Last news in Fakti

7 Март, 2016 16:01 1 399 1

Пилотът Лубиц е страдал от депресия още от 2008 г.

  • лубиц-
  • самолет-
  • катастрофа
Пилотът Лубиц е страдал от депресия още от 2008 г. - 1
Снимка: АР/БТА

Вторият пилот Андреас Лубиц, който на 24 март 2015 г., разби пътнически самолет над френските Алпи, е започнал да изпитва здравословни проблеми, в частност емоционални разстройства, още през 2008 г. Това съобщава германското издание Bild, което се позовава на окончателния доклад по случая на лекарската комисия, разглеждаща случая.

В документа е записано, че още докато е следвал в училището за пилоти на Lufthansa в Бремен, той е страдал от нарушение на съня, загуба на вкуса, обонянието, слуха и болки в ушите. Също така е страдал от депресия, тъй като тежко е изживял напускането на родния си дом и раздялата с приятелската си, която е останала в родния му град Монтабаур. Тогава е започнал да взема антидепресанти.

Самолетът на нискотарифната авиокомпания Germanwings изпълняваше полет от Барселона за Дюселдорф.  Вторият пилот Любиц се заключи сам в пилотската кабина и умишлено разби самолета, в който се намираха 150 пътници. По време на разследването се установи, че в деня на трагедията Лубиц е имал издаден болничен лист и не е трябвало да бъде на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    0 0 Отговор
    и затова се е самоубивал с плавно спускане, понеже сигурно е бил мазохист и садист, както ще се опитат да го изкарат педалите от ЕС, понеже трябва да прикрият убийството на пътниците в самолета, извършено от единствената държава, чиято политика се основава единствено на терора, а това е Империята на Злото - Сащ.