Last news in Fakti

7 Януари, 2015 17:24 1 277 0

Рашидов: От Фейсбук ли някого да назнача за директор на Народния?!

  • вежди рашидов-
  • александър морфов-
  • народния театър-
  • директор-
  • фейсбук

Александър Морфов е голям български режисьор, театърът го обича и го иска, обясни министърът на културата

Рашидов: От Фейсбук ли някого да назнача за директор на Народния?! - 1
Снимка: БТА

Кого искате да назнача? От Фейсбук ли някого? Така министърът на културата Вежди Рашидов отвърна на журналистически въпрос с какви аргументи е назначил своя критик Александър Морфов за временен директор на Народния театър „Иван Вазов“ до провеждането на конкурс за поста. По този начин министърът визира и критиките, залели социалната мрежа по повод поемането на поста от Морфов, който по-рано протестира срещу културния геноцид и липсата на културна политика в държавата, като в знак на несъгласие с управляващите хвърли оставка като главен режисьор на академичната трупа.

Александър Морфов, какъвто и да е, е голям български режисьор и зад него стоят 250 големи български артисти. Тези хора трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят и театърът го обича и го иска“, коментира Рашидов.

Той призова да спре този начин на говорене и критикуване, защото Морфов е талантлив и доказал се творец. “А всеки има характер и всеки може да говори каквото иска", каза министърът.

Най-важното, е че театър има заради публиката и публиката обича представленията на Морфов“, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА