Last news in Fakti

3 Октомври, 2014 16:45 1 864 2

0,58 промила в кръвта на граничаря, убил бебето в Крушевец

  • граничаря-
  • тротоара-
  • бебе-
  • тротоара-
  • крушевец

Допустимият минимум е 0,5 промила, а над него се счита, че водачът е в пияно състояние

0,58 промила алкохол в кръвта на граничният полицай Костадин Стоянов е резултата от последната медицинска експертиза, направена по метода "Видмарк". Това съобщи Окръжната прокуратура в Бургас.

Чрез този метод се уточнява алкохола в кръвта към момента на катастрофата.

Допустимият минимум е 0,5 промила, а над него се счита, че водачът е в пияно състояние.

По делото е назначена тройна автотехническа експертиза, която ще е готова до две седмици, а след заключението й ще бъде прецизирано и обвинението срещу Стоянов.

В момента граничният полицай е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което се предвиждат от 3 до 10 години затвор.

Факти.Бг припомня, че на 11 септември граничният полицай Костадин Стоянов уби 11-месечната Красимира на тротоара в село Крушевец. Той загуби контрол над колата си, качи се на тротоара и удари фатално количката с бебето. След инцидента се установи, че Стоянов е шофирал под въздействието на алкохол.

Първите две проби на граничният полицай се разминаха, като едната показа 0,3 промила, а другата – 0,47, което наложи да бъде направена експертиза по метода „Видмарк“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Допустимият максимум е 0,5 промила, а не минимум
  • 2 Мони НСА

    1 0 Отговор
    тоя е за трепане