Last news in Fakti

13 Октомври, 2012 12:25 45 019 24

Арабски шейх искал новия ЗиЛ

  • зил-
  • 4112р

Представената неотдавна президентска лимузина ЗиЛ-4112Р може да замине за  Близкия още преди да е получила окончателна оценка от Гаража със специално предназначение (ГОН), предава "За рульом". Според руското списание към автомобила има значителен интерес от Обединените арабски емирства, за където може да започне износ в случай, че Кремъл избере друго возило за президента.

В проекта "Кортеж" участват ГАЗ, ЗиЛ и Централния научно-изследователски институт НАМИ.  Работата по ЗиЛ-4112Р е започнала още през 2006 г. по поръчка на Федералната служба за охрана, което обяснява защо ЗиЛ вече има готова лимузина преди останалите участници в конкурса.

Конкуренцията от ГАЗ разчита на сътрудничество с чуждестранни производители като BMW, Ford и Toyota. Според плана на руснаците двигателите и платформата ще се доставят от чужбина, а каросерията ще проектират и сглобяват сами. Според "Известия" в Министерството на промишлеността и търговията клонели именно към предложението на ГАЗ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър Стоичков

    1 0 Отговор
    и ще го има!
  • 2 натурален българин

    1 7 Отговор
    само ние не харесваме руското ,щото сме много умни
  • 3 кик

    1 1 Отговор
    що не си купат от американските лимузини таун кар?има ги в мобилето за 10-20 000 пари?колко нова шкода ?
  • 4 кошевой

    2 1 Отговор
    Браво евала връх във производството на подвижни тоалетни със клекало. КАДИЛАК и ЛИНКЪЛН пасти да ядят а МЕРЦЕДЕС иРОЛС РОЙС са извън класацията.

    Коментиран от #8

  • 5 OWL

    1 0 Отговор
    Линкълн е Форд. Лоши или добри руснаците правят нещо. А БГ нищо не може, не прави а само маана намира. Смешно е българските празно-кратунковци да дават мнения кое е добро/лошо. Имаше едни мотоциклети Балкан-250 /с краден от ЧЗ мотор / -Балкан ПЕЕ-МОТОРИСТ ПЛАЧЕ! Иначе всеки краде- кой откъдето може, важното е да произвежда нещо. Най-много крадат емериканците и веднага го патентоват и след това ти го продават. Затова ЦРУ слухти и зяпа навсякъде и ако си хареса нещо, плаща ,взема,патентова, намира глупак да го призведе и продаваi ili произведението изчезва. Така направиха с чешката система Тамара видяла и помогнала за събарянето на двата "невидими" Ф-117. Изкупиха машините, позлатиха Чехия с $ милиарди за да спрат програмата и сега Стелтовете пак са невидими. А Бай ти Ганя духа супата.
  • 6 Име:

    1 2 Отговор
    Страашна новина. Намерило се някъде, някой който да иска да го купи това нещо.
  • 7 ПАТРОНА

    1 2 Отговор
    Само шейх ще я вземе тая ламя.
  • 8 Джак Даниелс

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кошевой":

    Така както живее средната класа в Русия , ти ще живееш тук в БГ ,ако имаш 3 магазина и лъжеш жестоко с ДДС-то. Целия свят се лъже ,че там хората са много тъпи. Но прави огромна грешка ! Няма империя (бивша или настояща) в света ,която да е зле ! И щом елита ще се вози в това возило едва ли ще е нужник ,батка !

    Коментиран от #13

  • 9 G55 AMG

    2 1 Отговор
    Най-големия "празно-кратунковец" си ти. Линкълн не е Форд, а е собственост на корпорацията Форд. Конструктивно нямат един общ детайл с автомобилите с марка Форд.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 aero

    3 1 Отговор
    до G55 AMG, нищо не разбираш от коли моето момче ....... нямаш си и представа колко общи конструктивно и всякак неща имат Форд и Линкълн. Повечето им модели в USA ги различава емблемата и някои други детайли по купето, едно към едно са големите им модели. Ако си мислиш че Линкълн са голямата работа жестоко се лъжеш, 12 години съм живял в щатите и съм се нагледал на много различни модификации на Линкълн (не само Town car) и са пълни таралясници и никой нормален човек не си я купува за личен автомобил, те са за служебно каране основно там ....В едно си прав че нямат нищо общо ама с европейския форд:)
  • 12 ААААААААААА

    1 0 Отговор
    Абсолютно, абсолютно неверни глупости. Казвам го, като човек роден в Москва и живял горе- долу по равно време в България и Русия. Майка ми живее в Москва... Няма да се впускам в подробности, но живота в България е в пъти по- добър отколкото този в Москва, а за останалата част на Русия не ми се и коментира... Няма бивша комунистическа държава в която народа да живее с качеството на живот, който го има в Западна Европа и САЩ!!!
  • 13 ААААААААААА

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джак Даниелс":

    ДОЛНИЯТ КОМЕНТАР Е ДО N8! Мизерията в Русия е страшна!!! Има много богати, но в процентно съотношение те са нищо!!!
  • 14 БУХАЛдо Г55

    1 0 Отговор
    За 300 000 майла или 500 000 км които съм навъртял с ФОРД КРАУН ВИКТОРИЯ/полиц кола/ и ЛИНКЪЛН ТАУН КАР съм видял следното: Имат еднакъв мотор -4,3 литра V-8 цил бензин 235 к.с. еднаква автомат трансмисия и еднави въздушни възглавници за задно окачване. Гуми - 235 мм. Отвън тенекиите са различни. Полицейските са държавна поръчка и са с усилен мотор и скор кут. отзад пише FORD POLICE INTERCEPTOR /изтребител/ и някои имат отпред рога за бутане и таран. Такъв Форд нов е много евтин само 20 000$, а на 60 000 мили полицията ги продава за 5 000 $. Сега има нови полиц фордове с 375к.с. предно предаване или 4 по 4., 3,6 л с 6-цил мотор и 6,7 сек до 100км. Те се конкурират с амер кола КАРБОН с БМВ мотор дизел и ШЕВИ , но Фордът е най-бърз. Друга маскировка на ФОРД е "МЪРКЮРИ" = Форд с екстри и повече стъкларии отвън. Дължиш ми 1БГ лев за информацията и друг път питай преди да кажеш нещо , което не знаеш,.
  • 15 2 БУХАЛ

    1 0 Отговор
    Пропуснах да кажа, че американските коли като правило имат около 20% по-малки обороти на моторите и горят по-ниско октанов бензин. Поради това колите докарани от Америка в БГ рискуват с бензина. Крайният ефект е че Форд 4,3 л 8 цил с тегло празен 2,4 тона гори на комбинирано каране 12-13 л/100км. Ако е Мерцедес със същата кубатура направо те изяжда.

    Коментиран от #18

  • 16 севаст

    0 0 Отговор
    Айде, монтьорите и пернишките дисове пак се активизираха по изключително важната тема за автомобилите. Все едно да седна да си обсъждам самобръсначката , чшш алоу автомобилът е предмет за придвижване, ползваш и хвърляш. Бедняшка история.
  • 17 БУХАЛ до севаст

    1 0 Отговор
    Така е- прав си. Щото ние БГ сме си родени роби, нищо не искаме да направим наше и се хвалим с чуждото.
  • 18 Пурко Мъдурко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "2 БУХАЛ":

    Живял съм карал съм Меркюри Гранд Маркиз страшна кола, няма друга такава, като почна от цена, евтина, евтина подръжка, практически не се чупи, градско най много ми е давала 14/100 извън града неможех да повярвам как ги прави тез 8/100 возията беше уникална всичките екстри които има мерцедесмоделите до 1998г. са много по добри от мерцедеса, като цена, возия, подръжка, и консумация на гориво. НО това не е кола за Европа. В България градско може и 20/100 да даде.
  • 19 w155

    0 0 Отговор
    до 11

    И коя марка според теб е голямата работа? разбирачо
  • 20 Шофьорът

    1 2 Отговор
    Без да обиждам познавачите на МПС-та,тоя шеих да ддойде и да вземе тъщата да му пази харема.Давам му я безплатно!
  • 21 фен на фенките

    0 1 Отговор
    Къв тоя Зил то жива тухла със заоблени ръбове това и през бетонна стена ще мине без да я усети. Те затова го иска шейха нищо че гори 20 папрата и 5 Т-REX-а само за да запали.
  • 22 до ФЕН-а ....

    1 0 Отговор
    Абе, спеСиалист ! Ти откъде знаеш параметрите на тази кола ? Ка'т си так'ъв разбирко, я виж на какво прилича х'американската кола на президента ! Аман от псевдо-разбирачи, и чуждопоклонници без собствено мнение ! Добре , че са х'американците , че да има кой да ни казва какво да мислим и харесваме.... Без да те познавам, ще отгатна - ти си на не повече от ...15 години ?
  • 23 БГ

    1 0 Отговор
    Тази кола е за определена група ценители,не е като за работа и риба в почивния ден. Мой познат /насмогнал си на"масрафа" реставрира "волга" ,еленчето от предния капак си държи в секцията в хола/.Ще се кефя казва по празниците /монтира и по неговите думи"страшна уредба"/,нема лошо нали...
  • 24 ььь

    0 1 Отговор
    Тази кола е един позлатен нужник.
    Позлатен всмисъл, че са похарчили милиони, за да направят нещо ужасно грозно отвън, което има западен мотор и трансмисия.
    Поинтересувайте се какво означава израза "потьомкинские деревни".