Last news in Fakti

25 Март, 2015 18:55 2 233 0

НЦТХ: Има достатъчно кръв в София

  • кръв-
  • кръвни продукти-
  • нцтх

Национален център по трансфузионна хематология (НЦТХ) разполага с количества кръв и кръвни съставки от всички кръвни групи за задоволяване на настоящите нужди на пациентите от лечебните заведения на територията на град София и в региона.

Това съобщиха от здравното министерство, като се позоваха на директорът на НЦТХ д-р Николай Андреев.

Запасите кръвни съставки за бедствени ситуации и катастрофи се обменят периодично в зависимост от срока им на годност. В момента наличните количества в тях са в съответствие с направените разчети.

Броят кръводарители, взети на подвижни екипи, организирани от НЦТХ и на място в залите за кръводаряване на НЦТХ, а също така и тези взети в отделенията по трансфузионна хематология /ОТХ/ от териториалния обсег на дейност на НЦТХ, покриват актуалните нужди на пациентите в лечебните заведения на територията на Западна България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА