Last news in Fakti

22 Май, 2015 16:42 948 0

Няма да отстъпя от комплесното обслужване на пациентите

  • отстъпя-
  • комплексно-
  • обслужване-
  • пациенти

Здравният министър поиска публичен дебат по реформата. Москов посети многопрофилната болница в Русе и онкологичния център в града

„Единственото, от което няма да отстъпя, е да гарантираме на пациента комплексно обслужване. От следващата година НЗОК няма да финансира фрагментирано лечение“. Това обясни здравният министър Петър Москов, който посети днес многопрофилната болница в Русе и онкологичния център в града.

В разговор с представители на специализирания център и с пациенти министърът се запозна с техните притеснения и опасения от сливането на двете медицински заведения. Той убеди ръководствата, че всеки един случай ще бъде решаван съобразно спецификата си, поотделно и индивидуално и ги покани на специален разговор през следващата седмица, за да бъдат решени заедно конкретните проблеми.

„Наистина искам в обществото да се проведе истински публичен дебат, дори да бъде изострен и емоционален, а не решението да бъде взето някъде в коридорите на властта“, заключи Москов пред русенските медии.


 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА