването е невъзможно.... Опасността от ядрена война в Западна Европа се измести в Източна Европа, чието население е ВЕЧЕ ОТПИСАНО.....Това е и целта на " съвместните ядрени мисии и действия на НАТО. """" Честито БЪЛГАРИНО, не гледай така тъпо."
    И за успокоение- САЩ изразиха веднага безпокойство заради разполагането на руски ракети, които могат да носят и тактически ядрени бойни глави, заявявайки че руските бази приближават НАТО, / Калининград, под носа на Полша и Германия с обсег до Лондон, Крим на една педя до Румъния, България и Турция, но не обясниха защо НАТО приближава руските граници."
    Отговорът на министъра на отбраната на Русия ШОЙГУ " КЪДЕТО ИСКАМЕ ТАМ ЩЕ ГИ ПОСТАВИМ, ТОВА Е НАША ТЕРИТОРИЯ "
    И за да спим спокойно войната е вече в Черно море- Ядрената война.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мъжкар

    2 3 Отговор
    Карли го е написал много точно и ясно и правилно.Опасността от ядрена война никога няма да изчезне напротив тя става все по осезаема особено с провокативните действия от страна на НАТО които все повече се приближават до границите на Русия подтиквани естествено от САЩ.Столтенберг е казал че "докато имало ядрени оръжия винаги щяло да има опасност от ядрена война".Аз пък казвам че ако не са ядрените оръжия които има Русия наред с другите химически и биологични оръжия до сега отдавна НАТО и САЩ да са нападнали Русия.Така че тези оръжия за масово унищожение до известна степен поддържат мира в света.Но имайки предвид завоевателната политика на САЩ по света както и увеличаващите се социални неравенства породени от това че САЩ колонизират и заграбват благата на много държави които имат такива не е изключено рано или късно да се стигне до ядрен сблъсък.И е много кофти това че допуснахме на наша територия бази на НАТО и по-специално на САЩ защото накрая недай си боже част от ядрените удари ще бъдат на наша територия а нена територията на САЩ.ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ И НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 8 Раптор

    2 2 Отговор
    Че стиска ли им на смешниците да се закачат с Русия. Само плямпат и лаят и до там. Знаят, че Русия ги превъзхожда във всяко едно военно отношение и не смеят да им се правят на мъже. Ха мъже ли казах те всъщност с техните еврогейски ценности май са нещо кви бяха третополови. Ха ха ха.