Last news in Fakti

30 Юни, 2016 16:52 2 713 5

Фарадж заговори за компромис с ЕС

  • brexit-
  • найджъл фараж-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес
Фарадж заговори за компромис с ЕС - 1
Снимка: АП/БТА

Седмица след британския референдум, който подкрепи излизането на Острова от Европейския съюз, един от най-страстните поддръжници на Брекзита и лидер на евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж заговори за отстъпки.

В интервю за френския в. „Фигаро“ той намекна, че Великобритания може да направи компромиси, за да си осигури достъп до общия пазар на ЕС, включително и с вноска в бюджета на Съюза.

Найджъл Фараж все пак посочи, че това не включва компромиси за онова, което Европа нарича "свобода на движение". Той не пропусна да отбележи, че за тази позиция са гласували 17,5 млн. британци.

Освен това Найджъл Фараж смята, че официален Лондон трябва преди септември да задейства чл. 50 от Лисабонския договор, с което да се постави началото на Брекзита. Според политика е нужно да се създаде правителство, което да изведе страната от ЕС.

Британците няма да са последните, които ще напуснат ЕС, зарича се Найджъл Фарадж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    0 1 Отговор
    Ами прав си, г-н Фаранж! Ние например уж сме в ЕС, а не сме и нямало шанс да бъдем в Еврозоната? И нашите мекотели политици наричат това демокрация? Хем значи сме в ЕС, хем нямало да сме в Еврозоната още поне 5 години? Ами значи в Еврозоната ще са си отбраните, а останалите - слугинаж? Ми то и соца бе така? И сега е така? Ами той тоя святе тотално демагогски? Така, че ние вече сме излезли от ЕС още за 5 години - щом не ни искат в зоната, значи сме аут! Или? - или! Но тия лукави алчни тоталитаристи тук нито дума не обелват? Те са си паричковластогончета - готови да слушкат силните и да ни цуцат и ступват нас. та г-н Фаранж, вашата позиция е правилната - да на търговията, не на своеволията на малцина комисари! Това не е демокрация - комисарите са се обособили като тоталитарен елит. При това положение си е диктатура, а не демокрацион.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ткл

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "пич":

    абе в една статия мрънкате, че не сме в еврозоната, в друга мрънкате, че ако сме вътре, сме щяли да фалираме - поне като ви правят инструктаж поддържайте една опорна точка. иначе сякаш страдате от шизофрения
  • 3 баш пич

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "пич":

    Пич, радвай се, че сме поне в ЕС, щото червените манафи ще ти разпорят дупарата, ако нямат поне малко контрол.
  • 4 баш пич

    1 0 Отговор
    Фараж е олигофрен, вярва си на някакви глупости, хем сърби, хем боли са казали хората.
    Мижитурката си мисли, че ще може да обира само позитивите от ЕС, ама няма как да стане.
    По интересното е, как прости хора, като Фараж се появиха в УК, там по принцип на простаците не им дават власт, явно този е временно явление, за разлика от Бълхаристан.
  • 5 Лудия

    1 0 Отговор
    Ама то така не става ,стига с тая простотия вече . Тури го ,извади го и баба докато е млада,знае така .Гласуваха да напуснат хубаво(не стига ,че досега бяха с привилегии и специални простотийки),подкрепиха ги ,сега малко местенце за бизнес искат ..... Това е наглост,мрете от глад ш...ни англичани ,след 10 години никой няма да ви тика от калта и да ви върши робията.....П...ли смотани ,които никога не знаят какво искат в която и да е сфера от живота. :( :(
Новини по държави: