Last news in Fakti

25 Април, 2015 16:52 9 681 53

"Нощните вълци" тръгнаха към Берлин

  • полша-
  • русия-
  • нощните вълци-
  • мотопробег
"Нощните вълци" тръгнаха към Берлин - 1
Снимка: БТА/АП

Руските моторджии от клуба "Нощните вълци" потеглиха по планирания мотопробег Москва-Берлин, въпреки отказа на Полша да ги пусне на своя територия, съобщи Би Би Си.

Шефът на мото-клуба Александър "Хирург" Залдостанов е заявил пред Интерфакс, че "Нощните вълци" нямат намерение да се отказват.

Полските власти официално уведомиха руското посолство във Варшава за забраната за влизане на моторджиите в страната.

"Нощните вълци" смятат да изминат с мотори 6000 км, прекосявайки Беларус, Полша, Чехия, Словакия и Австрия. Така те ще преминат по пътя, по който Червената армия е преминала по време на освободителния си поход срещу нацистките войски, който доведе до победа над нацистка Германия.

Техният "мотопробег на победата" обаче напомня на поляците за съветското господство в страната им след 1945 г., както и за агресивната политика на Москва към съседна Украйна.

Много поляци смятат този поход за враждебно действие и премиерът Ева Копач нарече плановете на мото клуба "провокация". Тя уведоми рокерите, че полското законодателство ще се задейства, ако те нарушат сигурността и обществения ред.

Плановете на руските мотористи бяха широко обсъждани в полските медии, а повече от 10 хиляди поляци се присъединиха към Facebook група, която призоваваше "Нощните вълци" да не бъдат допускани в страната. Те се нуждаят от визи, за да влязат в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 историк

    2 0 Отговор
    Поляците явно не си спомнят ВСВ и май има защо да ги обвиняват за някои неща по онова време.
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Тия в България посмъртно няма да вляэат беэ виэи.А виэи "йок":)

    Коментиран от #13

  • 3 тошибиян

    1 1 Отговор
    Сталин явно е изтрепал много по малко от колко е трябвало 4е да има такава измет след него
  • 4 Баба Воче

    2 0 Отговор
    Полша беше пометена от Хитлер за една седмица. Руснаците спасиха поляците и Европа от фашизма с цената с цената на 27 милиона убити солдати. Ето това е полската и европейската благодарност! Няма ненаказано добро.
  • 5 пак аз

    1 1 Отговор
    Бабо Воче ... малко ти куца историята ... Полша е била разделена мебду Хитлер и Сталин, като са избити повечето от висшия офицерски състав на Полската армия. Не ми пробутвайте тия за освободителя и т.н. И тогава и сега Русия си е била и се държи като империя и е много далеч от демократичните стандарти. Ако толкова ви кефи комунизма - път ви прав ... и самолети и влак има до Русия.

    Коментиран от #6

  • 6 Баба Воче

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "пак аз":

    А теб ако толкова те кефи "демокрацията" прав ти път ...и самолети и кораби има до САЩ. Пък има и по-близки демократизирани вече страни, като Ирак, Саудитска арабия, Либия, Тунис, Египет...... може и там да отидеш. Па сети се за Панама, Никарагуа, Чили, Колумбия, Венецуела, Виетнам, Корея, къде ли не. Пък после говори за Руснаците. Ако не бяха руснаците като елитен нагаждач може сега щеше да се молиш на Алаха по 5 пъти на ден.

    Коментиран от #21

  • 7 шляхта

    0 1 Отговор
    Ако не бяха българите да дадат писменост и християнство на диваците населяващи руските степи ,сега щяха да се молят на Аллах по 5 пъти на ден и да пишат с иероглифи.Ако не бяха САЩ и Англия сега диваците от руските степи щяха да говорят на немски и да живеят стотици пъти по-добре от сегашната си мизерия.Браво на поляците.Не са руски лизачи като нас.Първите които дойдоха да освободят българите от турския гнет бяха поляците и то още през 1440 г.Вечна им слава .Горд народ ,а не мърши.

    Коментиран от #17

  • 8 Дудук

    0 2 Отговор
    Тея ч...ии къде са тръгнали с американски, западни и японски майтори? Що не тръгнат с нещо руско производство? А и ВЪОБЩЕ РОКЕРСТВОТО НЕ Е ЛИ ПРОГНИЛА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ТРАДИЦИЯ? Копират 1 към 1 американския начин на живот, ама иначе са православни славянски пичове. Особена жалък е слугинажът им на Путин. Е*аси рокерите!

    Коментиран от #28

  • 9 Дудук

    1 1 Отговор
    А и истинските пичове моторджии биха минали за Европа през Украйна. Тея нещо да не са напълнили гащите?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 вълк

    1 0 Отговор
    Г-н Дудук,наистина ли искаш да тръгнат с нещо руско-например с новия Армата-14?!

    Коментиран от #12, #14, #19

  • 12 Дудук

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "вълк":

    Г-н, точно така - с новия Армата-14! Щото имат само една бройка от него ( метафорично казано - имат 10-20 такива). Както и всичките им други по-модерни военни технологии, КОИТО СА В ПО ЕДНА БРОЙКА. Нема рубли вече , петрола е по долар барела.
  • 13 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Хах засилили са се да идват тук като гледам. За какъв цървул им е да идват тук? Не ми се вярва да искат да загубят моторите по тези дупки, които са като ями...

    Коментиран от #15

  • 14 scar face

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "вълк":

    Xаха, добре го коаза. Който се интересува от "руското нещо", може да го види тук :)
  • 15 scar face

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кобрата":

    Ааа, ама моля ти се, недей обижда новите ни "неразрушими" пътища. Ти видял ли си някъде, "първокласен" път да се ремонтира, почти веднага, след завършването му?! Но няма значение, защото все пак нещо се прави. Е, малко се крадат парици за сметка на празните хладилници на хората, но важното е, че строи :))
  • 16 AgentSlavov

    1 0 Отговор
    Поляците ако имат грижи с Нощните вълци нека кажат, ще им пратим достатъчно голфаджии, готови да ги избутат от пътя само за единия кеф...... ХАГхгАХАГХАГ
  • 17 истина

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "шляхта":

    абе ти си човек, който въобще не разбира от история и повече никога не се изразявай с твоите тъпи изказвания

    Коментиран от #20

  • 18 Спас

    0 0 Отговор
    представям си ги тея нощни вълци, пияници ...
    Тея ако ги пуснат, голяма беля ще си изпатят!
  • 19 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "вълк":

    Наистина ли си въобразяваш,че в 21 век може да се воюва с танкове!!! Още 75 година във всички учебници по тактика пишеше,че животът на танка е атака и половина,а още дори нямаше ракети с топлинно насочване.В момента всеки пехотинец с модерно РПГ,ще ти разкаже играта,а да не говорим,че лазерно насочваните ракети ще ти вкарат ако искат през дулото и то преди да разбереш че са те видели.Като видите голяма пушка и почвате да подскачате като първолаци на панаир.Дори руснаците знаят,че това са фоерверки за изложения,иначе нямаше да ги показват

    Коментиран от #27

  • 20 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "истина":

    Да БЕ ти си разбирача,по добре вземи прочети нещо вместо да плямпаш,например как американците са спасили и изхранили половин Русия 29 година,когато сталинските патриоти са ограбили дори зърното за посев от селата и са ги оставили да умрат от глад.

    Коментиран от #23, #26

  • 21 брей,брей

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Баба Воче":

    Пък тебе като те кефят тези нощни ли ,дневни ли алкохолизирани псета ,що не палиш към Северна Корея,Куба или там някоя друга държава от тоя род....От такива като тебе с твойто мислене сме на тоя хал...
  • 22 Практик

    0 0 Отговор
    Хитлер,помете Полша,след като се договори със Сталин да си я поделят.Пакта Рибентроп-Молотов,едва ли ти говори нещо...за избитите над пет хиляди полски офицери от НКВД в катинската гора,също едва ли знаеш нещо,всъщност едва ли знаеш,какво Значи НКВД.А още по-малко знаеш сигурно,че нашият генерал-освободител Гурко,е клал поляци,така както нас турците са ни клали.Та айде стига с тая про-руска патетика,още повече когато става въпрос за чужда история,която ти едва ли познаваш!!!
  • 23 Дудук

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Не само! Хубаво е да се прочете и за Ленд-лийза от САЩ към СССР по време на СССР. 500 000 автомобила, 2000 локомотива, 11 000 вагона, 19 000 самолета, 2/3 от транспортна техника ( включително камионите Студъбейкър 6х6 за Катюшите), май към 20 000 плавателни съда, десетки хиляди оръдия и други тежки оръжия. Хиляди кораби с ценни метали, суровини, боеприпаси, храни, кабели, облекла са изпращани към СССР. Живата сила на Източния фронт си е руска, но снабдяването и логистиката половината е била от Запада.
  • 24 гост

    0 1 Отговор
    Най-готин е ченгето със костюма и вратовръзката на втория мотор.Изобщо не си личи за какво става въпрос.
  • 25 Абрам Ваншайн

    0 0 Отговор
    Молодцы! Их упорство и желание вызывает только уважение. Поддерживаю мотопробег.
    А если кто боиться мотоцикла, то самое время ему на прием к врачу.
  • 26 Абрам Ваншайн

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Таки историк? Да что Вы можете знать о России? Вам же платят американцы за гнусные посты. Позор!!!! Таки стыдно должно быть Вам!.
  • 27 Абрам Ваншайн

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Вы не поверите. Еще как можно и еще как нужно.
  • 28 Абрам Ваншайн

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дудук":

    Дудук! Вы за кого? За американцев? Стыдоба! Ваши дети Вас не похвалят!

    Коментиран от #30

  • 29 Атанас

    0 0 Отговор
    Оттук като ги гледам замирисва на някакво о.иране ! Или ще направят пиянски скандал, или пътно произшествие, или пререкания с полицията по безброй причини - визи, други документи, шофиране в нетрезво съст., наркотици, итн итн.
  • 30 До Абрамчо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Абрам Ваншайн":

    Нямаше да е лошо Абраме да пишеш коментарите си на български, понеже сайта си е такъв. Как мислиш, добре ли ще изглежда ако аз вляза в някой руски форум и започна да пиша там на български ? Нещо ми подсказва, че "местните" няма да се отнесат много добре към мен. Прав ли съм или не ?
  • 31 Иванич

    0 0 Отговор
    Браво. добра идея на братушките мотористи, историята трябва да се помни такава каквато е ,и да не се забравя никога, разбира се, на някои не им изнася тази истина,и сега им е кофти, ама нейсе, заблудени овчици колкото щеш, добре са им промили мозъците и раждат глупави изказвания,наистина трябва да си голям дурак или безкрайно неграмотен за да не съзнаваш,че Русия е велика страна,.. но не се впрягайте де! ;)
  • 32 пурко

    1 0 Отговор
    с иж- планета спорт ли ще пътуват
  • 33 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    пълен смях.руски националисти плагиатстват от гадните американци.взели моторите им ,рокерската идея ,както и наименования,мода,йерархия :)!само че резултата е подобен на филип киркоров ,когато се прави на майкъл джексън :)!развръзката на ситуацията ще е семпла,на границата на ес ще им бият по един черен печат и готово.

    Коментиран от #42

  • 34 пурко

    0 0 Отговор
    с ЧЗ 150 ЛИ ЩЕ ПЪТУВАТ
  • 35 агент08

    0 1 Отговор
    Да не би само американците да карат мотори?!
  • 36 Той

    1 1 Отговор
    Щом американците пътуват до МКС с руски ракети, защо руснаците да не карат техни мотори. Току виж руснаците са ударили черен печат на американците в космоса и да ги видя тогава как каубоите ще се връщат от там на стоп.
  • 37 сввв

    2 0 Отговор
    поляците пък колко неблагодарни измекяри са ... забраиха на ко ги напрай хитлер.. и как се молеха на колене червената армия д амине и през полша да ги избави от хитлеризма и нацизма... тя цала европа трябва да целува руснаците по шллифера .... 27 милиона руснака умряха за да избавят европа от нациския режим.....алооооо

    на 9ти май под строй всичките в москва на военен парад или сте неблагодарни

    Коментиран от #40

  • 38 пурко

    1 1 Отговор
    а водката къде ще сложат
  • 39 пурко

    0 0 Отговор
    а сальотката къде ще сложат
  • 40 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "сввв":

    явно не си чел историята такава кaквато е ,а само съветския и вариант,който бе меко казано лъжлив.ссср е виновен за избухването на втората световна почти колкото хитлер :)!шокиращ факт с който е добре да се запознаеш.в периода след началото на войната до немското нападение над ссср ,сталин окупира огромна територия и население,а именно половината полша,,литва,латвия,естония,бесарабия,част от финландия.сталин и хитлер имат военен и икономически съюз през първите две години от втората световна война ,което развързва ръцете на хитлер да се разправи със западна европа,а на сталин да налази източна.освен това от жертвите на втората световна ,дадени от ссср руснаците не са мнозинство,по-скоро мнозинство са украинците и беларусите ,които са избивани и от червената армия и от хитлер ,а и войната се води на цялата им територия ,демек ако трябва да почетем жертвите от съветска страна трябва да почнем с тези на украйна ,които са най-многоброините!та с други думи ролята на ссср в тази война е двояка веднъж е помагал на хитлер от 1933 до 1941 и след това е воювал срещу него 41-45.

    Коментиран от #41

  • 41 дамммм

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Десислава Димитрова":

    Нещо бълнуваш-СССР е имал договор с Германия за ненападение-всички държави в Европа са имали такъв договор.Сталин воюва с Финландия,след като на границата с СССР и Финландия са убити руски дипломати,връщащи се от Финландия И след като Англия окупира Исландия и Норвегия И Англия НЕДАВА гаранции на Сталин за буферна зона, която да защити северната страна на СССР.Сталин влиза в Полша,след ИСКАНЕ на тогавашното полско правителство(има документи)за да гарантира поне половината независимост на поляците от Германия.Друг е въпросът,че това правителство предава народът си,и продава всички документи на немците и избягва в Лондон-без претенции да са ръководители на полската държава занапред.По повод жертвите в ВСВ-тогава мили ми"професоре"хората не са делени на националности -всички са били от СССР-демек еднакви,и твърдението ти за най-много избити украинци са смехотворни-по една много проста причина--численността на украинците в СССР.А беларусци и поляци са избивани зверски от бандеровците--тези на които сега такива индивиди като теб им се радват--Та ти може би четеш само "правилната"история,но за мойте твърдения има доказателства-исторически документи.Ако искаш,лесно можеш да ги намериш в нета.........С лъжите си,нямаи да промениш историята--там са важни ФАКТИТЕ..........

    Коментиран от #48

  • 42 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    "развръзката на ситуацията ще е семпла,на границата на ес ще им бият по един черен печат и готово." Ето го големия философ, който знае всичко. Деси-Стояне к*во стана на границата с Полша пиле? Ми те полските граничари на са чели твоите постове, и взеха, че ги пуснаха...

    Коментиран от #46, #49

  • 43 Газета Правда

    1 1 Отговор
    Гледам нещо на снимката и украински знамена се развяват... Да не са се объркали вълците ?

    Коментиран от #45

  • 44 Скарфейс

    1 1 Отговор
    По кабелната даваха скоро документал и събитията са както казва "Десилава Димитрова". Нямат нищо общо с това което сме учили по история
  • 45 Атанас

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Газета Правда":

    Много странно да ! И аз го видях ! Освен да са на друго мнение с Путин ? Явно има неща които не знаеме
  • 46 Чоки

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Монго":

    Много обичаш да "путупвш хората по главата" явно като малък са те путупвали та сега си отмъщаваш

    Коментиран от #47

  • 47 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Чоки":

    А пък теб,като не са те пУтупвали,когато не си си пишел домашното по граматика виждаш ли сега какви "путупвш","путупвш" грешки правиш в едно изречение.
  • 48 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "дамммм":

    нови рекорди в лъжите !!!!световни при това! русия нападнала финландия щото финланците убили руски дипломати!!!!с това изказване счупи тъпомера!!!!световен рекорд ,подобен на хитлеровия от 39 дето поляците нападнали германия и тя се защитила!!!
    уаааууу второ още по-добро постижение в един пoст,поляците помолили руснаците да ги окупират!!!!!още по смешното е и да гарантират половината независимост на полша!!!!ох малее ,симпатяга ссср така гарантира независимостта на западна полша ,че днес там няма ни един поляк и никога въпросната територия не се върна !да, и финала в полската ти история е внушителен ,правителството предава всичко на немците и избягва в лондон без претенции да ръководи полската държава!!!ти си новия швеик признавам,не ме убеждаваи повече !!!!що се отнася до националистите и другите животни в твоята версия ,всичко и там е пълна лъжа .

    Коментиран от #50

  • 49 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Монго":

    учудващо ,но факт!
  • 50 дамммм

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Десислава Димитрова":

    Има офицялни исторически документи за моите твърдения,а не съм като теб,да троля и да "размахвам"лъжливи демократични лозунги.Пак ти казвам--ФАКТИ......ФАКТИ тролче....
  • 51 Чип

    1 0 Отговор
    Деса е права за договорката между Хитлер и Сталин. Но,когато казваш А кажи и Б иначе излиза,че двамата са еднакво виновни за ВСВ. Деса умишлено не споменава,че преди договора между двамата, запада също сключва договор с Хитлер-Мюнхенкото споразумение от 1938 г.. Невил Чембърлейн при завръщането си от Германия размахва договора с думите нося ви мир. След този договор Судетите са предадени на Германия, кой ги пита чехите. Запада мръдна ли се при първото нарушение от договора от ПСВ за демилитаризираната зона-Лотарингия и Елзас, мръдна ли си пръста при присъединяването на Австрия, мръдна ли си пръста при навлизането на Хитлер в Чехословакия, мръдна си пръста при войната в Полша, колкото да обявят война на Германия,и после нищо. Някой задава ли си въпроса защо? Някой пита ли кои банки финансираха Хитлер? Какво правиха английски войски в Норвегия преди нападението на Хитлер-а те бяха мироопазващи. Вярно Сталин изби около 16 000 полски военни, факт, но някой задава ли си въпроса колко цивилни бяха избити в Дрезден? А тези въпроси са неудобни. Сталин и Хитлер са виновни за всичко. Така изкарва нещата Деса. Ама пък темата изобщо не е за това.
  • 52 Монго

    0 0 Отговор
    Деско, като гледам часовете, когато си поствала си задавам въпроса, ти нямаш ли си половинка или нещо чуждо, което да "куландрисваш" по тези нощни часове ами си се развихрил /-а/, като циганин из бустан? Хора сме, ако искаш ще спретнем с теб заедно едно секстурне, да "разтовариш" малко, тъкмо да ти поолегнат малко невроните в черепухата ти.
    А за този под мен, Десито ще те изкара комунист и то луд /то не, че има нормален такъв/, сайтовете, от които черпиш информация са проруски, хората, които са писали тази история ще излезнат перманентни клиенти на психодиспансера, бас ловя, че Десито ги познава. Та те така...

    Коментиран от #53

  • 53 АнтиДес

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Монго":

    Абсолютно!!! Днес си мислех, че ако някой принуди Деси да пише главните букви , това ще е много ползотворно! Хем коментарите и (МУ) ще се четат, хем ще се ограничи спама!:)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания