Last news in Fakti

2 Април, 2015 18:06, обновена 2 Април, 2015 23:53 4 099 2

Намериха втората черна кутия на Airbus A320 (ОБНОВЕНА 23.53 часа)

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Намериха втората черна кутия на Airbus A320 (ОБНОВЕНА 23.53 часа) - 1
Снимка: АР/БТА

Девет дни след катастрофата на самолет Airbus A320 на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings беше намерена и втората черна кутия. На нея са техническите параметри на самолета преди на катастрофата, което ще даде повече яснота какво се е случило на борда секунди преди да се разбие във френските Алпи. Корпусът на втората черна кутия беше открит на 25 март, а самият чип – днес.

От първата черна кутия стана ясно, че вторият пилот Андреас Лубиц умишлено е разбил самолета, в който са пътували 150 души, от които 6-членен екипаж. Половината от пътниците на полета от Барселона за Дюселдорф, бяха германци, а над 50 – испанци. телата на всички загинали все още са във Франция. Част от тях са в Париж, а друга - в селцето Сел Лез Алп.

Днес също така стана ясно, че Лубиц е търсил информация в интернет за начини за самоубийство, съобщи представител на прокуратурата в Дюселдорф. Историята на намерения в апартамента му в Дюселдорф лаптоп също така показва, че той се е интересувал от това как работи механизма за безопасност на пилотската кабина.

От Germanwings заявиха, че не са знаели за проблемите на Лубиц, за разлика от компанията майка – Lufthansa. Германският национален превозвач е имал данни за психическото състояние на пилота, тъй като именно в нейната база той се е обучавал.

В същото време в Германия дискусията, която породи трагедията, относно лекарската тайна се разраства. „Смятам, че трябва добре да се помисли, преди да се променят правилата за пазене на лекарската тайна. В противен случай, пилотите просто няма да могат да се доверят на своите лекари и ще крият заболяванията си, а това може да доведе до влошаване на системата за безопасност в авиационния отрасъл”, казва Клаус Петер Зиглох.

Съгласно германското законодателство на лекарите им е забранено да разгласяват информация относно здравословното състояние на своите пациенти.

23.53 часа

Това, което е останало от телата на 150-те загинали в катастрофата ще бъдат предадени на техните роднини едва след като приключи следствието, каза прокурорът на Марсилия Брис Робен. „Идентифицирането на жертвите ще отнеме между 3 и 5 седмици. След това ще започне предаването им на техните роднини.

На мястото на трагедията са намерени 470 предмета, принадлежали на пътниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Май ще иэлеэе накрая че самолетът не е бил пасажерски,а товарен и е транспортирал "черни кутии".

    Коментиран от #2

  • 2 ЕКСПЕРТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не се притеснявай, няма да излезе така. Във всеки самолет има САМО по две черни кутии