Last news in Fakti

9 Юли, 2013 11:58 1 537 0

Жертвите от влаковия взрив в Квебек станаха 13

  • петрол-
  • експлозия-
  • взрив-
  • влак-
  • квебек-
  • канада
Жертвите от влаковия взрив в Квебек станаха 13 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава да расте броят на загиналите при катастрофата на товарен влак, превозващ суров петрол, в канадската провинция Квебек. За денонощие списъкът на жертвите е набъбнал до 13 души, а няколко десетки остават в неизвестност, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на данни от местната полиция.

В резултат на аварията се е получил и разлив от близо 100 000 литра суров нефт – горивото вече е попаднало в местните водопроводи. Според еколозите, част от въглеводородите вече са достигнали съседния град Сент Джордж. Възникнало е и замърсяване на голяма водна артерия – реката Сент Лоранс, която преминава и през територията на САЩ.

Създадени са екипи за събиране на разлятото гориво, което представлява съдържанието на 73 цистерни със суров петрол, превозвани за САЩ в нощта на събота, 6 юли.

За ликвидирането на предизвикания от експлозията огромен пожар в град Лак Мегантик са били задействани над 100 пожарни коли, включително и от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: