Last news in Fakti

16 Август, 2023 12:21 2 116 0

Най-новото в областта на роботиката (ВИДЕО)

  • китай-
  • роботи-
  • изложение

Над 140 компании представиха своите постижения на изложение в Китай

Най-новото в областта на роботиката (ВИДЕО) - 1

Над 140 китайски и чуждестранни компании представиха близо 600 разработки на VIII Световна конференция по роботика в Пекин. Общата площ на павилионите достига 45 000 кв.м. В изложението, което ще продължи до 22 август, участват експерти от Китай и други страни, включително членове на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия и Европейския съюз, Великобритания, Канада, Република Корея, Саудитска Арабия, Обединеното кралство и Япония. Целта на изложението е укрепване на интернационализацията на проекти в областта на роботиката, укрепване на международните индустриални вериги чрез сътрудничество между разработчици и производители.

Посетителите на изложението могат да се запознаят с новостите на компаниите, произвеждащи роботи за битови нужди, селско стопанство, строителство и промишленост, енергетика, търговия и логистика, здравеопазване, както и за спасителни операции и оказване на помощ при бедствия. Сред участниците са китайската Siasun Robot & Automation, чиято централа беше посетена от китайския президент Си Дзинпин през август 2022 г., южнокорейската Hyundai Robotics Investment, японската Yamaha Engine и много други.

„Китайската комунистическа партия и Държавният съвет предприемат активни стратегически мерки за насърчаване на техническите иновации и разширяване на обхвата на тяхното практическо приложение“, каза Уанг Хонг, заместник-директор на Първи отдел по машиностроене на Министерството на промишлеността и информатизацията на Китай. Според него за развитието на китайската роботизирана индустрия в новия етап на научно-техническата революция "има огромни възможности, но има и редица трудности и предизвикателства".

Китайските власти са домакин на Световната конференция по роботика от 2015 г. През последните 8 години във форума са участвали над 2000 официални лица и представители на индустрията, включително 700 чужденци. Те посетиха около 100 тематични секции, посветени на най-актуалните проблеми в проектирането, производството и експлоатацията на умни машини. Около 3000 разработки бяха представени на изложения, провеждани паралелно с тези събития. Общо експозицията е посетена от над 1 милион души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА