Last news in Fakti

13 Март, 2016 19:57 8 324 5

Пилотът убиец е трябвало да бъде приет в болница

  • лубиц-
  • пилот-
  • самолет
Пилотът убиец е трябвало да бъде приет в болница - 1
Снимка: АР/БТА

Само две седмици преди трагедията над френските Алпи, когато вторият пилот на самолета на Germanwings го разби, лекарите са препоръчали той да бъде приет в болница. Това се посочва в окончателния доклад на френските експерти, които се занимават с разследването на авиокатастрофата.

Депресивните симптоми на Андреас Лубиц са започнали да се проявяват още през декември 2014 г. Следват консултации с лекари, но нито един от тях не е уведомил авиационните власти или работодателя, пише в доклада на Бюрото за разследване и анализ безопасността на гражданската авиация (ВЕА). От Бюрото са категорични, че пилотите трябва да преминават по-строг медицински контрол. Редовните прегледи са задължителни за тези, които по „психологични или психически причини” не могат да управляват самолети. Авторите на доклада също така смятат, че лекарската тайна в подобни случаи не трябва да се прилага в пълната й сила.

На 5 март германското издание Bild публикува последното писмо на Лубиц до неговия лекуващ лекар. В него той се оплаква от влошаване на зрението. „Най-много спя по два часа (но в последно време и това е рядкост). Страхувам се, че зрението ми ще продължи да отслабва и тази мисъл не излиза от главата ми. Поради този стрес и не мога да спя”, пише в писмото Лубиц. Изданието също така припомня, че за последните месеци преди катастрофата, която се случи на 24 март, 2015 г., той е посетил над 40 лекари.

Самолетът на нискотарифната авиокомпания Germanwings изпълняваше полет от Барселона за Дюселдорф.  Вторият пилот Любиц се заключи сам в пилотската кабина и умишлено разби самолета, в който се намираха 150 пътници. По време на разследването се установи, че в деня на трагедията Лубиц е имал издаден болничен лист и не е трябвало да бъде на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    А стига бе
  • 2 Читател

    0 0 Отговор
    СКоро: Мигрантите-нашественици не е трябвало да бъдат допускани в Европа.
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СМЕ В ЕДНА ГОЛЯМА ПСИХО БОЛНИЦА
    АМА НЯМА ЛЕКАРИ
    ПРОСТО ТРАГЕДИЯТА Е МНОГО ГОЛЯМА
    СИСТЕМАТА Е ХАЛИФАКС ОЛЕЛЕ
    МРЕМ КАТО МУХИ ОТ РАК ИНСУЛТ ИНФАРКТ
    ЗЛОБА ЗАВИСТ
  • 4 БУМ БАМ

    0 0 Отговор
    Иии ТИЯ НА ДЕН ПО БУКВИЧКА ЛИ ИЗМИСЛИХА ЗА ОЧЕВАДНО ПСИХОТРОННОТО ХАРП ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ПАК НЕСПОМЕНАТО В ТЕЗИ НАГЛАСЕНИ ДОКЛАДЧЕТА ?????!!!!::::
  • 5 Насо

    1 0 Отговор
    Хора в БГ е много по-страшно това го гарантирам и знам от опит. Постоянно се сигнализира на съответните хора, които отговарят за това нещо на съответните психолози ,но мерки не се взимат пак казвам повтарям се ,но го знам от опит. Съответните психолози в дадени държавни учреждения и служби взимат по 400-600лв. те няма как да се трогнат, от думите на някои или няколко човека тях ги интересува ( както казва един от началниците ми да си тупкат топката и да си взимат сигурната заплатка). Но то цъка то е въпрос на време да ескалира и даден човек да превърти и да направи белята. Лошото ,е че страдат хора, които нямат нищо общо или поне вина за това. А главните виновници си взимат заплата от порядъка на няколко хилки на месец възползват се от всички блага да държавицата ни (хора на високи постове). И на никои не му пука за хората ,които реално им изкарват заплатите.
    А тук някакъв пилот недоспал , не виждал или пък приятелката му го зарязала ол боже та то в БГ всеки 3-4 човек е така. Само мога да кажа Господ да ни пази.