Last news in Fakti

18 Декември, 2014 14:16 1 071 0

4000 медици подкрепиха Петър Москов

  • линейка-
  • лекари-
  • пирогов-
  • петър москов

Четири хиляди подписа на медици в подкрепа на действията на министъра на здравеопазването по отношение на Спешната помощ ще внесе ресорната асоциация в Министерския съвет и Министерството на здравеопазването. Над 9 хиляди медици подкрепят здравния министър в социалните мрежи.

Според онлайн допитването хиляди работещи в спешните центрове биха излезли на митинг в защита на здравния министър по водената от него политика.

Министър Москов и екипът му показваха съпричастност към нападнатите ни колеги, извиниха се в национална медия за условията на труд, в които сме поставени. След това последваха конкретни мерки, за да се осигури безопасен достъп на спешните екипи до пациентите, коментира председателят на ресорната асоциация Десислава Кателиева.

400 души постъпват дневно в "Пирогов", от тях само 5-7 души са с пряка опасност за живота, 20 до 40 на сто са в средно тежко състояние, останалите са гранични, посочи директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов.

Поради различни политически неблагополучия системата за спешна медицина беше използвана като патерица и буфер, поемащ неблагополучията в извънболничната медицинска помощ, включително и болничната. Това повече не може да продължава. Приетият документ би осигурил ефективна спешна медицинска помощ за всички пациенти, припомни проф. Стоян Миланов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА