Last news in Fakti

24 Май, 2015 13:13 17 617 34

Законът важи за всички етноси

  • валери симеонов-
  • гърмен-
  • марчево-
  • законът-
  • всички етноси

Общото между полицията и циганите е, че полицията се научи да лъже като циганите, заяви Валери Симеонов

Законът важи за всички етноси - 1
Снимка: struma.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трябва да се спазват законите, без оглед на това, кой от какъв етнос е. Спазването на закона е гаранцията за реда в една държава. Това заяви в интервю за Факти.бг съпредседателят на „Патриотичният фронт“ Валери Симеонов по повод ситуацията в селата Гърмен и Марчево.

В селата възникна конфликт между роми и българи и се стигна до масов бой с камъни, брадви, колове и ножове. Има пострадали, а осем са арестувани. Полицията е заградила пътя към ромската махала. По думите на хората те са жертва на непрекъснати набези и кражби от роми пришълци, които преди няколко години са се заселили тук. От полицията пък твърдят, че кражби няма. Жителите на селата искат изселването на ромите и защита от държавата. Страхуват се, че това може да се превърне във втора Катуница.

Г-н Симеонов, как ще коментирате ситуацията в селата Гърмен и Марчево?

Какво да коментирам? Няма да ви кажа: „Циганите на сапун!“. Просто трябва да се спазват законите. Без оглед на това, кой от какъв етнос е. Спазването на закона е гаранцията за реда в една държава. Отвратителното в цялата история е това, че там са райони, доминирани от влиянието на ДПС, което по правило внушава на циганите, че имат само права. От там се повишава тяхното самочувствие и се стига до психологията на търтеите и потребителите, които смятат, че цялото общество им е длъжно, всичко им е позволено и винаги ще има някой, който ще им бъде политически чадър. Това е цялата история.

Нищо ново няма да ви кажа освен това, с което сме се захванали – изцяло отстраняване на ДПС от властта, прерязването на икономическите й приходи и потоци на захранване, и изхвърлянето й от политиката. Едва тогава България ще има възможността да се справи с нарастващата етническа престъпност.

Хората казват, че са жертва на непрестанни кражби, а от полицията твърдяли, че няма такива, има ли вина държавата и ако да, каква? Къде е истината?

Естествено, че полицията, която по правило не може да се справи с етническата престъпност и не желае, защото от там не може да се изкарат никакви комисионни или такса „спокойствие“, лъже. Общото между полицията и циганите е, че полицията се научи да лъже като циганите.

Хората се притесняват, че може да се стигне до втора Катуница, какво трябва да се направи от тук нататък, за да се избегнат подобни ситуации?

За да не се стига до там това, което трябва да се направи е, пак казвам, прилагането и спазването на закона в цялата му сила и твърдост. Това е единственият начин за гарантирането на ред в една община, страна и в едно общество. Спазването на законността. Когато обаче законността стане разменна политическа монета, както се случва в районите, в които управлява ДПС, се стига до това на което ставаме свидетели.

Не трябва ли министър Румяна Бъчварова да е там на място?

Не.

Защо? Видяхме как отиде в TV7, когато съдебни изпълнители се опитаха да спрат телевизията. В Гърмен и Марчево очевидно нараства етническия проблем, не трябва ли да е на място?

Не. Няма никаква логика. От какъв зор там трябва да ходи министър. Трябва ли тя да се разчекне? Ами ако в същия момент стане катастрофа с автобус в силистренско какво правим? Качва се на самолета и отива там, но докато отиде какво ще направи? Най-много да си счупи някое токче. Това въобще не е работа на министъра – да шари като летящият холандец из цяла България. Това нищо не помага и нищо не носи. Напротив, това създава в териториалните управления на МВР усещането, че някой трябва да отиде и да им каже какво да правят. Всички взимат заплати, за да си изпълняват задълженията, а закона е един. Защо един министър ще търчи като летящият холандец или Карлсон от покрива?

В други ситуации, когато режат лентички, „търчат“ като „летящи холандци“ из страната.

Аз съм човек, който е против рязането на лентички. Не може някой да си преписва услугите за това, че е похарчил мои и ваши пари - народни пари. От къде на къде ще ми режат лентички? Да режат лентички тези, които са в региона, ако въобще трябва да се прави това. Ако зависи от мен, ще забраня всяко рязане на лентички. Това е атавизъм от социализма, чрез който се показва на цялата нация, кой е добрият вожд, ръководител и всички трябва да изпадат във възторг и умиление, когато го гледат как реже лентички. А този, който реже лентичките обикновено нищо не е направил. Трябва да се спре с тази показност и театралност. Това е репчене. Те се репчат и по добри поводи, като откриването на обекти, и по лоши, като в Гърмен или при някоя катастрофа. Всеки търси по някакъв начин да си направи рекламата, което е грозна история. За съжаление, средствата за масова комуникация угоднически съдействат на управляващите. Хайде да видим какво ще стане ако някой отиде да реже лентички и никой не го покаже.

Бъчварова няма работа да обикаля. Нейната работа е да си организира подопечното ведомство и хората да си вършат работата по места.

Вие имате ли представител там?

Имаме структура, но ако подтекста на този въпрос е, дали ние не сме запалили етнически пожар, не не сме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо прупрунков

    2 1 Отговор
    да изкараме циганите от затворите и там да вкараме политиците. така пак ще се краде, но на дребно и ще има за всички
  • 2 the Saint

    4 0 Отговор
    В конкретния случай подкрепям Валери Симеонов!
    Министър няма работа в Гърмен и Марчево в момента. Работа на жандармерият е да се намеси и направи това което бе сторено от Ген. Арлин Антонов през далечната 1992г. А именно:

    https://www.facebook.com/permalink.php?id=567518463310087&story_fbid=567522203309713

    Коментиран от #4

  • 3 некойси

    6 0 Отговор
    Изглежда че имаме нужда от окончателно решение на въпроса.
  • 4 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "the Saint":

    Отлично е това, че си дал този линк. Много от младите нищо не знаят. Така трябва да се постъпи насякъде в БЪЛГАРИЯ.
  • 5 асд

    0 3 Отговор
    ако законите важаха за всички циганите щяха да получат доста повече права от колкото имат сега
    иначе браво на воленчо и компания
    оправи си живота а овчия народ се коли и трепе ,докато воленчо боде сестрите ви и хапва черен хайвер на малдивите и в париж с вашите пари.прост народ слаба държава.няма по-лесно манипулируем народ от българите.с 2 психо атаки можеш да си изправиш и срещу майките си
  • 6 Да ама не

    1 0 Отговор
    Арлин Антонов е единственият полицейски шеф на Прехода, който доказа и показва на 29.06.1992г на циганската общност в Пазарджик, че има закони и ред. „Заварихме в циганските къщи на махала „Токайто” над 70 български момичета между 13 и 16 години, вързани за леглата, които са били „обучавани” за проститутки – обучавани, разбирайте по цял ден им се изреждат от махалата и това се филмира. Заплашват ги, че ще убият родителите им, че имат хора в полицията и само да гъкнат, ще стане много лошо…”,..."Намерихме и отвлечената жена – 73 циганина се изредили над нея през нощта, тя обортирала, била е бременна в третия месец, припадала, а ония изроди продължавали да се гаврят с нея…Издирихме ги за час и наредих да бъдат арестувани. Делата се проточиха повече от година, по-късно разбрах, че в затвора са тикнати само 3-4 изверга и то за пет- шест години, а жената не можаха да я спасят и почина…..." прочети ощеhttps://www.facebook.com/permalink.php?id=567518463310087&story_fbid=567522203309713

    Коментиран от #7

  • 7 Петьо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да ама не":

    Той и Цветанов беше много стриктен полицейски шеф ама българите го свалиха, па и ще го съдят, Господ дава ама в кошара не вкарва
  • 8 Бай Хуй

    3 0 Отговор
    Е що за глупост е това. Нали всички знаем, че законите не важат за бай м...л.
  • 9 я съм от село

    2 0 Отговор
    не за всички само за циганите
  • 10 диан

    5 1 Отговор
    за АТАКА гласувам
    ама и В. СИМЕОНОВ си го бива:)
  • 11 Българин

    4 0 Отговор
    И по-зле ще става докато ги толерират, защото са лесно манипулируеми гласоподаватели. БОГ да пази България, друг не остана.

    Коментиран от #19

  • 12 Пловдив

    6 0 Отговор
    Вземете пример от Катуница! Агитките на Ботев и Локо сме непримирими, но заради общия интерес - за 1 час пометохме м...лската сган. Сега не смеят да гъкнат.
  • 13 георги колев

    3 0 Отговор
    В ЕВРОПЕЙСКА,СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ,ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ ЗА БИЗНЕСМЕНИ И РОМИ!!!!

    Коментиран от #23

  • 14 Hades3

    4 0 Отговор
    Хаиде БЪЛГАРИ ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДА ОТИДЕМ ТАМ !!!
  • 15 Лека

    0 1 Отговор
    Последния да угаси лампата!
  • 16 Зоро Заглавието

    1 0 Отговор
    Мечтай си авторе, мечтай си... не ме боли за тъмнобългарските, интегриращи се златозъби носърчета на Доганя, боли ме зъб на 20 лева от прегледа на главата ми куха, като жив наследник на чалгаджийте на Аспаруха!
  • 17 браво

    3 0 Отговор
    Циганина без билет си седи на седалката в рейса, а другите с билети прави!!!!!Правата на човека!!!!!!!!
  • 18 браво

    3 0 Отговор
    Ще станем държава когато, контрольорите в градския транспорт започнат да не ги подминават все едно са невидими!!!!!Защо няма цигани в метрото????????

    Коментиран от #21

  • 19 Ман Го Дже Ри от делтата на Ориноко

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Не са "лесно манипулируеми" въобще! Да не мислиш, че ги лъжат или изнудват?! Плащат им и то яко! Трудно е да излъжеш м....ла, защото той е свикнал да си продава гласа, а не зависи кой какво му разправя.

    Ама хак да й е на страната - за 25 години изгонихме точно най-способните, най-сериозните хора, голяма част от които виждаше как се толерират м...алите и как българският народ страда от геноцид. 2,5 - 3 млн. души, които изритахме извън граница и тук остават само "носърчета".

    Излишно е да питам, как на незаконен строеж никой не вика полиция, която да провери има ли право на строеж, чий е имота и другите фактически обстоятелства, и ако строящите (м...ли) нямат учредено право на строеж веднага да се глобяват и строежа прекратява?!

    Или в автобусите от градския транспорт - шофьорът ако се обади в полицията и откаже да изпълнява курса, кой м...лл ще се качи и ще се прави на велик?!

    Как ги попиляват от глоби в другите европейски страни, а тук ги държат?!
  • 20 заеби

    3 0 Отговор
    да бе , вчера в задръстването аудито новото ме изпреварва неправилно като затваря насрещната лента пред полицая и аз му викам кука виж как ме изпреварва а пък куката ми вика "ем какво да направя" - по.ран че ако се скара ще го уволнят най вероятно ... никв ред. родната полиция е като куп деца в детската градина - трябва им надзор някой да поеме защитата на България и да въдвори ред най-накрая !
  • 21 Ман Го Дже Ри от делтата на Ориноко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "браво":

    Толерират ги отчасти, защото никой не иска м.ли на работа. Няма да имат никакви доходи, като няма доходи, ще стане гражданска война. А никой не ги иска, защото многократно са доказали, че са неспособни да носят доверие и отговорност.

    Неприятното е, че това толериране струва всяка година милиарди на българската държава и данъкоплатец, а се касае за население, което живее от социални помощи, кражби и престъпления.

    Дали аз желая моите данъци и осигуровки да хранят "децата на Маугли"? Нито стотинка не бих дал, за да спонсорирам. Предпочитам парите, които държавата ми отнема от трудовите и нетрудови доходи, да отиват единствено в полза на хора, които са работили за тази страна, имат необходимия трудов стаж или са хора с потенциал да се развият - пенсионери, студенти, предприемачи...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост 1

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "георги колев":

    Стига и ти с тази нароченост бе, насадена ви от медиите.... всички бизнесмени и всички джипари ли са нагли, лъжливи и некоректни ?.... не са, или поне не, ни по-вече ни по-малко от всеки друг гражданин из между нас !!! Слушате и четете статии написани в търсене на сеир, омраза и сензация от журналистите ''...бизнесмена еди кой си...блъснал дете, защо бизнесмена бе, да не го е блъснал бизнесмен или като бизнесмен... сторил го е като човек, като лицето някое си там, ( и на всеки шофьор може това да се случи пази боже дори и с 20 км/ч.) а не стругаря ,фрезиста, лекаря или пазача на череши ....иначе си е насаждане на омраза към определена социална група и журналистите много бъркате тука.... защото иначе нормално си е например...'' лицето Л.Ч....блъснал, ударил и т.н. !!!
  • 24 йордан иванов

    2 0 Отговор
    Скинари немали бреее???
  • 25 ани

    3 0 Отговор
    Крайно време е да се преразгледат отпусканите помощи за деца ! Особено на циганите! Вместо да им дават пари на ръка, по- добре децата им да бъдат на целодневен пансион.Държавата да ги облича, храни . Да имат там учебни занятия , занималня . Вечер да се прибират при родителите си . Резултата ще се усети след 10-15 години и вярвайте ми , ще бъде положителен ! Сега е наливане на вода в каца без дъно ! Циганите ще са винаги част от нашето общество ! Нищо няма да се постигне с конфронтация ! С ръка на сърцето си трябва да признаем , че глада е лош съветник ! Прилагането на законите обаче с цялата им строгост , е задължение управляващите ! Корупцията в политиката трябва да се наказва най-строго ! Какво става с антикорупционната комисия ??!
  • 26 Коко

    2 0 Отговор
    Не мога да разбера хората които безцелно се самоубиват... Ок, като са решили да сложат край на живота си, да си изберат някаква каузат. Зареждат се с експлозиви и толкова много гета има, а и направо в парламента да влязат, пак няма да сбъркат.
  • 27 Кольо

    2 0 Отговор
    В нашето село циганите като вземат детските и ходят на околовръстното в Доврич на 75км
  • 28 вуяя

    2 0 Отговор
    докъто света е толерантен с м...лите и мюсюлманите...така ще е....докога ще е,не се знае обаче...бай Тошо им разказваше игарата на тея два етноса....повръща ме се ......с м...лите лесно може да се справи света..но с ония отрепани откачалки....
  • 29 Plovdiv

    3 0 Отговор
    "Само Хитлер може да интегрира ромите" (Никола Саркози - бъдещ президент на Франция). Няма какво повече да се добави!
  • 30 Хитлер

    1 0 Отговор
    Къде е Боян Расате? От такива хора има нужда България!
  • 31 Георги Алексиев

    2 0 Отговор
    Законът важи за всички етноси НАИ ВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ
  • 32 Maнгослав

    0 0 Отговор
    Не са роми, а м...ли ("рома" - човек, "манга" - искам, вечно искащ). Ако ще ползваме цигански речник, моля да използваме втората форма. Ако ще говорим на български, казваме цигани (и на ум добавяме тъпи, крадливи).
  • 33 гост

    1 0 Отговор
    На цигански език РОМ означава -циганин ! ром , ром пале ром -циганин,циганин и пак циганин !Това е ! Нашите цигани като им кажеш ром се сьрдят - аз да не сьм питие ? Аз сьм циганин и не се срамувам.За тях е обидно ,ако го наречеш м...л .
  • 34 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Какъв беше дивизът на "великите" хамериканци?: Добрия идианец е мъртвия, индианец!