Last news in Fakti

10 Април, 2014 16:54 1 407 0

ПАСЕ лиши Русия от глас

  • пасе-
  • русия-
  • украйна

Втори американски ескадрен миноносец се насочва към Черно море

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) лиши Русия от глас заради анексирането на Крим.

Със 145 гласа „за“, 21 - „против“ и 22 - „въздържал се“ беше приета резолюцията, която предвижда до края на 2014 г. да се замрази правото на 18 руски депутати да нямат право на глас.

Представители на Москва определиха гласуването като фарс. Ръководителят на руската делегация Алексей Пушков заплаши с напускане на форума.

Решението на ПАСЕ е знаково и очаквано. На 8 април докладчикът по темата „Украйна” Мариета де Пубре-Лундин заяви, че „в момента Русия се опитва да дестабилизира ситуацията в Украйна, като саботира всички важни начинания на новото правителство”.

ПАСЕ вече е лишавала руските депутати от право на глас. Това стана през 2000 година, когато Владимир Путин започна Втората война в Чечня.

Втори американски ескадрен миноносец се насочва към Черно море, съобщиха от Пентагона. Мисията на „Доналд Кук" е да подкрепи съюзниците от НАТО и черноморските партньори.

Преди месец САЩ изпратиха в Черно море ескадрения миноносец „Тракстън" - отново за съвместни учения - но после удължиха срока на пребиваването му.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: