Last news in Fakti

27 Октомври, 2014 16:57 1 074 0

Съдът отстрани от длъжност кмета на Община Брезово

  • съдът-
  • отстрани-
  • длъжност-
  • кмета-
  • община-
  • брезово

Отстранени са и зам.- кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова

Пловдивският районен съд отстрани от длъжност кмета на Община Брезово Радню Манолов, зам.- кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова, съобщиха от съда.

Съдът намери, че са налице всички основания, за отстраняването на тримата от длъжност.

Те са привлечени като обвиняеми за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата им и има достатъчно основания да се счита, че служебното им положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Съдът прецени, че продължаващото пребиваване на обвиняемите на местоработата им ще затрудни разследването.

Определението не е окончателно и  подлежи на обжалване в 3 - дневен срок.

Факти.бг припомня, че  кмета на Община Брезово Радню Манолов, зам.- кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова, както и служителка служителката в местния клон на ДСК Стоянка Стоянова, бяха задържани при специализирана акция на ДАНС.

Окръжна прокуратура Пловдив повдигна обвинения по досъдебно производство за извършени множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания в община Брезово.

Четиримата бяха арестувани по подозрение, че са подпомогнали прехвърлянето на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг без писменото съгласие на титулярите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА