Last news in Fakti

5 Декември, 2015 23:16 2 668 6

Ердоган: Ние, а не руснаците, спряхме Турски поток

  • турски поток

Турция е вторият след Германия клиент на Газпром

Ердоган: Ние, а не руснаците, спряхме Турски поток - 1

Не Кремъл, а Анкара спря работата по Турски поток. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на среща с предприемачи, предаде в. „Хюриет”.

Още няма сигнали, че проблемите с Русия ще засегнат проекти като природния газ и атомната централа в Аккую, заяви Ердоган в реч пред бизнесмени.

Ние изоставихме „Турски поток”, защото нашите искания не бяха изпълнени, отбеляза държавният глава. От месеци Анкара настоява да получи отстъпки по доставките на руско синьо гориво.

Турция е вторият след Германия клиент на „Газпром”.

На 1 декември правителството на Русия публикува постановление с икономическите санкции срещу Турция във връзка със свалянето на руския бомбардировач над Сирия.

Под рестриктивните мерки не попадат договорите за енергийни доставки. Москва уточни, че изпълнява задълженията си по газови и петролни договори в срок.

Структурата за руската отсечка, която да захранва газопровода „Турски поток“, вече е изградена и поради този факт Москва е под времеви натиск, отбелязва „Дойче веле“. Проектът обаче не напредва. През лятото Анкара заяви, че причината за застоя били трудностите при сформирането на правителството. И до днес обаче не е подписан договор за новия проект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петролни игри

    0 0 Отговор
    Няма страшно,ще го подпишат.Петрола ни санкции,ни войни го ловят!
  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    То да ти е скучно да пишеш за тия... И да измислят някой чалъм си остават кебапи! Макар, че сигурно не са за подценяване! Българите като са били под турско, мюсюлманите в страната са били едва 50% от общото население на турската империя, или 15 милиона.... от които сигурно 10 милиона да са били турци... а българите сте били поне 4-5 милиона... Дето се имате за хитри, бая са ви джвакали тия гадове! А не са толкова много...
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    Е ЗА КАКВО ВИ Е ТУРСКИ ПОТОК
    КАТО ИМАТЕ ИСЛЯМСКИ ПОТОК
    А МУСТАК
    ДА ВИ ИЗТРИЯТ ОТ ЗЕМЯТА ДАНО
  • 4 909

    0 0 Отговор
    Турчин ще видите газ през крив макарон !
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Ааа, феса с други думи каза: не ни надупиха те, сами се надупихме!

    Браво, ердоганчо, гоуем си!
  • 6 кроко

    0 0 Отговор
    Ние, а не руснаците, спряхме Турски поток - за тоя случай има една много подходяща българска поговорка: Гроздето е кисело, щото е високо!