Last news in Fakti

3 Юли, 2016 05:03 1 598 0

Вицеканцлерът на Германия: Не трябва да поучаваме Южна Европа

  • brexit-
  • германия-
  • британци

Той призова на младите британци да се дава двойно гражданство

Вицеканцлерът на Германия: Не трябва да поучаваме Южна Европа - 1

Вицеканцлерът на Германия и председател на социалдемократите Зигмар Габриел предупреди германския финансов министър Волфганг Шойбле, че трябва да покаже сдържаност към другите страни-членки на ЕС. За в. „Оснабрюкер цайтунг“ Габриел заяви, че „Европа се дели на благосъстоятелни страни като Германия и такива, които не могат да се излязат от финансовата криза от 2009 г.“. Последните са много ядосани на Берлин и Брюксел заради наложените им строги икономии. „Така няма да стане“, казва Зигмар Габриел. Според него „трябва да спрем публично да се поучаваме, а финансовият министър Волфганг Шойбле отново поучително размахва пръст в Европа“. Според Габриел, за да се прокарат реформите в страните с криза, те не трябва да бъдат подложени на натиск. Той предлага успешните реформи да бъдат възнаградени вместо да се изискват нови бюджетни икономии.

По врене на конгрес на европейските социалдемократи Зигмар Габриел призова да се даде двойно гражданство на младите британци в Германия, защото „са по-умни от политическия си елит“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: