Last news in Fakti

21 Август, 2014 15:21 1 218 0

Ненков е спрял обществени поръчки за над 20 млн лв

  • ненков-
  • спрял-
  • обществени поръчки-
  • над 20 млн. лв.

Линейките няма да извозват починали на улицата хора

Министърът на здравеопазването Мирослав Ненков е спрял обществени поръчки за над 20 милиона лева, възложени от предишният здравен министър Таня Андреева. Сменени са ръководствата на 9 болници.

Спрени са още обществени поръчки за нови линейки, както и за ново оборудване в спешните центрове.

Една от поръчките е за 12 млн. лева и се отнася до проект за електронно здравеопазване, който по думите на служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков не е бил усъвършенстван.

Поръчка на стойност 5 млн. лева е била обявена за ремонт на спешните центрове в страната. Според министъра обаче тези центрове се намирали в общинските болници, където здравното ведомство нямало право да ремонтира.

Временният спешен шеф д-р Александър Златанов е бил назначен начело на Центъра за спешна медицинска помощ - София до завръщане на титуляра - д-р Георги Гелев, който се оказа, че не е бил уволняван. Директорът на Спешната помощ в София Георги Гелев се е върнал на работа поради изтичане на болничния му лист.

Ненков увери, че екипите на "Спешна помощ" в София вече няма да се съобразяват с районирането и ще откарват пациентите в най-близките болници, включително в инванзивни кардиологии.

Линейките в София няма да извозват починали на улицата хора, това ще правят екипите на Александровската болница.

Лечебниците, пък, от своя страна ще имат задължението да уведомяват своевременно спешната помощ за броя свободни легла, с които разполагат. Центърът за спешна помощ в София пък ще докладва на министерството за всяка несполука при контакт с болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА