Last news in Fakti

28 Май, 2016 05:45 1 467 0

В Германия отварят трудовия пазар за бежанците

  • бежанци-
  • германия-
  • трудов пазар

Разрешението за трайно заселване за бежанците би било възможно, само ако могат да докажат достатъчен „интеграционният капацитет“

В Германия отварят трудовия пазар за бежанците - 1

Нов закон за интеграция ще улеснява достъпа на бежанци до германския трудов пазар, съобщава ДПА.

Мерките ще се отнасят за тези от търсещите убежище, на които им е разрешено да останат в страната.

Мерките бяха договорени след двудневна среща на правителството на Ангела Меркел. Тя посочи, че новите мерки са крайпътен камък в реформата на трудовия пазар.

Бежанците ще бъдат интегрирани под мотото „окуражаване и очакване“. Правителството също така ще търси начини за облекчаване на достъпа до пазара на труда и интеграционните курсове, с разбирането, че в замяна бежанците ще положат усилия, за да се интегрират в германското общество.

Вицеканцлерът Зигмар Габриел определи мерките като „промяна на парадигмата“ и каза, че правителството е активно към тези, които идват в Германия.

Въпреки че законът се очаква да осигури по-лесен достъп до трудовия пазар, но също така ще затегне няколко помощи за бежанците. Например, на тези, които отказват да се интегрират, ще им бъдат отрязани помощите.

Разрешението за трайно заселване за бежанците би било възможно, само ако могат да докажат достатъчен „интеграционният капацитет“.

Законът е критикувана от някои бежански групи като контрапродуктивен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА