Last news in Fakti

29 Януари, 2015 08:44 1 149 0

КФН казва какво е положението във фондовете

  • евро-
  • кфн-
  • фондове

Бюджетната комисия в парламента ще изслуша доклад на Комисията по финансов надзор за контрола й на частните пенсионни фондове.

Това се налага, след като законови промени предвиждат осигурените сами да избират дали да внасят пари за старини в частен фонд или цялата вноска да бъде плащана в Националния осигурителен институт.

Шефът на комисията Стоян Мавродиев е категоричен, че надзорът над тези дружества е изключително сериозен. Само през 2014 година те са били проверявани около 7400 пъти. Наложените глоби са за 200 хиляди лева.

Санкциите са най-вече за нарушения на режима за сделки със свързани лица. Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обяви преди дни, че сред тези дружества има „гнили ябълки” и предложи минимална гарантирана доходност от тях, която да е съобразена с инфлацията.

След изслушването депутатите ще си направят извод има ли сериозни проблеми, които да изискват смяна на ръководството на Комисията по финансов надзор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА