Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 16:51 2 712 6

Полицаят, прегазил бебето в Крушевец, отива на съд

  • крушевец-
  • бебето-
  • полицай-
  • съд

В обвинителния акт е записано, че той е карал след употреба на алкохол и канабис

Полицаят Костадин Стоянов, който прегази с автомобила си 11-месечната Красимира Кънева от село Крушевец, отива на съд.

Днес, 5 февруари 2014г., Окръжна прокуратура - Бургас, внесе в Окръжен съд - Бургас, обвинителен акт срещу Костадин Стоянов, за убийството на детето. 

Стоянов е обвинен за това, че  на 10 септември 2014г., около 9 ч. часа, в село Крушевец,обл. Бургаска, с управлявания от него автомобил е навлязъл на тротоара и е причинил смъртта на намиращата се в детска количка Красимира.

Стоянов е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените химически,  токсикохимична и биологична експертизи.

При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението, направени за са 4 съдебно-медицински, 2 химически, биологична и  физико-химична експертизи за установяване на причините за смъртта на 11 месечното дете.

Обвиняемият Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай.

Костадин Стоянов към момента е с мярка за неотклонение„Домашен арест”.

Факти.бг припомня, че трагедията се разигра на 11 септември. 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов от ГПУ-Малко Търново пътува с "Renault – Kangoo“ по пътя Бургас – малко Търново, където се намира село Крушевец. Той се качва с автомобила на тротоара и блъска количката в която се намира и детето. Малката Красимира загива на място. На шофьорът е взета алкохолна проба. Дрегерът е отчита 0,63 промила алкохол в кръвта.

Според очевидци обаче, мястото на инцидента първо е бил отцепен от колеги на Стоянов, които му купили кисели млека, за да изтрезнее по-бързо. Веднага след това сигнализират и в полицията в Созопол, която идва на мястото на инцидента след тях. Резултатите от кръвната проба и дрегера на граничния полицай драстично се разминават. Дрегерът отчита 0,63 промила, докато кръвната проба дава минималните 0,3 промила. Вторият анализ показва, че наличието на алкохол в кръвта  на Стоянов е била 0,47 промила.

Изправен пред съда Стоянов твърди, че автомобилът му рязко е завил наляво секунди преди трагедията. Домашният арест, който магистартите му налагат, предизвика вълна от недоволство в почерненото село. Хората блокират международния път, минаващ през Крушевец и настояват за справедлив процес. По делото е назначена и тройна автотехническа експертиза, според която обаче, колата е била изрядна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 reks1

    1 0 Отговор
    Това ако беше го направил един обикновен човек,а не "полицай" да беше вече в затвора за 20 години! Но ето каква ни е държавата!!

    20 години му пожелавам на тоя да го осъдят!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 диан

    1 0 Отговор
    тоя вече стяга куфарите за чужбина
  • 4 mediator37

    1 0 Отговор
    Кръвната проба трябва да се вземе на секундата, защото алкохолът се разгражда от тялото и изветрява. Приятелите му - ченгета ако го бяха барикадирали още два часа и го бяха претакали с прясно мляко , съвсем нямаше да има алкохол в кръвта му.
    Колко часа след ПТП-то е взета пробата и защо, кой е виновен. Ако е обикновен човек на секундата със шамари и ритници ще го натикат в болницата за вземане кръв, а тоя се въртя като пумпал на тротоара заобиколен от приятели-ченгета и с чакове го претакаха с мляко.
  • 5 мико

    1 0 Отговор
    кого са осъдили 20 години ами ако си ти

    Коментиран от #6

  • 6 Некой

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "мико":

    Микоооо .......... явно и ти си некаква пияница като тоя милиционер. Който и да е, щом е пил и кара затвор... .... иди кажи на майката и на бащата тая реплика....... после като те утрепат с камъни ще кажем на майкати и бащати ...... е ще ги съдим сега еми ако сте вие.......