Last news in Fakti

1 Юни, 2016 19:17 1 510 3

Меркел зад санкциите срещу Русия

  • ангела меркел-
  • санкциите-
  • русия

Според нея все още има елементи от Минското споразумение, които не са изпълнени

Ангела Меркел заяви, че не вижда причини за отмяна на санкциите спрямо Русия. Това бе заявено от говорителката на германския канцлер, цитиран от EU Observer.

Кристиане Вирц подчерта мнението на германското правителство, за това, че е най-важно да се премине към изпълнение на договореностите от Минск. Според Меркел все още има елементи от споразумението, което трябва да бъдат изпълнени. Заради това и германският канцлер не вижда повод за отмяна на санкциите.

Изказването идва, след като германският външен министър Франк – Валтер Щайнмайер призна, че има страни в ЕС, които негодуват срещу санкциите.

В същото време Меркел изрази съгласие със своята партия, че убийствата на арменци в Османската империя трябва да бъдат признати за геноцид. Тя обаче няма да участва в гласуването в Бундестага.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    2 2 Отговор
    Тя защото един път беше на гости у Путин и се появи страшния, кръвожаден лабрадор на име Сталин и от тогава не харесва Русия!
  • 2 Европеец

    1 2 Отговор
    И германия се управлява от агенти на ЦРУ!
  • 3 кроко

    1 1 Отговор
    Деааа и изкуфялата лелка! Вирнат и е носа щото за миналата година закрепиха положението покрай оръжията, дето продават на ИД и другите близкоизточни страни, в които направихте "кашата", ама това до кога ще е!
Новини по държави: