Last news in Fakti

6 Юли, 2013 18:40 2 880 0

Влак, превозващ суров петрол се взриви край канадски град (ВИДЕО)

  • канада-
  • влак-
  • експлозия-
  • евакуирани

Серия от мощни експлозии разтърсиха малко градче в канадската провинция Квебек и принудиха всички жители да се евакуират незабавно, съобщава телевизионният канал Си Би СИ Канада.

Над 1000 души трябваше да напуснат домовете си, след като товарен влак, превозващ суров петрол дерайлира и се запали. Инцидентът е станал около 1 часа местно време, изпълвайки небето с черен, гъст дим.

Взривили са се четири от общо 73-те вагона на влаковата композиция. Властите се опасяват, че още вагони могат да се взривят.

Свидетели съобщават, че са чули между четири и шест експлозии през нощта. Все още не е известно дали има жертви, но няколко души са обявени за изчезнали и се смятат за загинали.

Зеф Кий, който живее на около 30 минути извън Лак-Мегантик, разказа, че видял огромна огнена топка, идваща от центъра на града. Той обясни как няколко сгради били напълно повалени от взрива. "Това беше общ хаос ... хората не намираха децата си.“

От противопожарната служба посочиха, че около 30 сгради в града са унищожени, някои в следствие на първоначалния взрив, а други в последвалия пожар.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: