Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 08:52 2 251 10

Кольо Парамов: Иван Искров е за затвора

  • кольо парамов-
  • иван искров-
  • ктб-
  • фалит-
  • депозити

Изготвянето на международна експертиза може да отнеме пет години

Иван Искров трябва да отиде в затвора и ще отиде в затвора. Да започва да си търси адвокати, препоръча от студиото на "Добро утро, България!" по TV7 икономиста Кольо Парамов. Според него може да се докаже явен категоричен умисъл за фалиране на банка от страна на гуверньора на БНБ.

Големият въпрос, който всички подминават сега, е какво ще се случи ако съдът каже, че лицензът на Корпоративна търговска банка е бил отнет неправомерно. Обратно решение не е предвидено като законова възможност.

"Тогава никой не може да защити България, пред който и да е съд от исковете на акционерите, които могат да достигнат 5,7 млрд.", категорични бяха гостите и добавиха, че след тях ще последват едни други искове – на тези с депозити над гарантираните.

Те, както и Фондът за гарантиране на влоговете, не могат да получат нищо, докато в КТБ не се назначи синдик. Това обаче не може да се случи, докато няма обявена несъстоятелност.

За хората с гарантираните влогове историята с КТБ приключи. В банковата система се налива свободен ресурс за 3,7 млрд. лв. За останалите обаче започва сериалът "Дързост и красота" и не може да се прогнозира колко време ще продължи, защото ще трябва да се направи истински одит на банката, коментираха в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 икономистът Кольо Парамов и журналистът от вестник "Банкер" Петър Илиев.

Според Парамов изготвянето на международна експертиза може да отнеме около пет години.

Ще гледаме тежък провлачен процес във Висшия административен съд. Несъстоятелността дълго ще бъде забавяна и квесторите, които изпълниха политиката на Искров да фалират банката, ще продължат да управляват КТБ, прогнозира той.

С Илиев бяха единодушни, че в момента акционерите не се борят да спасят банката, а да покрият щетите от действията на държавните органи спрямо КТБ.

Хората с преференциални лихви или депозити над 100 хил. евро тепърва ще чакат развитие, защото ситуацията е безпрецедентна у нас. Цесиите също остават под въпрос, докато парламентът законово не реши въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поп

    0 0 Отговор
    Този е от виновниците разкатали играта на КТБ
  • 2 Деко

    0 0 Отговор
    То и Бойко е за панделата,ама затова подкрепя себеподобния Искров
  • 3 Радо

    0 0 Отговор
    Много ясно, че е за затвора! "Проспа" ограбването на банката и едни хора си напълниха джобовете с негова помощ!
  • 4 Пламен

    0 0 Отговор
    Много са за затвора, ама няма да влязат.
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    http://tedywitman.blog.bg/politika/2014/11/21/.1315774: НЕЧУВАНА НАГЛОСТ - ДЕПУТАТЪТ ОТ БСП БОГАТЕЕ, ДОКАТО Е НА ВЛАСТ Георги Кадиев лапна 5,5 милиона от обществени поръчки СЕМЕЙСТВОТО КУПУВА ТОК ОТ ДЪРЖАВАТА И ГО ПРЕПРОДАВА ПАК НА ДЪРЖАВАТА
  • 6 Искра

    0 0 Отговор
    Всички, които ограбиха държавата също трябва да лежат. А дано, ама надали.
  • 7 сотирчо

    0 0 Отговор
    Парамов,не се размечтавай!Какви затвори ти се въртят в главата...,в България живееш?
  • 8 Анонимен

    0 0 Отговор
    Червеният депутат Георги Кадиев, известен и като вечният бунтар, също е голям противник на Иван Искров и не пропуска да го оплюе по всякакъв повод. Истината обаче е, че Кадиев просто винаги плюе, никога не е казал добра дума за някого. Той и затова не е долюбван и не е подкрепен от съпартийците си, защото непрекъснато всява разкол дори вътре в собствената си партия, движен от своите си лични бизнес и политически интереси. Под прикритието на някакъв странен морал, Кадиев върти свой бизнес за милиони и никога не е служил нито на някаква обща кауза, нито е бил верен на политическите идеи на партията, към която принадлежи. Въпросът е кой всъщност стои зад Кадиев и на кого служи той, защото червеното юпи просто изпълнява нечии поръчки.
  • 9 ак47

    0 0 Отговор
    Много хора за затвора, ама "държавата" е тяхна и могат да си грабят колкото си искат!
    Дано ЦРУ инициира варианта, като в Украйна за да ги почнем серизоно, иначе нямаме никакъв шанс. Тия изверги унищожават България!
    Всички са в играта особено тия, които дойдоха последно на власт, не случайно спряха процеса срещу виновниците за фалита на КТБ!
  • 10 6така

    0 0 Отговор
    След, като заграбиха 6 милиарда, защо да не ограбят бъдещето на Бълхария и да я осъдят за още 6 милиарда!?

    Дано ГОСПОДАРИТЕ кукловоди проявят милост към българският народ!
    Надявайте се Виенският клуб да ни пощади иначе ще стане много по лошо от сега.