Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 10:49 2 299 73

Делян Добрев: Асен Василев е най-слабият финансов министър от началото на демокрацията

  • делян добрев-
  • асен василев-
  • слаб-
  • финансов министър-
  • демокрация

"Говори се едва ли не, че всичко било наред в държавата, публичните финанси били под контрол, теглим дългове, но това било съвсем нормално. Не се притеснявайте - ние сме с един от най-ниските дългове в Европа, това е така, но не благодарение на това правителство", каза депутатът от ГЕРБ-СДС 

Делян Добрев: Асен Василев е най-слабият финансов министър от началото на демокрацията - 1
Снимка: Нова телевизия

Депутатът от ГЕРБ и ексминистър Делян Добрев посече правителството от Пловдив снощи, предаде репортер на "Фокус". Асен Василев е най-слабият финансов министър от началото на демокрацията, каза още той.

"Говори се едва ли не, че всичко било наред в държавата, публичните финанси били под контрол, теглим дългове, но това било съвсем нормално. Не се притеснявайте - ние сме с един от най-ниските дългове в Европа, това е така, но не благодарение на това правителство", каза Добрев.

Депутатът уточни, че има само две години по време на управлението на ГЕРБ са били с дефицит в бюджета.

"А на тези велики гении и финансисти от "Промяната", знаете ли колко им е дефицитът - 4,6 млрд. лв., с 1 млрд. повече от дефицитът при ГЕРБ по време на COVID кризата", разкри Добрев.

"Това правителство защо го подкрепяме? Подкрепяме го, защото трябва да има правителство, като в същото време правим така в Народното събрание, че да насочваме това правителство и да не прави големи грешки. Надяваме се след ротацията това правителство да започне да работи по-добре. 4,6 млрд. лв. им е разрешеният дефицит от Народното събрание, а 2,5 млрд. лв. са по-малко събраните приходи. Следващата година бюджетът ще е още по-зле. Всички виждате колко е гениален финансовият министър. Всички ще разберете, че това не е гениално, а е най-слабият финансов министър по време на 30-годишната демокрация", продължи той.

"На думи казват едно, а на дела правят друго. Вълк в овча кожа", каза Добрев по повод новината, дошла от Асен Василев, че "Лукойл" напуска България.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадеца вика

    62 2 Отговор
    дръжте крадеца......
  • 2 Софийски

    62 3 Отговор
    Магнитски пак се обажда ;)

    Коментиран от #60

  • 3 Мнение

    66 2 Отговор
    Майката на Дилянчо е евромилионерка - от години е в бизнеса в продажба на храни с изтекъл срок на годност. Отделно да не се пени, понеже началника му "Уранжевия презерватив" подари "Южен поток" на Ердоган, че и му го построи за 3 милиарда лева народна пара. И още - Влади "Алчното" Горанов кога ще върне в държавния бюджет ония 800 милиона лева дето ги открадна?

    Коментиран от #6

  • 4 Хаха

    9 40 Отговор
    За това съм много съгласен. При положение, че се знаеше, че ще се тегли кредит държавен още пролетта, кокорчо дрема до последно и сега с няколко милиона ще ни натовари с по лоши условия по лихвите където ще го отпуснат. А за най заблудени икономист, може да каже че събираемоста която беше заложил няма как да стане след като производството намаля и същото и вноса заради голямата инфлация и големите цени за енергия.
  • 5 Той си е ваш министър

    29 8 Отговор
    Както и коалицията ви. Нали се разбрахте под масата в манастиря.
  • 6 Хаха

    42 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Вие пък с тая мантра, че построил как няма да го построи като буци и дилянчо откраднаха руската пара чрез ктб за газопровода. Единия доста го нашляпаха даже се беше вталил, а другия със строежа на турскѝ поток си откупи това което беше заграбил от тях.
  • 7 каунчо каунлиев от хюстън сити

    24 8 Отговор
    най-слабият иконимически министър от началото на демокрацията барабар с други бръмбари и калинки
  • 8 1122

    32 3 Отговор
    Каза ексминистър, чието правителство си отиде след оставка.
  • 9 УРА,,УРА

    41 3 Отговор
    Всички знаят, че Добрев много мрази Василев и няма как да каже добра дума за него.

    Коментиран от #56

  • 10 Артилерист

    12 22 Отговор
    Уважаеми колеги, такива признания трябва да се поощряват. Иначе ще ги принуждаваме и ще станем съучастници в укрепване единството на сглобката. И аз не одобрявам Добрев, но казаното за Асан е вярно.
  • 11 ясновидец

    10 12 Отговор
    Не си прав г-н Добрев ! Като гледам А.Василев , така на око е поне 110-120 килограма .
  • 12 Ихаааа

    36 3 Отговор
    А Делянчо е най-силния в "Сложи роднина на стола" Хасковлийските номера на нагълчето са всеизвестни! Ако си мисли, че някой му вярва за нещо много се е самовлюбил като Баце.
  • 13 един

    38 6 Отговор
    Как няма да е най-слабия като ви завъртя/все още не напълно/кранчето от където изтичаха парите на народа!Апропо,Асен Василев не е санкциониран по-закона Магнитски,а точно вашият финансов министър Владислав Горанов, /същото се чува и за теб/!
  • 14 089954

    14 24 Отговор
    Финансовия не е женен и деца няма .С какъв акъл му дават да управлява пари , след като едно семейство не може да управлява ?
  • 15 слаб министър ама мека китка като теб

    12 6 Отговор
    там ви е силата боклуци !!
  • 16 Омерзен

    36 2 Отговор
    Абе, Муньо, а ти какъв министър беше - пълна скръб. Покажете най-после с Боко подписаната от Теменужка пътна карта с Газпром- дотогава не се обаждайте, а после - там където е мястото ви!
  • 17 Механичен Артилерист Търновский

    26 2 Отговор
    А пък ти щото си много УбаФ, мамин крадльо, ненаситен.
  • 18 Варна

    27 4 Отговор
    Добрев , твоя патрон е вече извън политиката .Самия той иска да се отегли

    Коментиран от #29

  • 19 Анонимен

    14 6 Отговор
    Ти пък Деляне си най добрият!
  • 20 Тодоров

    21 2 Отговор
    Диляне, викаш готино си беше едно време кога трахахте с ПлейБойко синоптички в Бояна.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 визионер

    14 3 Отговор
    Без енергия , няма икономика , без икономика няма бюджет . В този ред на мисли , търсете отговорност от оная Кунева , която затвори блоковете на Козлодуй .Това гоето се случва сега е резултат от нейния подпис тогава .
  • 23 Димо

    24 4 Отговор
    Тоя наистина превъртя щото Асен си върши работата,като по книга в необичайна среда ,откакто върви демокрацията.Добрев освен за плямпало по всички въпроси,които въобще не са му в компетенцията и експертизата,то за друго не става.
  • 24 горубляне

    15 2 Отговор
    Е друго си е да бъркаш в бюджета и да си вземаш колкото си искаш..........
  • 25 Казуар

    15 1 Отговор
    Делянчо, нямаше собствено жилище, сега как си.
  • 26 инж. Ганчо Илков

    8 4 Отговор
    Министъра на Икономиката не Пълни Бюджета. Порочните Практики (несъобразени с Пазарните Фактори), Сивата Икономика, Липсата на Приемственост, Завистта на бившите Министри, Противопоставяне на Парламентарно Представените Партии (Организации на Олигарси), всичко това не позволява да се прави Професионална Оценка, както на Министъра, така и на Правителството. Добрев Завижда, Нюха и Плюва. Не си прави Сметка, че самата Политическа Система е Порочна. Който и да дойде на Власт в съществуващата Политическа Среда, ще бъде Провален. Няма смисъл от Празнословие. Иска се Коалиционна Култура, Функционална Грамотност и на основа Демократичните Принципи - Конституционните, Икономически и Социални Реформи.
  • 27 ИНЖ

    19 2 Отговор
    ДД е най-слабият и продажен енргиен министър на "Прехода"!!!!
  • 28 Синя София

    18 3 Отговор
    Може да е слаб министър,но точно тоя да дава оценки е смешно,той и цялото им правителство на ГЕРБ бяха толкова жалки и докараха България до такава дегустация каквато историята не помни...а може би великият министър председател Борисов така ги водеше,че те бяха просто излишни
  • 29 Ми то

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    както е тръгнало, може и да го "оттеглят" принудително, ако се помота още малко, че то не е здравословно да се барат пари на руската (и не само) мафия.
  • 30 101 Далматинци

    13 11 Отговор
    Василев наистина е ужасно слаб министър на финансите и това е факт! - Не сме имали друг такъв, който за 7 месеца да направи 2 актуализации на бюджета! - Това се случи в предният му мандат. Към момента това, което прави Василев е пълна простотия, на всичкото отгоре и лъже! Аз незанм колко трябва да ти е акъла да назначиш за финансов министър някакъв, който не познава данъчната ни система, а Василев е точно такъв!
    От тук нататък всичко, което е казал тоя герберастки ХХХХ е невярно! - И имат само две години, които не са на дефицит а не обратното! - Това се случи, когато фирмите на Пеевски бяха спечелили търга за Хемус, но се вдигна обществено недоволство и ГЕРБ спряха да се разплащат с него от страх. Така парите останаха не похарчени и бюджета остана на плюс!- Това е единственият случай!

    Коментиран от #54

  • 31 нннн

    14 4 Отговор
    Този слаб финансов министър си.го избра вашият вожд, учител, гуру и .. главатар. И всички ГЕРБ депутата гласуваха ,,ЗА". Играете си на доброто и лошото ченге, приказвате празни приказки и крепите с ръце и крака ПеПетата.
  • 32 Слаб как

    11 7 Отговор
    Умственно слаб Да, но шапар охранен и готов за заколение. Коледа идва. Да разглобим на изборите тази сглобка зачената в грях и най накрая дано излезнар да гласуват и тези, които само псуват и недоволничат, а да пуснат гласът си и да изритаме соросоидните подлоги, които изпълняват заповедите на западните си господари, като им се потърси съдебна отговорност за ограбената ни бедна държава в полза на Украйна и на ЕС, от който само забрани и задължения, но полза никаква за българите. Да ги натоварим на влакчето и както евродепутатите са ги пратили в Дисни ленд, ние да ги пратим пред европейският съд.

    Коментиран от #39

  • 33 Здрасти

    4 11 Отговор
    И ни го натресе Радев
  • 34 Гражданин

    13 4 Отговор
    Най-слабо ли ви шари пачки? Пернишкото гораново говедо шареше по-яко, нали?
  • 35 Буден

    10 1 Отговор
    КОЙ НЕ ВЯРВА ДА ПИТА БОЖКОВ
  • 36 Сатана Z

    7 8 Отговор
    А превратът срещу правителството на Орешарски беше заради заем от само един (1) милиард,който е като пари за семки за тя/той Асен Василев.
  • 37 Щом този охлюв го казва

    16 7 Отговор
    Щом този охлюв и лъжец го казва, значи е най-добрия, който сме имали
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гражданин

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "Слаб как":

    Е много бързо забрави изборите без край и назначен от Резидента гълъбарник! Или точно това искат някои?
  • 40 ясновидец

    12 3 Отговор
    Добрев , нито шефа ти е политиката , нито партията ти е фактор .Това че още не са го казали по телевизора не значи , че не е вярно .Колкото и да купите изборите за кметове , на доста места ще бъдете изненадани .Тези които станат кметовае , какво ще правят после без бащицата ?
  • 41 Таман

    9 2 Отговор
    "Това правителство защо го подкрепяме? Подкрепяме го, защото американците запорираха крадените милиарди, и няма да ги освободят, ако не прокарваме проамериканска анти българска политика" - ето оправих го
  • 42 оня с коня

    7 1 Отговор
    слаб,ама си го крепите!!!
  • 43 Герберастки лъжец!

    17 2 Отговор
    Този е един от най-агресивните, прости, лъжливи, крадливи и нагли герберасти! Той няма нито образованието, нито познанията, нито куктурата да дава оценки!
  • 44 Наблюдател

    14 0 Отговор
    И Асен и Делян са от Хасково а е добре известно, че хасковските кауни трудно понасят някой техен земляк да е на по-високо място във властта. Затова е злобната реакция на Делян.
  • 45 Само питам

    12 1 Отговор
    Кога беше демокрация,че нещо съм пропуснал момента? Комунистите си спретнаха преврат през 1989 ,раздадоха си предприятията и икономиката,създадоха мутрите и все още са на власт. Та,кога е бил момента на демокрация в България??
  • 46 Студопор

    5 6 Отговор
    Ако имаше демокрация, нямаше и да знаем кой е Асен Василев.
  • 47 Хаскьой

    12 0 Отговор
    То и вие гербавите крадци сте най-големите клептомани от началото на "демокрацията", ама още не сте по затворите, дето ви е мястото.
  • 48 Марис

    12 0 Отговор
    Добрев, а би ли отговорил кой е най-крадливия и лъжещия министър председател от началото на демокрацията??!!
  • 49 хикс

    5 7 Отговор
    Асен Василев да не се прави на ударен и да вдига данъците , а от другата страна Такарев да харчи милиарди и ние да го отнасяме .Айде по сериозно колеги .
  • 50 Бок Лук

    8 0 Отговор
    как се е наклал мамин деленчо
  • 51 Делянчо,

    8 4 Отговор
    Асен Василев е най- умният и кадърен министър на финансите, а ти си най- слабият министър на енергетиката, която я пратихте в първа глуха.
  • 52 Браво

    3 7 Отговор
    Най после и този мушморок да каже нещо смислено
  • 53 Яяяяяя

    2 3 Отговор
    Как слаб, я виж как се е закръглил откакто е фин. министър
  • 54 То нямаше

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "101 Далматинци":

    бюджет, заради предателят Радев и гълъбчето му. Те са най- слабите безсрамниците.

    Коментиран от #72

  • 55 Ха ХААААААААААААА

    6 0 Отговор
    И кой само го казва? БИВША СЕКРЕТАРКА ОТ ЕДНО ЗАБИТО МИНИСТЕРСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАМ САМО СЕ КРАДЕШЕ!!!!!!!!!!
  • 56 Защото

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "УРА,,УРА":

    са съученци. Добрев е прост, неук, алчен и много, ама много крадлив. Явна завист. Василев е точно на мястото си и времето ще го докаже това.
  • 57 Гост

    7 0 Отговор
    Защо не отидат двамата в родния си град Хасково и да решат там проблемите си, кой е по по най.
  • 58 АРЕС

    6 1 Отговор
    Деляне с кой раздели милионите от Божков ? Иначе и ти и тоя долен пед..... Ася сте само и единствено за затвора до живот.
  • 59 А бре Деляне...

    6 0 Отговор
    ...,а бре Добрев...!
    Та нали вие сами си я избрахте тая ,,сглобка"...!Какво постоянно ми плачеш,против коалиционните си партньори...!
  • 60 Като каза ,,Магнитски"...!

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Софийски":

    Кво стана с Пеевски,нали бе в списъка-,,Магнитски"...!
    Май още повече се активизира,а бе станал по-нисък и от тревата дори...
  • 61 Иван Иванов

    5 0 Отговор
    А ти,най-крадливия!
  • 62 българин

    4 0 Отговор
    КОЙ ГО КАЗВА, ТОВА БОЛНО, КРАДЛИВО ПРАСЕ.
  • 63 българка

    4 1 Отговор
    ГЕРБ подготвят почвата да сменят най-успешните министри на ПП-ДБ, за да си осигурят последващите кражби след ротацията! Ще говорят всякакви измислици, тъй като лъжата и подкупите са основните им оръжия!
  • 64 Макробиолог

    2 0 Отговор
    Дабъл вижън му се вика на това.Коалицията Магнитски преизпълни плана по затриване на територията.Какво постигнахме за 30 години ,подарихме:----- банките и търговията ,старите реактори и новите реактори,водоснабдяването и ел разпределението,Тецовете ,селяните-на Европа,промишленоста--на скраб,армията -в небитието,службите--на мафията и партньорски служби...Нефтохим Костов го подари на руснаците +Ротшилд,но понеже вече не предат заедно, ще го преподарим само на някой Ротшилд.Ще трябва трябва да му построим и тръба от гръцките терминали за петрола.Бойко има заслуга че ни освободи от директни доставки от производител по Южен поток,но му построи транзитна тръба и даде крана на Ердоган.Какво остана за раздаване ---военното пр-во на Украйна,лева --на ЕЦБ,и тук там некой ТЕЦ........Закривай.
  • 65 Макробиолог

    0 0 Отговор
    Но какво спечелихме--БГ стана важен кол център.....по точно ескорт сървис.
  • 66 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    2 0 Отговор
    Йончева активирай спящ донос срещу този плачко . НЕМЕДЛЕНО.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Прав е!

    0 0 Отговор
    Но трябваше да построят ЮП, Белене и Б.А.
  • 69 Ха ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор
    От началото но кое....КОЕ ???
  • 70 Полит.коректен расист

    0 0 Отговор
    Престъпления и геноцид срещу народа вече демокрация ли му викат ?
  • 71 Без Гербажии в управлението

    2 0 Отговор
    Абе вие Гербажиите сте най големите специалисти във всичко най вече в далаверите . ПП и ДБ ви затвориха кранчетата и сега подсмърчате и пищите колко са лоши управляващите , а теб те знаем легенди се носят за теб и твои близки в Хасково твоя Бойко защо те беше отстранил преди време май си забравил
  • 72 101 Далматинци

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "То нямаше":

    Явно нищо не разбираш от финанси, а ма карай! - Важното е да участваш в разговора
  • 73 Иван Асен

    1 0 Отговор
    Ако тоя и компания още бяха на власт еднолично на майка ми пенсията още щеше да е 230 лв.Днес тя успява да покрие разходите си,докато преди трябваше да и помагам във всичко.Добрев много добре знае къде изтичаха милиардите за които тъгува.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол