Last news in Fakti

29 Юни, 2015 15:21 1 647 9

Председателят на ЕК се чувства "предаден" от Гърция

  • гърция-
  • върховният председател на ес-
  • жан клод юнкер-
  • ес-
  • ек

Гърция призова за изненадващ референдум, а гръцките банки затвориха

Председателят на ЕК се чувства "предаден" от Гърция - 1
Снимка АП/БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че се чувства "предаден" от "егоизма", който показа Гърция в провалилите се преговори по дълга, съобщава Би Би Си.

На пресконференция той заяви, че гръцките предложения са били "отложени" или "съзнателно променени" и на гръцкия народ "трябва да бъде казана истината". Въпреки това вратата за преговори е все още отворена.

Провалилите се в петък преговори предизвикаха един уикенд на драматични развития.

Гърция призова за изненадващ референдум, а гръцките банки затвориха за една седмица.

Преговорите не са били "игра на покер мержу лъжци", каза г-н Юнкер. "Или всички печелят или всички губят".

Той заяви още, че преговорите също така са били разбити "едностранно" от съобщението на гръцкия премиер Алексис Ципрас, че ще бъде проведен референдум за 05 юли.

Председателят на Европейската комисия заяви, че той все още смята, че излизането на Гърция от евро зоната не е опция. Юнкер настоя и че  последният вариант на кредиторите означава повече социална справедливост - "Не става дума за намаляване на заплатите, както и на пенсиите."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Покерджия

    0 0 Отговор
    Е,дядо Юнкер не е наясно с покера.Там един печели , а другите губят.А както гледам тук се очертава печалба за гръцката куртизанка.Тя в прав текст им казва - ако искате да ме имате , трябва дълбоко да се бръкнете.Аз съм много скъпа.
  • 2 Ewiak Ryszard

    0 0 Отговор
    Къде отиваме? В Библията се казва: "И [северният цар = Русия] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [финансово-икономическо и геополитическо земетресение, разпадането на еврозоната, Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]." (Даниил 11:28,29а)
  • 3 гледам и не вярвам на ушите си

    0 0 Отговор
    какви гръцки куртизанки каква русия ще плащат 200-години гърците и ще са само на маслини и зехтин.
  • 4 сссс

    0 0 Отговор
    лоша работа нали еййй тая лоша гърция не иска да си приватизира всичко печалившо и да го подари на ес и амеркански фирми

    хлопнахте им капана по терлички с големия дълг ..а те пак нещат да продават телекоми , острови , тежка индустрия ..лоши гърци пазят си националния интерес и не клякат пред ушатия черен американски султан и ес ибрикчиите

    и русия не ва е..ва и са изнервяте вече май доста хихи
  • 5 акулата

    0 0 Отговор
    мога да кажа само едно голямо браво на гърците...и още нещо-всички като тях!
  • 6 сссс

    0 1 Отговор
    ЕС го чака съдбата на гърция ДЪДЛ ДЪЛГ И ФАЛИТ ето цифрите


    ДЪРЖАВЕНИ ВЪНШНИ ДЪЛГОВЕ

    общо РУСИЯ и БРИКС имат дълг - 4 трилиона $

    общо западния свят има - 63 трилиона $ - ,,развития западен,, хахаха
    ...........................................................................................................
    САЩ 18 трилиона , ЕС 39 трилиона , Канада Австралия 3 трилиона
    ..........................................................................................................
    ето разбивката

    сащ - 18 трилиона $ - 160% от бвп - найскандалния дълг в историята на света
    Великобритания - 9 трилиона $ - 406% от бвп
    Канада и Австралия които и до днес са колонии на англия под англиската корона
    - 3 трилиона $ - 160% от бвп
    Гемания - 6 трилиона $ - 146% от бвп
    Франция - 6 трилиона $ - 202% от бвп
    Люксенбърг ,,най богата,, държава - 3 трилиона $ - 3443% от бвп -скандал!
    всеки гражданин на люксенбург в момента дължи на световната банка 3,7 милиона долара
    Испания - 2,4 трилиона $ - 167% от бвп
    Ирландия - 239 млрда $ - 1008% от бвп
    Белгия - 2 трилиона $ - 266% от бвп
    швеция - 1,5 трилиона $ - 180% от бвп

    а забележете ФАЛИРАЛАТА Гърция - 500 млрда $ - 174% от бвп
    сащ - 18 трилиона $ - 160% от бвп
    ................................................................................
    сащ и ес-запада са една фалирала пирамида
    ..................................................................................
    за сравнвиние
    РУСИЯ и БРИКС
    .................................
    Русия - дълг - до 2011 -4% от бвп след откритя конфликс със сащ сега е 20 % - 599 милиарда$
    Бразлилия - дълг - 15% от бвп
    Бразлилия - дълг - 22% от бвп
    Китай - дълг - 37% от бвп - 3 трилиона -с 500 милиарда по малко от дълга на люксенбург хи хи
    ЮАР - дълг - 23% от бвп


    ЗА КАКЪВ ЕРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗА КАКВИ 5 ЛВ ГОВОРИМ


    ето и линк за информацията

    https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D1%88-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3-c9313.html

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "сссс":

    Добре си се потрудил-извадил си цифри за много държави-една от друга по-важни и международно уважавани...Естествено че няма да ги проверявам тия цифри и ще ги приема с пълно доверие,особено след като изводът от тях е,че Русия и БРИКС/не зная защо не си предпочел "Китай и БРИКС",след като Китай е далеч по важен в икономическо и респективно политическо значение от Русия,но така си го решил/ са с нищожни дългове ,сравнени с Европа и САЩ...Имам обаче странното усещане,че не осъзнаваш напълно нещо много елементарно,а именно-че ЦИФРИТЕ И ФАКТИТЕ САМИ ПО СЕБЕСИ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ АБСОЛЮТНО НИЩО,АКО НЕ ПОСЛУЖАТ ЗА СЪОТВЕТНИТЕ ЛОГИЧЕСКИ ИЗВОДИ!В случая изводите са два:1/Няма абсолютно никакво значение колко дълг имаш-ВАЖНОТО Е ДА ГО ПОГАСЯВАШ РЕДОВНО!!!2/Липсата на дългове в повечето случаи значи,че...КРЕДИТОРИТЕ НЕ ТИ ДАВАТ ПАРИ,ЗАЩОТО ТИ НЯМАТ ДОВЕРИЕ!Знаех си че ще се сетищ и сам за тия основни неща,но все пак реших да ти помогна:)

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Това са спуснатите цифри на троловете, които те повтарят до несвяст, сякаш нещо ще променят с тях или нещо ще "докажат".

    А за верността им:

    "Русия - дълг - до 2011 -4% от бвп след откритя конфликс със сащ сега е 20 % - 599 милиарда$"

    Руското БВП са 2014 е 1,9 трилиона, как точно нашия трол изчисли, че 600 милиарда са 20% от БВП, не знам! Сигурно по някаква масковска математика!

    И още нещо, в случай, че дълга е нарастнал от 4% от БВП преди конфликта със Запада до 32% по време на конфликта - или това са 8 ПЪТИ - как тогава тролещите копейкаджии твърдят, че от санкциите нямало полза и Русия си била добре??

    Тролещите копейки са толкова жалки, че си набиват сами автоголове, ама така е, с АйКю 15.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    много са очерователни путинофилчетата като почнат да дават мнение за световната икономика.то е подобно на мнението на техните предшественици през соца дето час по час очакваха загнилия капитализъм да се срути под напора на плановата икономика и дори пропуснаха момента на собствения си фалит :)!та мили путинофилчета няколко безплатни икономически урока ,за да не приемате вестни шок и телевизия алфа за експерти.
    1.от началото на 20 ти век започва процес при който валутите не са пряко обезпечени в злато ,което се оказва истинско революционно откритие ,допренесло за развитие на икономиките.монетарните политики на развитите държави стават доста по-гъвкави ,а банковите институции по-полезни.следствие на този опит днес сигурно само в афганистан и при бушмените има обезпечение на парите в злато или в крави ,символ на разменната търговия :)!
    2.що се отнася до дълга на сащ ,евопа и русия.тук ще ви шокирам доста.дълга не винаги е нещо лошо скъпи безделници.дисциплинирания и отговорен човек с дълг става още по-дисциплиниран и отговорен ,щото зад дълга му стои неговата фирма или собственност и той е мотивиран да не ги изгуби.така че държавите с общества на средни ,дисциплинирани собственици са много по-ефективни като са под натиск на дълг,е в общества на безделници или на страни с преобладаващо държавно стопанство този принцип не работи ,то и затова мързеливите и неорганизирани руснаци трудно биха могли да носят относителния дълга на американци и немци,а неогранизиран
Новини по държави: