Last news in Fakti

29 Юли, 2014 12:16 1 073 3

Огнян Минчев: Станишев ще продължи да управлява задкулисно в БСП

  • огнян минчев-
  • станишев-
  • управлява-
  • задкулисно-
  • бсп

Възможна е коалиция ГЕРБ - Реформатори, ако е добре договорена

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С избора на Михаил Миков за лидер на БСП продължава ръководството на екипа на Сергей Станишев. Това заяви за Факти.бг политологът доц. Огнян Минчев. „Станишев остава повече зад кулисите, а Миков, който е човек от екипа на Станишев е новият председател. Станишев почувства, че повече няма легитимност да остане начело на партията”, допълни Огнян Минчев.

По повод протегната ръка от БСП към АБВ, Минчев коментира: „Това все още е остър междуличностен проблем между Станишев и Първанов, но със смяната на ръководството в БСП и предвид това, че БСП загуби доста голяма част от избирателите си ще й трябва сътрудничество с АБВ, защото партията няма голям избор от други партньори в левия център”.

Минчев не изключи коалиция между ГЕРБ и Реформаторите с думите: „Възможна е ако е добре договорена. Ако е ясно разпределението на отговорностите и се постигне ясно споразумение за политическите приоритети на тази коалиция”.

Прогнозата на Огнян Минчев за представянето на партията на Николай Бареков на предстоящите избори, Минчев заяви, че „Бареков е корпоративен продукт – партия, която е изградена с много пари. В момента тези пари са секнали покрай кризата в КТБ. Популярността на Бареков спада. Дали тя ще спадне под необходимите 4 % за влизане в парламента предстои да видим”.

Минчев отбеляза още, че падането на кабинета „Орешарски” не е изненада, тъй като той  изцяло е бил подчинен на задкулисни корпоративни интереси, които на практика злоупотребяваха с публичните институции”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Ignatov

    0 0 Отговор
    Вероятно , както стана с ДПС и Доган
  • 2 Йордан Танев

    0 0 Отговор
    Миков е само за параван на Станишев да си действа както той си иска.
  • 3 Daniel Ivanov

    0 0 Отговор
    Корпоративният продукт извади документи и направи МВР за смях.