Last news in Fakti

8 Май, 2016 16:32 5 534 48

Чехи настръхнаха срещу руски рокери (Видео)

  • прага-
  • нощни вълци-
  • русия-
  • рокери

Традиционното шествие на руските рокери „Нощни вълци“ по стъпките на Червената армия из Европа беше посрещнато остро на Врацлавския площад в Прага.

Стотици чехи излязоха и показаха среден пръст на руските рокери в знак на протест. Само засиленото полицейско присъствие попречи на сблъсъците.

Чехите са враждебно настроени срещу Кремъл след като руски танкове стъпкаха техния протест срещу социализма през 1968 г. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 удо

    3 2 Отговор
    Не само Чехите полудяват ,като чуят за съветски съюз,руснаци или червена армия.Всички европейци мачкани от съветския ботуш настръхват,само бг комунягите не могат без ссср.

    Коментиран от #7

  • 2 Kcaniba

    2 3 Отговор
    настръхналите са всъщност украински гастербайтери - бачкерите в Чехия!!!
    Чехите, за разлика от многото други неблагодарници помнят кой ги е освободил от нацизъма!!!!
    Паметниците там не се рушат
  • 3 браво

    3 3 Отговор
    Тук тези руски п...ли българските комунистически безродници щяха да целуват и посрещат с хляб и сол.Нищо друго от една провокация,при положение ,че ако не бяха САЩ и Англия сега мурзилките щяха да говорят на немски и да живеят като бели хора,а не като Бангладеж.

    Коментиран от #27

  • 4 Mercedes-Benz

    2 3 Отговор
    Болшевишката чума заслужава далеч по радикално отношение, но чехите са възпитани хора!
  • 5 Варадеро

    2 3 Отговор
    На всеки новоизлюпил се путиноиден провокатор, трол, дезинформатор, подривен елемент, се падат по няколко десетки, които искат да го качат с въже на някое дърво. Този момент много скоро ще настъпи, не само в България.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 звън на центове

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Варадеро":

    Да не сте си объркали НИК-ът, да не би да е Ватерло ?
    Само Бог знае, какво ще стане. Или той говори, чрез Вашите написани думи - присъда?
    Ами, ако на дървото са Вашият тип хора ? Които са малко, според статистиката, неофициална тук , от 30-50000.Само.За толкова стигат парите на благодетелите.
    На 6 май 2016 в залата " Армеец" / гордост нечия /, беше доста студено посрещането на духовите инструменти на Новия голям батко.
    Дават надежда присъствалите, че ще има промяна. Да си върнем суверенитета и да не го даваме пак.
    Какво ще правите тогава ? Пепел на главата ?
    Много ги видяхме през тези 26 години, как спазват правилото останало от едно 500 годишно съжителство "Интересът, клати феса !"
    От много ляво до крайно дясно и после пак ще така.
    Е тези не трябва да се приемат с позитив, а тези които си държат на убеждението са си за признание, най -малко ,че не стават за фурнаджийски лопати.Без да обиждам Хлябът !
  • 7 БУМ БАМ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "удо":

    НИЩО СЯ ША ВА СМУЧАТ ЧЕРНИТЕ ПИЯВИЦИ И М...ЛИ ДЕТ СЕ НЕ МОГАТ РАБОТА ДА СИ НАМЕРЯТ ПЪК СЪС СМУЧЕНЕТО МОЖЕ И ДА ИМ ГО СМУЧИТЕ ЩОТ ВИЙ ВОЛЯ НЯМАТЕ И НАТО ЧАКАТЕ ДА ВИ СПАСИ?!:'
  • 8 МДАААевропейци

    3 3 Отговор
    Хааххааааха мед и масло е видеото за Кончитите в България,,,,много е по европейски___със среден пръст---а дори във видеото се вижда и чува че това са украинците там,,,,,,Ама вие се радвате--А с рокерите има и чехи ,,,,,,,
  • 9 СССССССС

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Варадеро":

    ЧАКАМ ТЕ ---ПОЧИТАТЕЛЮ НА КОНЧИТА ВУРСТ.ОБУВАЙ РОЗОВИТЕ ПРАШКИ И ИДВАЙ...
  • 10 Читав

    3 3 Отговор
    Ауууу колко по европейски,със средния пръс-само за фалоси си мислят тези почитатели на евро-атлантиците.Да не говорим че се чува САМО украинска реч.Ама радостта е огромна.Леле колко сте ниски това НПО подметките,
  • 11

    3 3 Отговор
    Внимавайте да не се върнат танковете друга песен ще запеете.
  • 12 ДИДО

    3 2 Отговор
    Укро-Бандеровци.Какво повече да коментираме-урките са новите роби в Европа,
  • 13 камо

    3 2 Отговор
    Украинци-факт
  • 14 стк 412

    3 2 Отговор
    Чехите да си спомнят какво я очакваше Прага по време на оттегляне на нацистите от Града от настъпващата Червена Армия.Изравняване с Земята,. Целия град е Бил миниран от немците...И да не се прави постоянна ГРЕШКА да се бърка СССР с РУСИЯ. Когато Нацистите мачкаха ЦЯЛА ЕВРОПА всички с затаен дъх и надежда следяха събитията на ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ. Тогава Руснаците Бяха ДОБРИ И ХУБАВИ...

    Коментиран от #16

  • 15 Монго

    2 3 Отговор
    Благодаря ви. Козяк16 плаща за да ни бъде поднесена информацията по подходящ начин. Поне си правете труда да изглежда достоверно.

    Коментиран от #17

  • 16 БУМ БАМ

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "стк 412":

    АМИ ДА ТЕ ХИТЛЕР СИ ГО ПОСРЕЩНАХА С ХЛЯБ И СОЛ БЕЗ НИТО ЕДИН ИЗСТРЕЛ И ПРОИЗВЕЖДАХА ЗА НЕМЦИТЕ ОРЪДИЯ И ТАНКОВЕ С КОИТО ТЕРОРЕЗИРАХА СВЕТА. ПЪРВИ БРАТЧЕДИ СА СИ АМА ИЛ НЕ ЗНАЕШ ИЛ НЕ ТИ СЕ КАЗВА.Ш...НИ ФАШИСТИ?!::?

    Коментиран от #18

  • 17 Крум Янкулов

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Монго":

    Само да припомня че през войната сме били от страна на Германия,и че когато е минавал червената армия през България е минала като през вражеска територия и са правели много бели по пътя си

    Коментиран от #19

  • 18 стк 412

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "БУМ БАМ":

    С хляб и сол го посрещнаха Судетските немци..живещи в чехословакия тогава,. Всички окупирани държави са рабитили за Германия. . не само чехословакия. Като толкова са се обичали защо Германците са искали заличат Прага. Втория човек на Хитлер Хайндрих е бил ликвидиран в Прага.

    Коментиран от #25, #33

  • 19 Монго

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Крум Янкулов":

    Не разбирам връзката на поста ми с това,което си написал. Няма нужда от напомняне. Баба ми е разказвала-руски войник и взел касетка с зеленчуци или плодове,тя се развикала след него. От колоната се върнал политкома, след като разбрал какво е станало...разтрелял войника пред баба ми...

    Коментиран от #20

  • 20 удо

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Монго":

    Явно баба ти е активен борец против фашизма и капитализма,както още стотици хиляди.

    Коментиран от #21, #48

  • 21 Монго

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "удо":

    Дядо ми по времето на социализма преди избори, родната милиция си го прибираше и си го пускаха след изборния ден. Защото той си ги попържваше на комунистите. Баба ми и дядо ми нямаха един работен ден в полза на държавата. След всичко, което им взеха, партизаните им оставиха три декара земя, с нея ни изхраниха, останаха си частници до края на живота си. След пазарен ден, дядо ми отиваше в кръчмата, която е била негова и си ги псуваше. И да не отиде в Белене. А ти си мишка, която доскоро е била комсомолски секретар, като прецедента ни. Много време ти отделих...

    Коментиран от #23, #24, #41, #42

  • 22 Бай хой

    1 2 Отговор
    Що не ги снимаха тези "стотици"? И какви са тия камери да хващат по няколко? А за свободните и независими медии кво да кажем?

    Явно най новата евро антлантическа ценност е контра протеста, контра митингът, контра похода и т.н.
  • 23 удо

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Монго":

    Щом баба ти,дядо ти и най-вече ти казваш,значи е така.
  • 24 стк 412

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Монго":

    По време на Социализма съм участвал само веднъж на избори и то като войник под строй.Само веднъж защото само веднъж бяха изборите и то за конституция . И може би още веднъж непосредствено след Войната. Спомнях си че вместо избори се провеждаха Конгреси на БКП където можеха да си сменат Водача и то само със съгласието на Москва.И така твоя дядо за кой е щял да гласува...за БКПили друга ,... Бзнс или ОФ..Член ПЪРВИ на конституцията тогава определяше БКП като вечна управляваща партия и затова нямаше нужда от избори КАКТО И СИ БЕШЕ .. Половината Българи не знаеха какво е гласуване....
  • 25 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "стк 412":

    колко време ще ти трябва за да разбереш ,че комунизма и фашизма са братя-близнаци и от тях нищо добро не може да се очаква.
    руснаците където са минали само погроми и безчинства са правили.Затова никой ги не обича.
    От Финландия до Япония на някой добро да са направили?!

    Коментиран от #34

  • 26 onq s konq

    3 2 Отговор
    Още като не ги пускаха в Полша написах че очаквам големи проблеми на държавите през които искат да преминат ти я "рокери" с охраната им.А иначе споменът на Чехия от кръвопролитията през 1968г. няма как да се забрави-ТАНКОВЕ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА С НАСТРЪХНАЛИ БОЙЦИ стрелят на месо по народа В МИРНО ВРЕМЕ!!!...Представям си в Германия какво чудо ще е,когато тия наглеци/по заповед и с парите на Путин/ се установят на площада ,което си е красноречиво послание:ТРЕПАХМЕ ВИ ПРЕЗ ВОЙНАТА,СЕГА ПАК МИСЛИМ ДА ГО НАПРАВИМ!

    Коментиран от #29

  • 27 стк 412

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "браво":

    Ако Англия и САЩ не помагаха на Русия и Русия бе победена от Германия идваше Ред на целия свят включително иСАЩ и АНГЛИЯ.!Четири америк. танка ШЪРМАН срещу 1един нем. ЛЕОПАРД за да се надяват на успех,. Такава е била америк. военна техника.

    Коментиран от #30

  • 28 Бай хой

    0 2 Отговор
    Стефанаки къде се намира този "Врацлавския площад", че съм ходил в Прага и там такъв няма.

    Ако става въпрос за Вацлавският площад, то той е пешеходна зона и винаги е препълнен. Когато са го снимали са представили нормалният поток за протестиращи, а е нормално и да има няколко души на които да не им харесва. Само че не търсете под вола теле.
  • 29 стк 412

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Да не би в Русия да има комунизъм.Елцин не стреля ли с танкове по руския парламенткъдето се бяха укрепили стари комунисти .искащи стария ком. строй . Руснаците не признаха ли западната пазарна икономика като попроизводителна и реална итръгнаха по същия път.Горбучов не даде ли свобода на цяла източна Европа...Какво искат от Руснаците ..да им опитат ракетите....Доколкото знам комунизъм има няма в още две държави . Сев. КОрея и Китай. Този комунизъм в китай взе да храни и САЩ с отпуснати заеми Значи ,и зависи кой прави комунизма....

    Коментиран от #31

  • 30 Mercedes-Benz

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "стк 412":

    Леопард през втората световна не е имало, имало е Пантера и Тигър. А сега има Леопард и е световно признат за най-добрия и съвършен танк в момента. От " Krauss - Maffei Wegmann" сега подготвят вариант въоръжен с още по-мощен "Рейнметал", с който ще отваря като консерва всяко танкче срещу него! Запомни , германеца е бил, е и ще бъде номер 1 в танкостроенето!

    Коментиран от #32

  • 31 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "стк 412":

    Да приберат мумията, да свалят петолъчките от Кремъл и от фюзелажите на бойните самолети и тогава пак ще си говорим. Жалко за обикновения руснак, че тегли още от червената сган. Колкото до Китай, целия ЦК на партията им го държи един на име Якоб Ротшилд, както и банката им и си върти кинтата както иска! Реши ли белия човек, да си изнесе фабриките и да наложи санкции на внос и износ, китаеца ще хапва купа ориз на ден и няма да кара S-class, а синчето Ферари. Може да пробва да припали ведомствената Волга.

    Коментиран от #36

  • 32 стк 412

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Mercedes-Benz":

    Прав си за забележката . Става въпрос за Тигър.Може би Руската ,,Армата "се опитва да го догони И ако бях,, Червена кратуна" сега нямаше да живея в гарсониера а в нещо по...И по време на наи дивия комунизъм ми викаха ,,частника"..Такива Сталин ги е пращал в Сибир
  • 33 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "стк 412":

    ПОЛСКИ СРЪБСКИ ФРЕНСКИ РУМЪНСКИ ГРЪЦКИ И ДАЖЕ БЪЛГАРСКИ ПАРТИЗАНИ И СЪПРОТИВА Е ИМАЛО АМА ЗА ЧЕШКИ НИКОЙ НЕ Е ЧУВАЛ А ХАЙНДРИХ Е ДОКАЗАНО УБИТ ОТ ХИМЛЕР РЪКОВОДЕЩ ФРАКЦИЯ В НАЦИСКАТА ПАРТИЯ КОЯТО Е БИЛА РАЗДЕЛЕНА НА ДВЕ КАФЯВИТЕ И СИВИТЕ СТРЕМЯЩИ СЕ ЗА НАДМОЩИЕ И ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ХИТЛЕР.ДАЖЕ ИМАШЕ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ПО ДИСКАВЪРИ МАКАР ЧЕ ТУЙ СЕ ЗНАЙ ОЩЕ ПРЕДИ ДИСКАВЪРИ ДА ТРЪГНЕ ПО НАШИТЕ ТВ.КАНАЛИ.?!;'М
  • 34 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "FR V":

    РУСНАКА Е ТРЕПАЛ ТЕЗИ КОИТО ПРЕДИ ТОВА СА ГО ТРЕПАЛИ.ОТ ФИНЛАНДИЯ ДО ЯПОНИЯ СА ОСЕМ ЧАСОВИ ПОЯСА КОИТО СА МНОГО ПО МАЛКО ОТ ОСТАНАЛИТЕ 16 ПОЯСА КЪДЕТО ТРАНСЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ПИЕХА И ОЩЕ СМУЧАТ КРЪВТА НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА?!:"
  • 35 протест срещу социализма

    1 0 Отговор
    Погледнах клипчето - наистина само украинска реч и украински знамена заедно с американски знамена се виждаха... Жена ми е украинка от Луганск и разбирам езика, обаче тя мрази Путин - тва в случай, че ме изкарате Путинофил, ватник, русофил, рубладжия и прочие. Нейната омраза, обаче се простира до Горбачов и Елцин, които са най-големият срам в човешката история, така че не съм и американофил. Украинците просто си мразят - такива хора са. Аз се кефя тя да е отгоре па нека ме мрази, колкото дълбоко си иска... Поне не е БГ чалгарка!
  • 36 стк 412

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Mercedes-Benz":

    Тия Американци , нямаха ли Петолъчки и то на националния им флаг. И то 49 парцала. Ами те по комунисти от Руснаците бе. Те махнаха ли си Петолъчките от самолетите. Тоя Ротшилд навсякъде си е оставил отпечатъка.

    Коментиран от #39

  • 37 Kropotkin Vodka

    3 2 Отговор
    Нема да ви се верва какво предстои, съветски подлоги! Очаквайте го.

    Коментиран от #38

  • 38 Изра́иль Ла́заревич Ге́льфанд ПАРВУС

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Kropotkin Vodka":

    Разкажи ни...
  • 39 Mercedes-Benz

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "стк 412":

    Другарю, американците са ми през нали се сещаш, говорехме за руснаци, а и символиката на червената петолъчка е комунизъм, за който ти твърдеше че е загърбен от Русия. Но все пак аз не ти се сърдя, в чугунена глава акъл не вирее, ти нямаш вина, че си жертва на времето, в което си живял, бъди здрав!
  • 40 стк 412

    2 2 Отговор
    ,,Другарю " можеш да викаш на моя малкия. Значи щом има,, петолъчки " Значи има комуниаъм в Русия. А бе през този комунизъм имаше ли частни фирми , избори .олигарси, президенти ...Защо петокъчката не я приемеш като символ на МОЩ , СИЛА а не на комунизъм Купувачите като видят.,, Петолъчка '' на Руско оръжие се . кефят Все едно да видиш ,,Пречупен кръст " на оръжие на Вермахта....Мисля че ти го обясних достатъчно простичко за да го разбереш най после.
  • 41 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Монго":

    я милиционера стана репресиран!!!!за тва ли завърши турска фиология ,да бягаш в турция след като репресирали дядо ти?тук като напишат нещо лошо за ссср то и почваш да плашиш обиждаш и спамиш,но се оказа, че всъщност си репресиран демек мазохист :)!

    Коментиран от #45

  • 42 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Монго":

    та както казах в друг пост ,тва е манталитет другари.ако въпросните мотористи -путиновисти бяха минали през бг щеше да има хляб сол,целувки....и затова чехите дърпат напред ,а ние стоим на място.поне се видя ,че спамячите пак няма кво да кажат и удобно ще забравят как обясняваха за чешката любов към руснаците .всъщност чехите не харесват руския свят ,но нямат нищо против руснаците като хора ,стига да не идват като даващи акъл или окупатори!
  • 43 протест срещу социнастроени срещу ализма

    2 3 Отговор
    "Видяхме няколко човека да показват средни пръсти с лакирани нокти, но не знаехме как да им помогнем, тъй като всички сме хетеросексуални. Следващия път ще хвърляме дискове с "фистинг парти" - дано успеем да помогнем!"
  • 44 анти чалгар

    1 0 Отговор
    завиждам ти за последното казано.....мразя бг чалгарките до дъното на душата си.......
  • 45 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Ти не се бъркай, когато мъжете си ги мерят. Това съм го казвал и на теб но кой да помни. Силната но кратка памет е характерна за приматите.
    Можеш да си вземеш плетката и в джакудзито....,ох Десиииии

    Коментиран от #46

  • 46 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Монго":

    ти не си мъж ,ти си гей дето се прави на мъж и търси секс с мъже .този ти пост е ново доказателство.прекрасно знаеш че съм мъж,но всеки път ме каниш в джакузи :)!!!!тук сте все отбор юнаци путиновите тролове,гей с матерен турски дето се прави на милиционер,руснак дето не знае руски и един шизофреник дето мени постоянно никовете си и спами без да чете дори постовете на тези дето отговаря!

    Коментиран от #47

  • 47 Монго

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    До преди два месеца Стоян пишеше от профила на Десислава Димитрова (гей ли е или не,незнам). Сега се появява профила на Стоян Георгиев, дали пък от него не пише Десито??? Ах Десииии, джакудзи? Пък нека мъжа ти да си мисли,че съм гей
  • 48 щърк

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "удо":

    Мистър Удо,
    да не сте ходил с Фори Светулката , преди 26 години , на бдение на площад " Народно събрание" ?
    И да сте станал вече активен борец или кандидат, срещу социализма-комунизма, чрез някое NJO ?
    Или още сте бил в проектна форма и се информирате за миналото от чичко Гугъл ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания