Last news in Fakti

19 Декември, 2014 17:59 2 678 2

Емил Бонев става директор на Народния театър

  • емил бонев-
  • директор-
  • народния театър-
  • конкурс

Режисьорът ще ръководи първата ни трупа до насрочването и провеждането на конкурс за шефското креслолъжността до

Режисьорът Емил Бонев, който близо 12 години беше начело на Драматичен театър “Н. О. Масалитинов” - Пловдив, е новият директор на Народния театър „Иван Вазов“.

Със заповед на министър Вежди Рашидов Емил Бонев ще ръководи академичната трупа на националния културен институт до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността „директор” на НТ „Иван Вазов“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Освен режисьор, Бонев е драматург и актьор. Той има над 60 роли в театъра, като още в началото на артистичната си кариера е отличен с първа награда на Национален преглед за драма и театър за ролята на Васил Левски в “Тайната вечеря на Дякона Левски”. Има и десетки участия в кино и телевизионни продукции, режисьор е на изключително популярни постановки и сериали. Дебютната му пиеса като автор – „Морска сол“, е играна с голям успех в множество театри у нас и в чужбина и даде основа за комедиен тв сериал.

В периода 2010-2012 г. Емил Бонев се отдаде основно на телевизионна кариера и бе режисьор на популярното комедийно шоу „Пълна лудница“. Последната му режисьорска работа на сцена е спектакълът „Чинечита`“ по пиесата на Тиери Дебру в Театър 199 с неотразимия Стефан Мавродиев в главната роля. Премиерата бе преди около 2 месеца.

Емил Бонев има и богата биография в областта на театралната, филмовата и фестивалната продуцентска дейност. Бонев е и главен сценарист на българския сериал „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Съпруга на Бонев е актрисата Виктория Колева, която от две години е в трупата на Народния театър. Преди това той напусна шефското кресло на Драмата в Пловдив, за да не бъде в конфликт на интереси, тъй като там играеше и Колева. Временният му статут на директор на Народния сега поставя артистичното семейство в аналогична ситуация.

На 15 декември досегашният шеф на трупата Павел Васев, който я оглавяваше в продължение на 5 години, излезе в пенсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 артистка

    0 0 Отговор
    Защо нито едно от изброените по горе неща не ми се вързват с това да са близко до изкуството?
  • 2 Дудукофф

    0 0 Отговор
    Този не е от наше село!