Last news in Fakti

17 Април, 2015 19:01 1 301 0

Почетоха жертвите от разбития над Алпите самолет

  • катастрофа-
  • алпи-
  • germanwings
Почетоха жертвите от разбития над Алпите самолет - 1
Снимки: АР/БТА

На 15 април германският национален превозвач Lufthansa трябваше да чества своята 60-та годишнина. Тържествата бяха отменени, след като на 24 март в авиокатастрофа на дъщерната компания на Lufthansa – Germanwings загинаха над 150 души. Тяхната памет беше почетена днес в Кьолнската катедрала. На възпоменателната церемония присъстваха над 1400 души. От тях близо 500 са роднини и приятели на загиналите, а 140 от висшето ръководство на ФБГ, начело с президента на Германия Йоахим Гаук, канцлерът Ангела Меркел, президентът на Lufthansa Керстен Шпор, висши държавни служители от Испания и Франция.

„Още сме под влиянието на безпрецедентен шок. Беше унищожено нещо, което никой на света вече не може да поправи. За мнозина от нас шокът може би беше още по-тежък, разбирайки, че катастрофата по всяка вероятност не е предизвикана от технически проблем, а от доброволен акт на един мъж. Явно именно той е повлякъл със себе си множеството други хора към смъртта, която самият е търсил. Много хора преживяха ужасна и тежка смесица от чувства: невероятен ужас, стъписване, скръб, която при мнозина прерасна в ярост. В крайна сметка, не знаем какво е минавало през главата на втория пилот. Може би именно това ни ужасява толкова силно: безсмислието на случилото се, както и злото, което се разкри”, каза в своето изказване президентът Гаук.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА