Last news in Fakti

23 Октомври, 2014 16:44 1 069 0

Прокуратурата повдигна обвинения на задържаните в Брезово

  • прокуратурата-
  • повдигна-
  • обвинения-
  • задържаните-
  • брезово-
  • данс-
  • задържани

Задържан е и кмета Радньо Манолев. Другите трима са зам. кмета, секретарка в общината и банкерка

Днес Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми зам.-кмета на община Брезово – Димитър Томов (извършител), Стойна Малешкова - секретар на Община Брезово (извършител) и Стоянка Стоянова, банков служител (подбудител и помагач). Тримата са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа. За срок от 24 часа по Закона за ДАНС е задържан и кметът на Община Брезово Радньо Манолев.

Обвиненията са за това, че от август 2013 г. до края на май 2014 г. обвиняемите са склонили други лица и са подпомогнали прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг. Това е станало чрез фалшифициране на нотариално заверени декларации, които са удостоверили невярното обстоятелство, че подписите на заявителите са положени в присъствието на обвиняемите лица.

До момента са разпитани над 130 свидетели.

Процесуално-следствените действия продължават.

Всички действия по разследването са предварително одобрени от Окръжен съд – Пловдив. Прокуратурата ще поиска отстраняване от длъжност на обвиняемите лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА