Last news in Fakti

30 Май, 2016 21:54 3 423 16

Пет изтребителя кацнаха аварийно в Гданск

  • изтребителя-
  • гданск-
  • миг 29

Имало е и шести изтребител, който кацнал по-рано във военна база

Пет изтребителя МиГ 29 направиха непредвидено кацане на международното летище в Гданск, съобщи „Радио Гданск“.

Те са излетели от 23-та тактическа авиобаза в Минск. Всъщност в групата е имало шест самолета. Заради проблеми на борда един от тях кацнал на военното летище край Малборком. Другите пет са се приземили на градското летище „Лех Валенса“ в Гданск. Те са били очаквани от пожарни коли. Няма информация за ранени.

Най-вероятно изтребителите ще излетят от летището през утрешния ден.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 2 Отговор
    Авиабазите в Минск са руски!!!
    Миг 29 имат доста държави на въоръжение в Източна Европа!!!!
    Гданск е в Полша.
    Полша е в НАТО!!!
    Минск не е в НАТО!!
    6 счупени полски самолета са кацнали в Гданск!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 ммммда

    1 1 Отговор
    Мдаааа, от статията намирисва на непрофесионализъм, и на още нещо неприятно.........
    П.П. Ако някой още не си е направил съответния извод и не се сеща ще му подскажа - Това е руска агресия. Всъщност каквото и да прочетем тук извода е винаги един и същ.......
  • 3 утрешния ден

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Кацнали са в Гданск
    "Пет изтребителя МиГ 29 направиха непредвидено кацане на международното летище в Гданск" ("на градското летище „Лех Валенса“")
    А са излетели от Минск
    "Те са излетели от 23-та тактическа авиобаза в Минск"
    и в Малборком
    "един от тях кацнал на военното летище край Малборком"


  • 4 tost

    1 2 Отговор
    Само като си помисля че нашите МИГ 29 ще бидат ремонтирани от поляците по същия начин...........на всяко летище да ги чакат пожарни...........Мъка.........Както са я подкарали нашите военни,скоро ша бъдат принудени да вземат каруцата на къв беше Оня......а да ,с коня :)))

    Коментиран от #9

  • 5 полски свирачи

    1 2 Отговор
    Полските тъпаци да свикват, скоро може и някой друг танк да се появи изневиделица(пак от Минск)Много миризливи фъшкии изакаха и те, не знам дали няма да им се наложи да си ги изядат по нататък.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ясно и точно е написано:Изтребители от Минск/Беларус/ кацат в Гданск.Повече от ясно е,че са имали технически проблеми,не могат да се върнат в базата си и СА ПОМОЛИЛИ да кацнат по изключение в натовска държава.Естествено поляците можеха да им теглят една и да не им разрешат,но РИСКУВАТ САМОЛЕТИТЕ ДА СЕ СТРУПОЛЯТ БЕЗДИХАННИ ВЪРХУ ГРАЖДАНСКИ ОБЕКТИ и да причинят жертви!Както и да е-ще си платят масрафа и ще си заминат по живо по здраво,а вие хубо четете нещата "черно на бяло",ама що ги коментирате "бяло на черно"?!...Точно като руски тролове:)

    Коментиран от #8

  • 8 Жидогнид Десокатър Ефенди

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    А защо не са ги свалили, както направиха роднините ти по майчина линия от Анадола? Май си има поръчки и нужди - явно НАТОвското небе е много избирателно по отношение на нарушенията, а?!

    Коментиран от #10

  • 9 удо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "tost":

    Те нашите военни къде са раждани?Каруците им пасват идеално.
  • 10 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Жидогнид Десокатър Ефенди":

    Разликата между случая със сваления руснак и тия е коренно различна-Оня стрела със всичките си картечници,предупреждаван е многократно да спре,но той си мисли че петоръчката го пази.Тука ИМАМЕ МОЛБА ЗА ПОМОЩ,дори вероятно може и да не са били въоръжени въпросните Мигове...А колкото до майчината ми линия-хабер си нямаш каква е,но осъзнайте най-после...АЗ НЕ СЪМ ТУК ЗА ДА СПОРЯ С ВАС,А ЗА ДА ВИ НАБИЯ РУСОФИЛСКИТЕ ОБРЪЧИ!Аре че ми станахте досадни.

    Коментиран от #11

  • 11 ЙДШЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Всички полети на военни самолети на територията на Сирия са били заявени от страните които ги извършват по споразумението за АНТИТЕРОРИСТИЧНА КОАЛИЦИЯ!!! Транспондерите са били включени и маршрутите са била предварително уточнена и одобрена от държавите в коалицията. Стига си пробутвал тая глупост с предупрежденията - турците сами не можаха да докажат, че са предупреди руския самолет, след като вече са вдигнали 2-та Ф-а! Викаш че "хабер" си нямам, а?? Тя думата "хабер" сама си говори за линията...
  • 12 goni

    3 0 Отговор
    Шест изтребители да се повредят едновременно?! И не е важно на кого са! Изпробва се ново оръжие! По-интересно е то на кого е!:) Мдаа! Да се надяваме че не е на някой който.....!
  • 13 777

    1 1 Отговор
    Или ги шпионират да видят ОНД-то какво имат.........
  • 14 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Понамирисва тая работа ...
  • 15 Ето

    0 0 Отговор
    Минск Мазовѐцки (на полски: Mińsk Mazowiecki) е град в Източна Полша,
  • 16 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "лижа путин по гъза":

    6 СЧУПЕНИ полски мишки все пак....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания