Last news in Fakti

31 Август, 2014 15:55 1 945 1

Няколко килограма в повече ни правят оптимисти

  • добро настроение-
  • оптимистичен поглед-
  • наднормени килограми-
  • енергиен резерв

Чешки лекари стигнали до парадоксалните резултати, докато проучвали как човек може да доживее 80 в добро здраве

5-6 килограма в повече не само не са вредни за здравето, но и допринасят за добро настроение и оптимистичен поглед към живота, съобщи ИТАР-ТАСС. Откритието е на екип чешки медици.

Няколкото наднормени килограми всъщност са своеобразен "енергиен резерв" на организма. Затова те са много ценни и не трябва да се губят, твърдят специалистите от Чешкия институт по клинична и експериментална медицина.

Те са стигнали до парадоксалните резултати, опитвайки се да си изяснят как човек може да доживее до 80 години в добро здраве. Изследването им, обхващащо няколко хиляди души, показва още, че любителите на хамбургери невинаги напълняват. Печените солени фъстъци, които до скоро бяха приемани за депо от мазнини, също се оказват много полезни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko mitov

    1 0 Отговор
    На учените това им е работата да оборват научни открития .До вчера което е било вредно ,от днес е полезно за човека.