Last news in Fakti

1 Юли, 2016 14:41 1 597 1

400% увеличение на престъпленията от омраза във Великобритания след Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • престъпления от омраза-
  • полиция

Полицията е отчела 331 инцидента за изминалата седмица

400% увеличение на престъпленията от омраза във Великобритания след Brexit - 1
Снимка Архив АП/БТА

Докладите за престъпления от омраза във Великобритания са скочили с повече от 400 на сто през седмицата след обявяването на Brexit, съобщава изданието "Таймс оф Лондон", позовавайки се на информация от полицията.

Полицейският онлайн портал True Vision е съобщил за 331 инцидента за изминалата седмица, което е 5 пъти над досегашните средно 63 случая на седмица, сочат данните на Националния съвет на полицейските ръководители (NPCC).

Сара Торнтън, председател на NPCC заяви, че анализът отчита изключително увеличение на враждебността, насочена към мигрантските общности след провеждането на референдума, в който британският народ реши страната им да излезе от ЕС.

В редица области се съобщава за "вербална злоупотреба, негативни коментари в социалните медии, включително ксенофобски език, разпространение на листовки с анти-имигрантско съдържание и дори физическо насилие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 2 Отговор
    В библията пише,че ще започне преселение на народите,всеки народ ще се завърне в държавата си и.... тогава се очаква да се случи последната за тоя свят война,но до тогава има още времеоще не е почерняло папството и други работи има да се случват,че чак тогава... .
Новини по държави: