Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 14:36 13 590 29

Абделхамид Абауд - касапинът от Рака, който окървави Париж

  • абделхамид абауд-
  • париж-
  • франция-
  • терористи

Франция преследва своя Бин Ладен

Абделхамид Абауд - касапинът от Рака, който окървави Париж - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

28 – годишният Абделхамид Абауд е известен като касапинът от Рака, столицата в Сирия на самопровъзгласилата се Ислямска държава. От миналия петък френските и белгийските специални служби го сочат за мозъка на кървавите атентати в Париж, които отнеха живота на най-малко 132 души, а други 300 бяха ранени, от които 90-тина са в критично състояние.

Абауд произхожда от семейство от средната класа. Роден е в Брюксел, в придобилото известност столично предградие Моленбек. Това не е пречка за баща му и той изпраща сина  си да учи в престижен колеж.

Връзката се къса и Абделхамид Абауд заминава за Сирия,

където се прочува като касапинът от Рака.  Франция вече има своя Бин Ладен, коментира в. „Експресион” полицейската операция в сряда в парижкото предградие Сен Дени.

Определението е точно. Роден и отгледан от семейство, известно със своите светски възгледи Абауд се радикализира.

Не случайно в редица свързани с ислямисти видео сайтове, може да се видят някои материали със сочения за мозъка на атентатите в Париж. На тях той прославя силата на исляма и се обявява за свещена война срещу неверниците. На едно от тях се вижда как той поругава трупове като влачи телата на екзекутирани неверници към масов гроб.

Неговата жестокост и педантичност при изпълнението на екзекуциите бързо го издига до вътрешния кръг на лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади. Абделхамид Абауд дори се прекръства на Абу Омар ал Балджики (Омар Белгиецът) в знак на почит на един от най-влиятелните за исляма халифи.

През 2014 г. Абауд дори успява да прехвърли в Сирия по-малкия си брат Юнус, който е едва на 13 години тогава, припомня в. „Монд”.

В наши дни само в околностите на Париж живеят около половин милион мюсюлмани.

Техният брой във Франция е над 5 млн. души или около 8% от населението.

Всеизвестен факт е, че нападателите срещу хумористичното списание „Шарли Ебдо“ са преминали през военно обучение в Сирия. От месеци експерти по тероризма предупреждават, че радикализирани младежи, родени във Франция, но имащи арабски корени от Северна Африка, са преминали или се обучават в джихадистки лагери в Сирия и Ирак.

В началото на годината братята Куаши, също с богат боен опит в редиците на джихадистите в Сирия извършиха хладнокръвна и кървава касапница в редакцията на френското сатирично сп. „Шарли Ебдо”.

Разследването установи, че преди да попаднат в мрежите на радикалния ислям, те не са различавали от френския младеж от средната класа. Има ли са мечти за пари, жени и сладък живот. 

Предградията, сегрегирани от обществото, обаче предоставя възможност да поемат по пътя на джихада.

Извършителите на атентатите в Лондон също бяха родени на Острова, но бяха отказали да се интегрират в западното общество.

Продължаващите граждански войни в Сирия, Йемен и Ирак са идеалната възможност за набиране на младежи за редиците на радикалния ислям.

Европа трябва да започне да говори на висок глас за провалената интеграция на младежите от семейства с арабски корени, но които са родени на Стария континент.

Ако не си отговорим на въпроса как да интегрираме... никоя стена няма да може да спре вълните от нови терористични атаки, които се задават на хоризонта.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    4 0 Отговор
    До преди арабите да се нанесат тук масово, т.е. след Втората Световна Война.Кажете коя европейска държава успя за ХИЛЯДОЛЕТИЯ да интегрира циганите или евреите????Кой луд може да си помисли, че ще интегрира арабин???Така че, проблема НЕ е как да ги интегрираме, а как да ги изгоним от Европа. Върху това трябва да се мисли, не за утопии< Неосъществима мечта. Идеалното общество е било винаги утопия на много мислители>Последния който се опита да направи това бе Хитлер. А че арабите и всякаква сган се опитва да ни избие, примери в историята колкото искаш. Османска империя, тя загина преди 100г. още търпим последиците от нея, тез османлии стигнаха до Виена. Друг е Ханибал от към Испания преди 2200г. и т.н. Сега с какво е по различно, същите играчи само че с нови военни играчки, и арабите отново нулев интелект. Не искал матраци, искал вода и да си праска тиквата по 555 пъти на ден в земята. Авее ква интеграция кви 5лв. Давайте оръжието , че да се почва...
  • 2 123

    0 0 Отговор
    А ли защо Живков е организирал 2 екскурзии,какво не знаем(не ни казват),а Буново.
  • 3 киро

    1 0 Отговор
    Да затворят джамиите и да забранят мюсюлманството - била миролюбива религия ама друг път ! В корана кво пише - да бъдат убити неверниците - значи да ЗАБРАНЯТ КОРАНА И РЕЛИГИЯТА КОЯТО ГО ИЗУЧАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Русия ни наложи навремето експеримента социализъм,
    който се провали,САЩ пък ни налагат експеримента,
    мирно съжителстване на религии в условията на демо-
    крация,който също се проваля.Въобще нас ни имат за
    опитни зайци с,който разни тикви си правят социални
    експерименти.
  • 6 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Не се знае дали преди това, по някакъв начин западът не е избил семейството му и за това да отмъщава. А относно коя религия е по кървава да ли Християнството или Исляма , Християнството бие по всички параграфи, историята го е доказала. Един пример цар Борис който заради Християнството е изколил 90 болярски рода. А през вековете да не говорим кръстоносци, света инквизиция и т.н.

    Коментиран от #7

  • 7 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "qqqqqq":

    Това е било преди 1000 години.нали се сещаш че живеем в 21 век и да оправдаваш ислямисти че са убили по малко хора отколкото някой преди 1000 години е направо нелепо.
    А понеже много знаеш можеш ли да кажеш колко арменци са избили турците и то през 20 ти век а колко българи са изклали за 500 години? Големи разбирачи сте да броите и сравнявате.
    Въпросът е че днес и сега исляма се явява източник на проблеми.Това значи че трябва да се търси решение а не да се брои какво било преди 1000 2000 и т.н. години.
  • 8 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    НИЕ ОТДАВНА СМЕ ВЪВ ВОЙНА С МЮСОЛМАНИТЕ
    ДА СЕ СПРАТ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ
    ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ДЖАМИИТЕ
    ТРЯБВА НАЦИОНАЛИЗЪМ И ХРИСТИЯНСТВО
    ИНАЧЕ ЩЕ СТРАДАМЕ
  • 9 the mask

    0 0 Отговор
    Туй зад него мяза на Хъмвий! Познайте кой спонсорира ИД!
  • 10 янко

    1 0 Отговор
    Проблемът е много по-голям от колкото предполагате.Работя на турската граница и от 3 месеца минават само Афганистанци, момчета между 15 и 30 години-всичките готови за бой
  • 11 христо

    0 0 Отговор
    Правителството веднага трябва да забрани мюсулманството в България иначе сме обречени....Вчера на мола истърсиха 1 бус с млади момчета с раници .....те идват ...
  • 12 гост

    5 0 Отговор
    А иначе миролюбивата Религия Ислям събори двета кули В Америка , събори Гарата в Испания , в Лондон автобуса , досега са изтрепали над 1милион в Ирак със взривове , съблякоха голи 1500 деца в Беслан и половиината ги избиха като кучета , Московския Театър най добре се представиха Кадъните със взривовете на поясите , Дискотеката на остров Бали , да не забравим 1, 5 милиона избити като кучета Арменци , Априлското въстание 50 000 изклани жени деца и старци , 500 години мюсулманско робство в България , Дискотеката в Германия , пресен пример за хуманната Религия Ислям се казва Ивайло Кепов чиято глава беше отрязана в Ирак , Хашим Тачи който продаде органите на 5000 сърби и каквото останало -го изгорил , 17 000 тона наркотици произведени в Авганистан и заливащи целия свят и които бавно убиват нашите деца ! Всичко това е дело на хуманната и балагородна Религия Ислям , нейно олицитворение е Бен Ладен който иска да избие всички Християни ! Правилно ви го каза Йозеф Рацингер преди да стане папа --Исляма е само кръв и насилие от 1000 години насам и нищо добро , мръсни Убийци ! Шейх На.рала го каза правилно че мир за Християни и Юдеи няма да има и след 1000 години !

    Коментиран от #24, #25

  • 13 гошо

    0 0 Отговор
    чудя се бежанците като станат 30 000 а наще полицаи са 20 000 кво праиме
  • 14 dhcp

    0 0 Отговор
    Те и сега са над 30 000. Официално всичко е в "норма" и под контрол. Истината е че до януари-февруари и в България ще се почне... Жална ни майка!
  • 15 ишпе

    0 1 Отговор
    Деси, Ани, катъра и старокатъра да се обадят на БХК и да се оплачат, че бият техните хора. Тоя път обаче не ги трепят руснаците и затова ги няма на линия. Гътнат от американци или французи джагал е убит терорист, а убити от руснаци са само мирни, невинни и самаряни!
  • 16 Easy ryder

    0 0 Отговор
    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OrQd8hIdqcw[/youtube]
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Easy ryder

    1 0 Отговор
    Ето това са "добрите" мюсюлмани.Руските войничета пратени там на 18 години без боен опит от тъпите комунисти най добре знаят за какви "хора" говорим.
    1980 беше първият голям сблъсък с тази сган създадена от САЩ и Саудистска Арабия.На всеки долар даден от ЦРУ саудитците добавяха още един така се събираха 6 милиарда на година за джихад.
    После в Чечня отново саудитските терористи водеха парада.Сега джихадът дойде и в Европа.
    Изходът е само един.Трябва да се спре това финансиране и да се ампутира всичко заразено с религиозен фанатизъм.Не може да има милост към такива животни които избиват хора защото не мислят като тях.И никакви глупости от разни защитници на права.
    Спецназ най добре са се оправяли с тази сган.След като руснаците зпочнали по често да използват спец части и партизански действия командирите на терористите започнали да се жалват че муджахидините питали дали ще се бият с обикновени войничета които ще разстрелват от засада или със спецназ.Ако чуели за спецназ дори обещанията за 40 девственици в рая не можели да ги накарат да се бият.
    Това им трябва и сега ....яка тояга и изкореняване на всякакъв помисъл за фундаментализъм в кухите им дрогирани кратуни.

    Коментиран от #23

  • 19 ihtis

    0 0 Отговор
    Исляма е зъл дух! Това е религията на отхвърлените още в първата книга от Светото Писание, Битие е описано как е възникнал исляма. Единственият начин това да спре е мюсюлманите да се покаят и да се обърнат към Исус Христос. Защото само Той може да им просто това, което вършат. Но, за да стане това християните първо трябва да докоснат тези хора с евангелието, което е Божието слово. Тия неща обаче не стават с война и бой в Библията никъде не се споменава, а с вяра, покаяние и обновление. Защото да си християнин, е именно това да станеш нов човек и да обичаш. Не, както някои предлагат да се национализираме и тем подобни такива хора въобще да не се наричат християни защо е ясно, че не знаят абсолютно нищо за Христос. Той така ли би постъпил? Факт е, че в България има много мюсюлмани, които станаха християни, но това е въпрос на личен избор. Не се притеснявайте обаче един ден Исус отново ще се върне на земята само, че този път за да съди, тежко им на тези, които преди това на са Го приели, писано е, и понеже досега всичко, което е писано в Библията се е сбъднало, ше се сбъдне и това.
  • 20 ДА МИ ЯДЕ ПАТКАТА

    0 0 Отговор
    Ма ай махайте го тоз м...л от тука ве! Ко му праите реклама на тоз.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Easy ryder":

    МНОГО МИ ХАРЕСА КОМЕНТАРА ТИ
    ОСОБЕНО ПЪРВИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ
    С ОЧИТЕ СИ СЪМ ВИЖДАЛ КАК ГИ ВРЪЩАХА 18Г МОМЧЕТА В КОВЧЕЗИ
    НО ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 20Г
  • 24 vasik atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    НАЙ ДОБРИЯ КОМЕНТАР ТУК
  • 25 of kvo be

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    da vsichki darajavi pravat problem i Siria si pati za tqh
  • 26 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Така е, прав си. Но причината е в самите нас, ние сме си роби с робска психика и колкото и да ни тъпчат си мълчим, спасяваме се поединично, само приказваме, без да действаме. На всичкото отгоре някой друг трябва да ни е виновен.
  • 27 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Коментар до #5: oт Дядо Поп.
  • 28 Кръстоносец

    0 0 Отговор
    до мюсюлманчитууу "Някой" Много сте ми смешни с тия за кръстосните походи....да не се обеснявам че сигурно пра дядо ти е бил сигурно християнин ;) но сам си го казваш с това което си написал че религията ти е застинала в онова време(а тя всъщнот никога не е помръдвала от самото и създаване) нещо не се чува за разбеснели се християни да трепят мюсюлмани в наши дни,ако става реч за тероризъм обаче се сещам само за един ИСЛЯМСКИ.
  • 29 Кръстоносец

    0 0 Отговор
    Извинявам се коментара ми е до " qqqqqq" #6