Last news in Fakti

19 Април, 2024 14:48 1 256 17

Това са любимите храни на фитнес маниаците

  • храни-
  • фитнес маниак-
  • тренировки-
  • здравословно хранене

За да поддържате добра физическа форма, е необходимо да спазвате здравословен хранителен режим и да тренирате редовно

Това са любимите храни на фитнес маниаците - 1
Снимка: Shutterstock

В стремежа си да притежават перфектното тяло много хора посещават фитнеса, за да тренират с цел отслабване и укрепване на мускулите.

Вярно е, че фитнесът е важен, когато става въпрос за влизане във форма, но също така е от съществено значение хората да поддържат здравословен, балансиран хранителен режим, богат на хранителни вещества и витамини.

Ако свалянето на килограми и извайването на мускули е крайната ви цел, трябва да приемате достатъчно количество протеини, зеленчуци, плодове, въглехидрати и здравословни мазнини, пише БГНЕС. Ето някои от любимите храни на фитнес маниаците в САЩ.

Сьомга

Един от най-добрите източници на омега 3 и съдържа 20 грама протеини на всеки 100 грама. Сьомгата е любима на тези, които обичат да тренират интензивно.

Горски плодове

Червените плодове съдържат много антиоксиданти, които предотвратяват заболявания и са отличен избор за консумация след тренировка.

Кисело мляко

Киселото мляко съдържа бактерии, които са полезни за здравето на стомашно-чревния тракт - нещо, което е от основно значение за тези, които искат да имат мускулесто и стройно тяло.

Ленено семе

Лененото семе е източник на фибри, протеини и омега 3. Всички те са незаменими за всеки, който иска да натрупа мускулна маса.

Ядки

Смесените ядки са много калорични, което ги прави отличен избор, ако сте слаби и искате да се сдобиете с атрактивни мускули.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за маса кюфтета и бира

    4 0 Отговор
    с много хляб . така се става до 130 кг . Или 110кг като Арни . Той лапа и химия . Здравословна химия - стероиди , като тия срещу ковид дето тровят болните , та тях или бира . После във фитнеса и помпане яко . луда умора та 4 дена удървяне нищо да неможе да се върши . Бира за разпускане с кюфтаци . На 5 ден пак на фитнес . хахахаха После бадеми .
  • 2 трнажор

    8 0 Отговор
    Яж горски плодове и чакай мускулна маса
  • 3 фитнес

    7 1 Отговор
    На храната от веригите хранителната и стойност клони към 0 , отделно от това е отровна или поне е много вредна .Първа стъпка , спете да ходите във веригите , втора стъпка набавете си достатъчно протеин , трета стъпка пййте вода .Това е като за начало .

    Коментиран от #5

  • 4 Вратна пържола на скара

    4 0 Отговор
    Колегите по-долу са написали вече. Нито с боровинки, нито с кисело мляко пълно с нишесте ще имате нормално захранване, нито ще трупате мускулна маса. Пък да не говорим за сьомгата от норвежките развъдници, това е чиста отрова, боклуците в нея са много повече от полезните мазнини и протеини. Като че ли, най-читавата риба която се продава по магазините си остава скумрията. Има не по-малко Омега 3 от сьомгата и най-важното е, че е див улов. Разликата в цената е ясна, близо 3 пъти на килограм в полза на скумито. Киселото мляко го отсвирете, правете си кефир, тибетски гъбки (не закваска от магазина) за закваска се намират от хора, стига да си потърсите в нета.

    Коментиран от #6

  • 5 Зеленото е здраве

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "фитнес":

    За протеин - домашна извара. Кажи за водата, че трябва да е течаща, изворна и най-важното да е без флуорид, защото в БГ е бъкана с флуорид, но много хора не знаят. Флуорида удря в костите и в епифиза
  • 6 Ма много сте умни бре

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вратна пържола на скара":

    Чувал ли си за дива сьомга въобще??? Такава се яде здравословно и е сто по-пъти по добра от скумрията. Иначе за кефира си прав. Много е здравословен, но и да е домашен газиран. Домашната извара не е за подценяване също.

    Коментиран от #7

  • 7 Вратна пържола на скара

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ма много сте умни бре":

    Да моето момче, чувал съм. И не само съм чувал, но съм си ловил и съм ял. И хайвер съм си вадил от рибите.
    Едната е сокай, Sockeye salmon, тая сьомга не вирее в развъдници, умира.
    Другата е пролетната сьомга, Spring salmon. Третата e розовата, Pink salmon.
    Следващата е чъм, Chum salmon, такава сьомга ми счупи макара, не можах да я измъкна, просто отрязах влакното. Има още един вид, Кохо, Coho salmon.
    Последната която ще спомена е Атлантическата, Atlantic salmon, това се продава тук ( и не само тук).
    От другите, по-горните, нищо не се продава в България, поне аз не съм виждал по магазините. Най-вкусна, поне за мен е сокай, правили сме и сашими и суши от нея, невероятна е.
    През две години са сокай, Спринг и Пинк, чъм-а май идваше всяка година, не си спомням. Най-ранният сокай идва през май, в Copper river в Аляска, карат по магазините от нея, такава не съм ловил. Много мога да пиша...ама нема смисъл.

    Коментиран от #8

  • 8 Ма много сте умни бре

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вратна пържола на скара":

    За България не знам, но много дива сьомга съм ял във Великобритания от Атлантика така че преди да пишеш с някой го питай къде е живял. В България не знаят какво да ядат и не са по рибата (най-здравословната храна и то в изобилие го има в Черно море), а само маат свинската сланина и са по 200 кила тумбаци.
  • 9 Госта

    2 0 Отговор
    Xaxa ганьовците коментират да не се ходи във веригите,смях в залата,сигурно всички си гледат животни вкъщи или пък купуват “истинско био”…колко мъка има по този свят…
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.