Last news in Fakti

2 Юли, 2016 05:45 1 103 0

Ево Моралес на война със CNN

  • ево моралес-
  • война-
  • cnn

Президентът на Боливия обвинява телевизията в участие в заговор

Президентът на Боливия Ево Моралес обвини новинарската телевизия CNN, че е участвала в заговор срещу правителството на неговата страна, съобщи ТАСС.

Обвиненията са свързани с референдума в страната, който трябваше да позволи четвърти мандат на Моралес като държавен глава.

Часове преди началото на референдума американският журналист Карлос Валверде обвини Моралес в търговия с влияние в полза на неговата бивша партньорка Габриела Сапата. Той дори заяви, че двамата имат общо дете.

Малко по-късно от CNN правят интервю с предполагаемия син на Моралес. Обвиненията са, че от медията са разбрали, че момчето не е син на боливийския президент, но не са съобщили мигновено за това.

„Ако там имаше отговорни журналисти щяха да съобщят за това, но понеже CNN е средство за политическа конспирация, там замълчаха. Това е съучастие в престъпление“, заяви Моралес.

Той допълни, че местната прокуратура вероятно ще привика кореспондента на CNN в страната за започването на разследване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА