Last news in Fakti

26 Април, 2014 16:42 1 558 1

Един от задържаните в Славянск бил зле

  • славянск-
  • оссе-
  • наблюдатели

Русия ще направи всичко възможно за освобождаването на задържаните военни наблюдатели на ОССЕ

Един от международните военни наблюдатели, задържани в Славянск, имал спешна нужда от медицинска помощ. Това съобщи Службата за сигурност на Украйна. 13-те наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са държани в нечовешки условия.

Украинските сепаратисти в Източна Украйна отвлякоха автобус с 13 наблюдатели на ОССЕ. Предварителната информация беше, че сред пленниците има и българин, но тя не се потвърди. Похитителите обвиниха пленниците, че са шпиони на НАТО.

Терористите планират да използват заложниците като човешки щит, посочва Службата за сигурност на Украйна. Според нея похищението е било планирано и координирано с руски гражданин, който бил служител на ФСБ.

Русия ще направи всичко възможно за освобождаването на задържаните военни наблюдатели на ОССЕ в украинския град Славянск, заяви пред БНР руският представител в базираната във Виена организация Андрей Келин.

Той припомни, че групата наблюдатели е била поканена от Украйна още през март въз основа на Виенския документ. Отговорността за тяхната сигурност носят онези, които са ги поканили, което ще рече украинските власти, смята Келин.

Говорителят на избрания народен кмет заяви пред камерата на Нова телевизия, че решението за задържане на членовете на делегацията на ОССЕ е било взето вчера, след като са се появили съмнения, че всъщност това са действащи офицери, работещи вероятно и за правителството на страната, и за НАТО.

Днес в Славянск погребват 22-годишният младеж, загинал при снайперистки огън на път към дома си преди няколко дни.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    7 0 Отговор
    Майка си ли търсят там...,и на война,като на война-без джакудзи и румсървиз...
Новини по държави: