Last news in Fakti

21 Юли, 2023 17:49 1 131 3

Прищина: Изпълнихме всички стандарти за приемане в Съвета на Европа

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти-
  • кейфор-
  • съвет на европа

Премиерът Албин Курти отбеляза, че Косово е изградено като държава на основата на същите ценности, на които е и Съветът на Европа, и естествено намира мястото си в тази организация

Прищина: Изпълнихме всички стандарти за приемане в Съвета на Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Премиерът на Косово Албин Курти каза днес, че страната е изпълнила изискванията, необходими, за да стане член на Съвета на Европа, и същинският етап от процес по приемане вече е започнал, съобщи Коха, цитирана от Косово онлайн, пише БТА.

„Косово изпълни и законовите условия и стандартите (за приемане в Съвета на Европа). Сега, когато процесът премина и през парламента, можем свободно да кажем, че започва същинският етап от процеса на приемане в тази организация“, посочи Курти пред координационната междуинституционална група за членство в Съвета на Европа, която проведе първата си среща днес.

Косовският премиер отбеляза, че Косово е изградено като държава на основата на същите ценности, на които е и Съветът на Европа, и „естествено намира мястото си в тази организация“.

Министърът на външните работи на Косово Доника Гървала подчерта, че Косово е трябвало да влезе в Съвета на Европа преди много години.

„Сега, когато преминахме първия етап, всичко ще зависи от добрата координация на тази група. От вашата координация ще зависи и темпото на членството в Съвета на Европа“, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    2 3 Отговор
    Всички човешки органи и наркотици които поръча Холандия.
  • 2 по-кротко ,братя косовари

    4 4 Отговор
    Не бързайте толко много,Е ние като сме от 16 години в този дяво,лски съюз,какво спечелихме.Африканчетата ни се смеят,като кажем колко евраци получаваме на месец
  • 3 нищото

    2 0 Отговор
    не може да изпълни нещо, може да чакате момента на закриване на нищото