Last news in Fakti

9 Май, 2016 14:06 3 045 14

„Нощните вълци“ пристигнаха в Берлин – по стъпките на Червената армия

  • нощни вълци-
  • рокери-
  • берлин-
  • германия-
  • руснаци-
  • поход

Походът на рокерите започна на 29 април

„Нощните вълци“ пристигнаха в Берлин – по стъпките на Червената армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Руските рокери от мотоклуба „Нощни вълци“ пристигнаха в германската столица Берлин късно снощи, съобщи ДПА.

Националистите тръгнаха от родината си на 29 април по маршрута на Червената армия през 1945 година.

Силите за сигурност обявиха, че около 200 мотористи ще положат цветя на паметника на загиналите руски войници по време на Втората световна война.

Походът на „Нощните вълци“ предизвика дипломатическа полемика между Русия и Полша, която отказа да ги пусне на своя територия.

В Чехия пък националистите бяха посрещнати със средни пръсти от жителите на Прага. Само засиленото полицейско присъствие попречи да се стигне до сблъсъци.

ДПА припомня, че рокерите са приближени до руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нощната лисица

    3 3 Отговор
    Ето как радушно ги посрещнаха в Прага !
    https://www.facebook.com/adagamov/videos/964854636964795/

    Коментиран от #2, #3

  • 2 БУМ БАМ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нощната лисица":

    КОИ СА ТИЯ В ПРАГА НЕ СА ЛИ ТИЯ ДЕТО ЦЕЛУВАХА ХИТЛЕР В УСТАТА ИОТЗАД ПРЕЗ ЦЯЛАТА ВОЙНА.МАЙ НЕЩО СЕ ПЪНАТ АМА НА ЧЕРВЕИТЕ НИКОИ НЕ ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НАЙ МАЛКОТО ЩОТ СА БЕЗГРЪБНАЧНИ ?!'?
  • 3 Бай хой

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нощната лисица":

    Ма тез от видеото не са ли украински групи в Прага и най вероятно организирани и изпратени. Не че нещо ама е грозно да разваляш празника на когото и да било. Да си празнуван майдана.
  • 4 Alehandro

    4 2 Отговор
    Е нека видят малко свят момчетата. За тях е празник да покарат по хубави еврогейски пътища, че в родната им Рассия кал до колене. Една магистряла нямат, ама то защо им е магистрала, като колите са им "железни" Пътища не им трябват
  • 5 Alehandro

    2 3 Отговор
    Абе защо всички с американски и японски мотори джиткат? Нямат ли си "безаналогови" руски?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Alehandro":

    Що питаш, твоя да не е произведен в Папуа-Нова Гвинеа?
  • 7 БУМ БАМ

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Alehandro":

    ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ.ТУЙ Е МНОООООГО СТАРА МИСЪЛ НО ВЕЧ НИ Е ПОНЯТНО : МИСЛЕНЕТО Е БОЛЕЗНЕНО ТРУДНО ЗА НИЗКИТЕ СЪЩЕСТВА ХАБЯЩИ КИСЛОРОДА НА ТАЗ ПЛАНЕТА?:::
  • 8 Монго

    2 1 Отговор
    Алехандро, Русия смаза Германия във ВСВ. Факт да но нека да интерпретираме-ах, добре,че бяха американците да помогнат на рашъните. Иначеее, йок парад.на.червения площад.Нека да продължим-докато изплашения Сталин се криел във Владивосток а армията му поркала водка и медицински спирт някъде около Урал, братския американски народ и неговите съюзници от Буркина Фасо и Никарагуа скъсаха шортите и разлепиха подметките на Хитлер при Куркс и Сталинград. Е така става ли?

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    я милиционера с турска фиология сменил ника :)!та сталин скъпи милиционере щеше да оцапа гащите сериозно ако лошите американци не бяха ангажирали японската армия точно през зимата на 41 година и нямаше да има курск и сталинград.освен това лошите англичани ангажираха една танкова армия на генерал ромел точно когато на руснаците им бе напечено ,въпреки че същите руснаци бяха съюзници на хитлер до началото на немската агресия.да не говорим че за да имаше курск и сталинград руснаците бяха подплатени със суровинини дето нямат като каучук и техника дето им бе кът като автомобили,танкове транспортни и боини самолети,храна и всичко това предоставено в точния момент ,само че удобно забравено от милиционерите като теб .манталитет кво да се прави,гей милиционер с турска фиология си е патология !

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 10 средни пръсти

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Хората са дошли да уважат похода на своите до Берлин, а твоите Господари пратиха ли някого или те са за постоянно там, също като роднините ти по дюкянчетата. От Neustadtische Kirchstrasse 4-5 10117 или от Johann Georg Strasse 12 ти плащат люцерната?...

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "средни пръсти":

    да бе хората дошли да уважат похода на съветската армия до берлин са финансирани от шефа им путин и са банда утрепки возещи се на западни мотори но пропагандираики путиновия свят :)!едва ли има чех ,поляк или дори немец дето е против руснаците дето отиват да се поклонят на подвига на техните деди,но тези моторджии не правят тва,те идват като агресори и аругантно се подиграват с мнението на хората от страните дето минават с цел да демонстрират превъзходството на този дето ги е пратил.
    и по-добре роднини по улиците и дюкянчетата :) на гермсания или англия ,бачкащи честно и издържащи близките си отколкото мрънкащи пияници играещи еврофутбол тук !
  • 12 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Нали искаше име, да не ми викаш анонимен. Сега пак ли си недоволна? И аз не съм сменил нищо, просто съм попълнил празното място. Не да пишеш с женски ник пък да казваш ама мъж съм ма виж сега пиша от профила на стринката на вуйната по лелинкина линия...
  • 13 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ми Десо аз какво съм писал, че САЩ са изнесли ВСВ на гърба си. Ти пак недоволна, тази критическа ще ти разгони фамилията. И стига с тази фоилогия, така ще говориш на село, пише се ФИЛОЛОГИЯ...
  • 14 Спиро

    0 1 Отговор
    Всички са наясно (даже и списващите тук), че подобна инициатива със сигурност няма да се хареса на страни от бившият Източен блок, като Унгария, Чехия, Полша и Германия (Източна). Хората имаха желание да поемат по свой път през втората половина на миналият век, но бяха смазани. Споменът за това е болезнен за хората и никой не може да ги упреква, че изразяват неодобрение.
Новини по държави: