Last news in Fakti

9 Август, 2015 09:22 1 219 2

Дело ще бъде образувано в САЩ за разбития германски самолет

  • самолет-
  • катастрофа-
  • лубиц
Дело ще бъде образувано в САЩ за разбития германски самолет - 1
Снимка: АР/БТА

Семействата на пътниците, загинали в разбития от пилота Андреас Лубиц самолет в района на френските Алпи, ще подадат иск в съда в САЩ, пише германското издание Bild am Sonntag. С казуса се е заел адвокатът Елмар Гимула, който работи в нюйоркската юридическа кантора Kreindler & Kreindler специализирана в спорове произтичащи от транспортни инциденти. Той е потвърдил, че семействата на 39 от загиналите са готови с иска към американския съд и че „имат добри шансове” делото да се разглежда под юрисдикцията на САЩ. В хода му трябва да се установи защо въобще е бил допуснат до полет човек, който е имал психически проблемни, потвърдени от медицински документи.

Роднините на загиналите отказаха компенсацията на компанията майка – Lufthansa, в размер на 25 000 EUR, като я определиха като занижена. В искът, който ще бъде подаден в американския съд, сумата на компенсацията не е посочена, въпреки че по-рано Гимула заяви, че адекватна ще е „шестцифрена сума”. По думите на адвоката тя ще бъде „определена по законите на САЩ”. Практиката показва, че сумите за компенсация при подобни инциденти в САЩ са по-високи от тези в Германия.

Самолетът на нискотарифната авиокомпания Germanwings, който изпълняваше полет от Барселона за Дюселдорф, беше разбит на 24 март 2015 г. в района на френските Алпи. Вторият пилот Андреас Любиц се заключи сам в пилотската кабина и умишлено разби самолета, в който се намираха 150 пътници. По време на разследването се установи, че Лубиц е страдала от депресия, а в деня на трагедията е имал издаден болничен лист и не е трябвало да работи

Застрахователния консорциум Lufthansa-group е отпуснала 300 млн. USD за компенсация на роднините на загиналите пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма

    1 0 Отговор
    По принцип не обичам да критикувам редактирите, но може ли след като момчето си каза, че това на снимката не е катастрофиралият пилот вие да продължавате да слагате същата снимка.Мисля,че не е коректно.

    Коментиран от #2

  • 2 Има

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма":

    Напротив, точно това е момчето. РедактИрите са сложили правилната снимка.