Last news in Fakti

25 Юли, 2023 20:37 6 560 11

Строят един от най-високите небостъргачи в света (ВИДЕО)

  • дубай-
  • оае-
  • проект-
  • небостъргач

Habtoor Tower в Дубай ще разполага с 1701 апартамента

Базираният в Дубай конгломерат Al Habtoor Group разкри проект за изграждане на една от най-високите жилищни кули в света, която ще бъде построена в Дубай. 81-етажната Habtoor Tower ще е със застроена площ от близо 327 000 кв.м и ще включва 1701 апартамента, съобщиха от компанията. Височината на кулата не се разкрива.

Проектът ще бъде построен до Дубайския воден канал, близо до Дубайския международен финансов център и ще гледа към Бурж Халифа, най-високата сграда в света.

Строителството е планирано да бъде завършено в рамките на три години, което ще е "рекордно кратко време", каза Халаф Ал Хабтур, председател-учредител на Al Habtoor Group. Компанията заяви, че е във финалната фаза на избора на главен изпълнител на проекта „въз основа на квалификации и опит“ и вече е получила оферти от компании в ОАЕ, Китай, Индия и Европа.

В Дубай вече се помещават две от петте най-високи жилищни сгради в света, 413,7-метровата Princess Tower и 392,8-метровата Marina 23, и двете в Dubai Marina. Първата от тях е третата най-висока сграда в емирството след Burj Khalifa и Marina 101 в процес на изграждане.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо кюстендилецо

    9 3 Отговор
    А, това у Дубай ли бе, аз мислех у Кюстендил или Дупница…

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 от Момчиловци

    15 1 Отговор
    Живейте си като царе ,но аз Родопите не ги заменям за нищо на света !!
  • 4 Помак

    10 5 Отговор
    Sтрано..такмо гледам по национална география .. за един умрл град в африка ..иначе блестяшт през 70...пясъка ,безводието и горещината ще изиграят лоша шега на "инвеститорите" най вече в дубай
  • 5 Софето

    15 1 Отговор
    А в София 7-8 години един златен век не могат да построят...
  • 6 мдда

    9 5 Отговор
    У нас ако вземат да вдигат 100 метров блок и комунистчетата ще се разреват че им се закрива хубавата градска гледка...
  • 7 ФАКТ

    12 1 Отговор
    ДУБАЙ Е МЯСТО КЪДЕТО ЧОВЕК МОЖЕ ДА ОТИДЕ НА ПОЧИВКА ЗА СЕДМИЦА ДВЕ..НАЙ МНОГО..ДА СЕ ПОРАДВА НА КРАСОТИТЕ И ДА СИ СЕ ПРИБЕРЕ.....НЕ ЗНАМ КАК ТАМ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ЖИВЕЕЕ ПРИ ЖЕГИ ОТ РОДА НА 45-50 ГРАДУСА..ТО НЕ СЕ ТЪРПИ.....ДА РАЗБИРАМ КРАСИВО Е,ИЗВЪНЗЕМНО Е..А БЕ УНИКАЛНО Е..НО ТОВА Е ГРАД СЪЗДАДЕН ДА ПРИВЛИЧА ТУРИСТИ....ИНВЕСТИТОРИ..И ТАКИВА НЕЩА..А НЕ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ..ДОРИ ЧОВЕК И ДА ИМА ПАРИТЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА СИ КУПИ ТАМ АПАРТАМЕНТ....ТОЙ НЯМА ДА ЖИВЕЕ ТАМ...ЩЕ ХОДИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ КАКТО РУСНАЦИТЕ ИДВАТ В АПАРТАМЕНТИТЕ СИ В БГ...А ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА ДАДЕШ МИЛИОНИ ЗА АПАРТАМЕНТ КОЙТО ЩЕ ПОСЕЩАВАШ ВЕДНЪЖ ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА ЗА ПО 1-2 СЕДМИЦИ..СПОРЕД МЕН....НО ПЪК ОТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА АКО ИМАШ МИЛИАРДИ КАТО НЯКОИ БЪЛГАРИ..ЗАЩО ПЪК ДА НЕ СИ КУПЯТ...
  • 8 Онзи

    4 1 Отговор
    Много важно ...
  • 9 ТакаЕ

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо кюстендилецо":

    Така е, вече се чудим къде да ги строим, 16-та година членство е ЕС и вече се чудим къде да хвърляме парите си ... хм метафората не бе добре, защото наистина искат да премахнат лева - символа на новосъздадената държава след освобождението. Символите нямат значение за продажниците - за тях всичко е просто "бизнес"
  • 10 архитект

    7 3 Отговор
    Емирствата живеят във 22-ри век. Просто имат пари в излишък. Всеки им завижда. Най мн ме кефи как трошат коли за по 100к евро във пустинята просто за удоволствие. Уникални .

    Коментиран от #11

  • 11 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "архитект":

    Какво им е уникалното ако нямаха НЕФТА под краката си ? Умствен багаж колкото да използват другиго с парите си ! Сега ще почнат да строят жилища с фотоволтаични панели а в бъдеще ще им остане само красотата, но не на ЖЕНИТЕ им, които не можеш да ги ВИДИШ !!!