Last news in Fakti

29 Март, 2015 23:23 1 031 0

Идентифицираха 78 ДНК от катастрофата във Франция

  • катастрофа-
  • самолет-
  • germanwings-
  • германия
Идентифицираха 78 ДНК от катастрофата във Франция - 1
Снимка: АР/БТА

Експерти идентифицираха 78 ДНК от катастрофата на самолета на германската нискотарифна авиокомпания Germanwings от 24 март, съобщи прокурорът на Марсилия, Брис Робен. „Правят се сравнения с образците получени от роднините на загиналите”, допълни той пред журналисти. По неофициални данни роднините са предоставили на властите 4500 предмета, съдържащи ДНК на пътниците от полет 4U9525 – четки за зъби, гребени и други лични вещи.

Продължава и работата по намирането на втората черна кутия на Airbus A320. От нея засега е намерен само корпусът, но не и чипа с информацията с техническите параметри на самолета преди да се блъсне в планината. „Все пак не работим на 3 км. дълбочина под морето. Нищо не показва, че няма да може да намерим кутията”, каза представител на жандармерията. Експертите обаче признават, че търсенето по стръмните склонове, осеани с малки парченца, е крайно трудно.

По-рано днес беше намерен един от двигателите на самолета. Ударът е бил толкова силен, че той е излетял на 400 метра по-високо от мястото, където самолетът се е блъснал в планината. В този момент той е летял със скорост над 700 км/ч.

Почти е завършен изградения от спасителите път до мястото на трагедията. Това ще даде възможност не само да се пренесат телата на загиналите, но и техните роднини да отидат до мястото на катастрофата. Към момента до там може да се стигне само с хеликоптер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА