Last news in Fakti

17 Април, 2014 11:27 21 973 9

Mustang чукна 50

  • ford-
  • mustang-
  • юбилей
Mustang чукна 50 - 1

През 1964 г. Ford пуска нов спортен модел, който ще промени завинаги американската автомобилна сцена. Ражда се класът на "понитата" - колкото евтини, толкова и безразсъдно бързи купета, а Mustang става един от символите на Щатите.



"Синият овал" отбелязва половинвековния юбилей на легендата със специална серия, от която ще бъдат произведени точно 1 964 екземпляра. 50 Year Limited Edition ще може да се поръча в два цвята - Wimbledon White (окраската на първия Mustang изобщо) и Kona Blue.



Външно юбилейната версия ще се отличава по хромираните акценти, светодиодните "остриета" по фаровете и стоповете и емблемите с числото "50" на предните калници. Интериорът е украсен с алуминиеви вложки и специална кожена тапицерия.



В механичен план автомобилът не се различава от модификацията GT с Performance Pack. Нейният модернизиран 5.0-литров V8 развива 420 к.с. и може да се комбинира с ръчна или автоматична трансмисия с шест предавки на еднаква цена.



Междувременно вечният конкурент на Ford не пропусна да поздрави Mustang за юбилея по доста симпатичен начин. От Chevrolet публикуваха честитка с новото Camaro Z/28 и пожелание "Честит рожден ден, Mustang! За следващите 50 години съперничество. Твоят приятел Camaro".



Поздравителната картичка е съпроводена от анимирано изображение с колекция от кориците на американски автомобилни издания от последния половин век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ДА ИЗЧЕЗНЕШ ЗА 60 СЕКУНДИ
    КОЛА ЗА МЪЖЕ
  • 2 Стоян Стоянов

    1 1 Отговор
    жалко, че не срещат много из БГ пътища, а и в Европа като цяло
  • 3 Монго

    0 3 Отговор
    "Американска класика в жанра" /макар и да не съм привърженик на двигателя "Хеви"/, а той си има предимства...и недостатъци.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Hemi*
  • 5 Виктор Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    На какво не си привърженик? Какво е това "Хеви" ? Кое има предимства и недостатъци
  • 6 abjabjabj

    0 1 Отговор
    егатти простотията.. взели са волана от '13 Jaguar XJ - - http://image.automobilemag.com/f/42253865+q100+re0/2013-Jaguar-XJ-3-0-steering-wheel.jpg

    Коментиран от #7

  • 7 Кольо Фильов

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "abjabjabj":

    Как реши че волана са го взели от ягуар? щото е с три лъча ли хаха. няма нищо общо
  • 8 Споок Армин

    1 0 Отговор
    Страхотен.Мустанга е легенда , а Хеми са истинските мотори.
    Защо ли в Америка карат 99% на бензин??Само камионите и автобусите им са на НАФТА и то само някои от тях.Сигурно НАФТАТА е много скъпа .........май.
  • 9 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    Тази кола заслужава единствено уважение.
    Половин век традиция.